Aktuálně: 2 304 inzerátů289 474 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 23.06.2026, 17:43:54 xxx.xxx.129.250

Vzhledem k tomu, co se děje na Pinďovi, bych ráda založila téma, které bude určené lidem, kteří cítí potřebu ventilovat své dohady a již tisíckrát vyjádřené názory znovu dokola. Prostě drby. Seriózní diskuze stranou, tady se budou mlet nesmysly. 

Protože i stokrát vyjádřené přání, ať se držíme tématu, vede někoho k tomu, aby připojil ještě komentář, na který někdo bude reagovat. Nakonec i poslední příspěvek v tom tématu obsahuje přímý dotaz (Proč po té snaze vícero diskutujících dnes zase zvýšit plamen pod kotlem?), který ten plamen zas podpoří. Chtěla jsem tam něco napsat, došlo mi ale, že by to dopadlo stejně. Jediná možnost je přispívat na Pinďu k věci - to ale nemůžu, nemám o Pinďovi nic, co bych mohla říci a nebyl to dohad. No tak prosím, tady se můžeme dohadovat, vylívat si srdíčko a blábolit, co libo.

A protože toto téma zakládám, sama se svými naprosto nepodloženými dohady začnu:

Myslím, že Pinďa PP nemá. 

Myslím, že většina lidí, co pořídí psa z množky, je obětí. 

Myslím, že Pinďa z množky není, že je třeba z útulku nebo tak.

Myslím, že drvodělka má na salámu, co si myslím. A je to tak dobře. 

Myslím, že Zrzavci krmí slepice z talíře. Myslím, že dřív krmila z talíře i své psy. A Sardullah to dělá podle mě doteď. Samozřejmě až poté, co své psy vykoupe v šampusu, a před tím, co jim vyčistí zuby a přečte pohádku. 

Jediný komentující, kterého nemám ráda, je Neverend. Myslím, že je sociopat. 

Lituju, že odešla Leithian (nebo jak se psal její nick). Měla zajímavé názory. Nesouhlasila jsem s ní tak v 90 procentech, ale ráda jsem ji četla. Nějak jsem nepochopila tenkrát, co se stalo, že odešla - kauza ona, Fíkovnice a Sarah šla trochu mimo mě. Ale asi lepší tuhle část nevědět. Fakt, čím víc vím, tím hůř se mi žije.

Zajímalo by mě, jak se má Fíkovnice. Bylo strašně těžké najít při diskuzi s ní rovnováhu, protože se příliš snadno upínala. Myslím, že v její hlavě bych nevydržela ani minutu. Myslím, že je dobře, že odešla. Dobře pro ni. Snad.

Chybí mi Megi. Vím, že má svých starostí dost, že sem i tak občas zavítá, ale už to není, co to bývalo. Myslím, že to, co tu na sebe dokázala prásknout, by nepřiznal nikdo jiný. 

Chybí mi Espiro a Inspektor Pišišvor. Těch lituju asi nejvíc. Myslím, že odešly, protože se jim nelíbila zdejší atmosféra a nepřišla jim ta diskuze přínosná. 

Mám hrozně moc ráda ančovičku. Pořád pozitivní, pořád k věci, nepouští se do žabomyších válek. Myslím, že se to od ní chci naučit. Ančovičko, nepořádáte kurzy?

Myslím, že adminům z nás už solidně hrabe. A jsem jim ochotna, pokud je někdy uvidím na Doniu, přispět nějakou kačkou na antidepresiva. 

Nepamatuju si, co má kdo z Vás za zvířata ani plemeno psa. Ph má cane corso? Asi. A Killian motýla. Sarah má labíky? Nebo zlaťáky? Efe má placaté čumáky, mimochodem nejméné hezké psy na světě, ale efe mě naučila pohled na ně si i tak užít. Acher má pastevce. Verun bulteriéra. Xerxerová má dogíska Yodu. Puma má No. 

No vida, nakonec si toho pamatuju mnohem víc, než jsem si myslela. Celkem žasnu.

No, mohla bych v drbech pokračovat. Myslím, že většina z Vás pustila psa na dětské hřiště, aby mohl alespoň jednou v životě skákat na trampolíně. Samozřejmě když tam nikdo nebyl a že se po něm uklidilo. Tipuju, že minimálně půlka z Vás se houpala v houpačce spolu se psem. Hádám, že jste se dělili se psem o nanuka, prasata.

Myslím si to proto, že totéž jsem dělala před lety já se svým psem. On už není a zatím jediná cesta, jak být na své psí já aspoň trochu napojená, je přes Vás. Přes Vaše laskavé, milé, radostné, roztomilé, rozverné příspěvky plné radosti, strastí, zkušeností, zážitků, pěkných fotek (no, někdy i méně pěkných), nápomocných rad. Sdílíme tu spolu virtuální prostor. Jsem za to ráda. Opravdu upřímně jsem. 

Takže prosím, přijďte sem a povězte všechno, co Vás trápí. Všechno, co by se jinde považovalo za nevhodné, co by plevelilo každé vlákno, co jste řekli už tisíckrát, ale stejně v duši cítíte, že to chcete říct znovu, všechno, co svou upřímností nesnese ani Všeobecný pokec, můžete napsat sem. Napište, že kometa je ukecaná, Buggyra neumí vařit, 5xjana má blbej nick, Varaxi je úplně mimo, napište, co si myslíte, co chcete říct. Pokud bude Váš příspěvek slušný, je tu vítán. Pište o PP, barfu, Bachových květech, že občas nevenčíte, i když víte, že byste měli, že Váš pes chodí čurat na zahradu na stejné místo jako Vy, že jste naučili psa otvírat dveře a pak toho litovali, pište o všem divném, kontroverzním, ujetém, všem, co Vás rozhodilo… Ale prosím, neplevelme si hezká témata, jako je Pinďa, tím, co do nich nepatří. Vždyť to můžete ventilovat tady. 

Varaxi
Varaxi 22.06.2026, 20:42:16 xxx.xxx.129.250

Asi záleží, pro co to vlastně chováte. Jestli je hmyz pro slepice, tak není žádný hmyz moc velký, pokud teda nechováte v karbonu.

Mouční červi žerou odpad z kuchyně, moučné červy žerou slepice, podestýlkou moučných červů pohnojíte zahrádku… to je trojnásobně vítězná situace. Teoreticky. Ověřte to někdo v praxi. 🙂 

Varaxi
Varaxi 22.06.2026, 16:46:54 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 22.06.2026, 15:40:41

Ta foto s rukávkama - přesně takhle vypadá moje zvíře, když plave. Akorát má ještě žluté plavky se žralokama. 😀 

Varaxi
Varaxi 21.06.2026, 14:19:24 xxx.xxx.129.250
Ph:

není rovnítko vyrobeno v Číně vs vyrobeno v Číně…i u toho jsou rozdíly

z tohoto pohledu moc rozdil nevidim:

Tenhle aspekt globalizace mi je silně proti srsti a prostě se neúčastním.

tak jsem se zeptala. Nemyslim si, ze je realne se vyhnou mezinarodnimu obchodu. Omezit ho ano, vyhnout - ne. 

Takze ano, nenakupovat na temu je omezeni.  Otazka ale prave je, komu vlastne prospeju. Kdyz to same koupim - jinde? 

Ale vzhledem k pocasi asi nejsem schopna podat lepsi vysvetleni sveho nazoru 🤣

U mě to je jiné v tom, že to samé nekoupím jinde. Nekoupím to na 99 procent vůbec. Na to 1 procento lépe, lepší nebo alespoň ověřenou věc s lepší zárukou a snadnou reklamací. Nemohu tvrdit, že jsem nikdy nekoupila nic vyrobeného v Číně nebo obecně Asii, Africe a podobně, ale minimalizuji to. Mimo jiné proto, že preferuji minimalismus. Když budu potřebovat límec na psa, ale ten od veta mi nebude vyhovovat, logicky budu hledat jinde. A budu-li moc zoufalá, možná skončím i na tom Temu. Ale jde o princip. Plus všude platí totéž: Přečíst recenze, nastudovat si, zjistit si zkušenosti s reklamacemi… A nespokojit se s nižším standardem. Neexistuje si říct, že za ty peníze to je dobré. Pokud to není dobré v absolutní rovině, pokud to není přesně to, co jsem chtěla a co jsem si objednala, tak to pošlu zpátky. 

Samozřejmě teoreticky. Vzhledem k výše zmíněnému a tomu, že nemám online bankovnictví, neplatím jinak než dobírkou, takže jsem na Temu, AE a jiných obchodech nikdy nenakupovala. A víte, co jsem ušetřila peněz? Za všechna sváteční trika s kamínky, co měly moje vrstevnice, jsem měla jedno tričko z Pietro Filippi. Ušité na Slovensku, látka tištěná v ČR… a ještě jsem ušetřila. Jenže PF skončil, jinou českou/středoevropskou dostupnou značku, která šije příčetně, jsem neobjevila, tak zas střídám švadlenu a sekáč. Taky mám od té doby nové (krom spodního prádla, punčochového zboží a těhotenského oblečení) jen dvoje kalhoty. 

Jak říkám, v prvé řadě jde o princip. Potřebuju to? Pokud ano a není jiná možnost, i Temu je dobré. Pokud je jiná možnost, není důvod kupovat na Temu. Pokud nepotřebuju, není důvod to kupovat vůbec. A věci, které nepotřebuji, ale chci, ty nekupuju z neznámého či pochybného zdroje vůbec. Zvíře nemá jedinou hračku z Asie, která by nebyla poděděná nebo darovaná. No, vlastně náplně do bublifuku má z Číny. Já ani zvíře nemáme jediný kus nového oblečení, které by bylo z třetích zemí. Stejně tak nářadí, kuchyňské náčiní (krom stěrek z Ikey, ty jsou boží a Tescoma na ně prostě nemá, na druhou stranu doporučuju příbory Toner), obuv… Nábytek mám tak z poloviny vyrobený tchánem stolařem, něco je darovaný nebo z druhé ruky, zbytek je koupený a vesměs vyrobený v Asii, to je pravda, tam mám rezervu. Elektroniku netuším, o to se stará pan choť. Ale jinak se snažím. Ano, máme věcí méně. Ale fakt mi nechybí.

Nikomu to nenutím. Nikomu nevyčítám, že nakupuje jinak, jinde, jiné věci. A jo, vyhnout se tomu nedá. Ale minimalizovat určitě ano. A zas - smysl v tom omezení si musíte najít sama. Nevidíte ho, tak v pořádku, dál kupujte, kde si přejete. Někomu jinému to smysl dává (někomu víc, jinému méně), tak to dělá jinak. Upřímně moc nechápu, proč je třeba to obhajovat. 

Varaxi
Varaxi 20.06.2026, 22:50:07 xxx.xxx.129.250

U nás dnes hořelo. To je fajn zpráva takhle na večer. 

Ale zas jsem našla báječné stránky. Netuším, jestli ostatní kraje mají taky něco takového, ale aspoň tady v JK to je mnohem lepší zdroj informací než facebook. 

https://udalosti.firebrno.cz/

Varaxi
Varaxi 20.06.2026, 09:57:32 xxx.xxx.129.250

Počasí na chcípnutí. 

Ale, abych nebyla jen negativní, pár dobrých zpráv mám. 

1) Nehrozí umrznutí.

2) Nehrozí povodně.

3) Chov dřepčíků se úspěšně rozvíjí, viz foto.

4) Je dostatek vitamínu D.

5) Je málo komárů. 

6) Člověk si opravdu vychutná zmrzlinu nebo meloun.

7) Potřeba sekat trávu se značně snížila.

8) Ušetříme za saunu.

9) Zalévání zahrady krásně supluje posilovnu.

10) Na fotkách budeme všichni opálení.

No není to krása? Tolik pozitiv! 

Obrázek
Varaxi
Varaxi 16.06.2026, 18:50:24 xxx.xxx.129.250

Kometo, usuzuji, že Vám už není dvacet… upřímnou soustrast, že máte klouby zas o rok vrzavější. 

😀 

Varaxi
Varaxi 16.06.2026, 12:00:48 xxx.xxx.129.250

Zákonů máme habakuk a vesměs jsou dobré. Stačilo by je začít vymáhat. Tento zákon nic nezlepší, protože nezlepší vymahatelnost. 

Varaxi
Varaxi 16.06.2026, 10:59:52 xxx:xxx.3c97:e63e

Smysl to nemá. Kvalita bude naprosto průměrná. 

Nemají napsané složení v češtině, ta věc se zeleninou obsahuje vodu. Že je to monoprotein… To je kuře v supermarketu taky. A na rozdíl od tohoto máte přesné poměry kost-svalovina-vnitřnosti zaručeny, pokud koupíte celé zvíře. Navíc se na to nemusely plýtvat zdroje. Fakt, kuře je celoročně snadnodostupný artikl, nač je zavařovat? Plus je předražené. 

Existuje milion podobných konzerv. Tato není ničím výjimečná. Nevidím jediné pozitivum. Mít zdravého psa, nekoupila bych to. 

Varaxi
Varaxi 15.06.2026, 21:12:30 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lord_SnajPe z 15.06.2026, 21:04:27

Tady se hodně krmí barfem. 

Mokré krmivo kombinuje nevýhody granulí a barfu, krom toho bývá dost drahé, takže obecně pokud není nějaký specifický důvod, že je třeba hlídat příjem vody během krmení nebo tak, nemá moc smysl je kupovat.

Varaxi
Varaxi 15.06.2026, 19:45:23 xxx.xxx.129.250

Mně volali jednou. Prý jestli jsem paní Xxx. Říkám, že ne, že jsem pes. Oni: Cože? A já na ně zaštěkala. A ozvalo se: No tak děkuju, na shledanou… 

Jednou mi volalo skryté číslo, já se představila jako Psychiatrická léčebna Kroměříž, jak mohu pomoci? A oni na mě - aha, tady Policie ČR, asi máme špatné číslo. A típli to. Dodnes nevím, co mi chtěli. 🙂 

Jinak já se už vydávala za záchytku, městskou policii, krematorium, pohřební službu, vězeňskou službu, oddělení zabývající se Česko-kokotskými vztahy, oddělení TTaV (tradičních tanců a výkřiků), firmu na vývoz splašek, kouče na osobnostní rozvoj v oblasti prokrastinace, chovatele užitkových texanů (to je plemeno holubů), guru obličejové jógy, léčitele uhelnatění krční páteře, sekretářku Přemka Podlahy… základem je všechny volající zmást hned na začátku, pak nemají moc sil s Vámi vést nějaké záživné diskuze. 

Varaxi
Varaxi 14.06.2026, 19:33:39 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.06.2026, 16:22:53

90 procent všech doodlů je produkt množky. 

Varaxi
Varaxi 14.06.2026, 19:31:41 xxx.xxx.129.250

Když si vezmu od někoho odchované štěně za dvojku a čokoládu, to štěně je očkované, ošetřené, očipované, tak toho člověka nepovažuju za množitele. 

Pokud od téhož člověka vezmu totéž štěně za deset tisíc, tak to množitel je. 

Když si od téhož člověka vezmu štěně bez očkování, zavšivené, lezou z něj škrkavky, nebo připouští fenu každý rok, nebo třeba jen spojí dva merle psy atp., tak to je množitel mimo veškeré standardy etiky. Je to tyran zvířat. 

Množitel je každý, kdo množí za účelem výdělku a bez ohledu na nějaký chovný cíl (krom zvýšení líbivosti a atraktivity). Ale ani ten nemusí být neznalý, krutý nebo neschopný zajistit základní péči. Ano, nabízí se otázka, proč takoví množitelé nechovají oficiálně, když by s minimem úsilí měli šanci na vyšší zisk i prestiž. Ale existují. Jen je fakt na pohled nerozeznáte od těch tyranů. 

Varaxi
Varaxi 14.06.2026, 11:11:58 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.06.2026, 09:32:26

Nějak tato teorie vynechává možnost pořídit si psa z útulku. 

Varaxi
Varaxi 14.06.2026, 08:07:29 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 14.06.2026, 07:23:26

Bez brýlí nevidím ve fotkách nahoře a dole rozdíl. Možná ti lidi jen blbě vidí? 😀 

Varaxi
Varaxi 11.06.2026, 16:17:52 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 11.06.2026, 14:13:25

Super nápad, pokud se už nezkusilo. Akorát někdy vadí i tuk. A pokud to tak zadavatelka má, mohlo by to být v loji… 

Varaxi
Varaxi 11.06.2026, 16:12:22 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.06.2026, 14:30:40

Hele, pokud to máte pro motýly a máte zbytečně moc semínek, klidně vysejte. Teď je vlhko, sluníčko, to by mohlo vzejít. A co nejhoršího se může stát? Tak to neporoste, no.

Hryzec, jéje. Mně radili: Než někde začneš pěstovat, chovej tam prasata. Poryjou, spapají, než se nastěhuje nová generace, máš pár let klid. A pak motyka a okopávat. Poruší jim to cestičky. Když je to pořád, půjdou jinam, někam, kde mají klid.

Nic osvědčeného nemám, nemám hryzce. Tak jen na dálku fandím. Vám, ne těm hryzcům. 

Varaxi
Varaxi 11.06.2026, 14:00:03 xxx.xxx.129.250

Existují granule založené na hmyzu. Krom toho můžete dávat ta vejce, to je velice kvalitní zdroj bílkovin. Pokud není testovaný na exotiku a je možné, že některé maso může, stále se dají zkusit granule založené na velbloudím, klokaním či koňském mase. 

Za další - není alergie jako alergie. Maso v granulích vadit může, syrové/ovařené nemusí. Může vadit treska, ale sardinky ne. Může vadit kuře ze supermarketu, ale z biochovu ne. Pak můžete zkusit koupit maso jen proto, abyste věděla, jestli je může. Znám pána, který kvůli psovi začal chovat holuby. Ale nešla bych do toho, než si nezávadnost ověříte přímo na holubím mase. 

Takže závěrem - zkoušejte. Veďte si deníček, co kdy bylo krmeno a jaké to mělo následky.

Varaxi
Varaxi 11.06.2026, 13:47:35 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.06.2026, 12:40:17

Ne, nemusela. Zákazník si vybírá, jakým způsobem se náhrada provadí, je-li to možné. Je možné si vybrat přiměřenou slevu z ceny nebo zaplatit opravu = veterinární náklady. 

Víme vůbec, co tomu štěněti je a jak je staré? Jak dlouhá doba uběhla od koupě? A na čí jméno je ta smlouva vedená?