Aktuálně: 2 157 inzerátů286 506 diskuzních příspěvků20 439 uživatelů

Alergie - temer na vse

Klara (neregistrovaný) 11.06.2026, 13:15:50 xxx.xxx.160.73

Snad najdu nekoho s podobnym problemem.. Dnes jsme dostali vysledky z veteriny, nas Bob je alergicky prakticky na vse. Je to krizenec vlkodava a kralovskeho pudla, takze **doodle (pry jsou alergie u doodlu temer vzdy). Alergie se projevuje stridanim prujmu a normalni stolice. Adoptovali jsme si ho z utulku, letos v unoru a od te doby to resime. Vysledek - prvotni testy ukazaly, ze je alergicky NA VSE, krome jecmene a vajec. Nyni budeme cekat na dodatecne vysledky, kde se projedou jeste vselikaje dalsi potraviny, ale pri takto silne alergii pry budeme mit stesti, kdyz nam do jidelnicku pribyde jeste batata nebo dyne. Mate s timto nekdo zkusenost? Jak to resite, varite? Jak resite dostatecny prisun bilkovin? Jak to delate s pamlsky? Bob je ve vycviku, chodime pravidelne na cvicak a nedovedu si to predstavit bez pamlsku.. Moc diky, Klara

Zrzavci
Zrzavci 11.06.2026, 13:33:10 xxx.xxx.226.6

Já nemám zkušenost, napadá mne jen - krom toho, že to tedy musí být nářez řešit takovouto alergii - alergický je chudák na úplně všechny druhy masa,  nebo jen ty “běžné”, že by se to při nejhorším dalo řešit aspoň trochu tím, že se to nahradí masem neobvyklým.

Anonymní (neregistrovaný) 11.06.2026, 13:45:24 xxx.xxx.160.73
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.06.2026, 13:33:10

Bohuzel i na mene obvykle druhy masa. Z toho co je vyjmenovane, tak alergie je na zverinu, ryby, kralika, jehne, kacenu a mnohe dalsi.. Napadaji me suseni cervici - to by mohl byt zdroj bilkovin.. ☹️ 

Zrzavci
Zrzavci 11.06.2026, 13:51:39 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.06.2026, 13:45:24

pane jo ☹️ hm klokan? no ale to asi člověka zruinuje? Tak ze sušených červíků už jsem viděla i granule, takže možná nemáte špatný nápad?? Jeden náš pes - obživlá popelnice s nimi nemá problém, ten druhý-malý chemik se jich netkne. 

edit- a ještě mě napadá - vím, že u některých psů zafunguje třeba to, že syrové vadí, vařené  ne. 

Varaxi
Varaxi 11.06.2026, 14:00:03 xxx.xxx.129.250

Existují granule založené na hmyzu. Krom toho můžete dávat ta vejce, to je velice kvalitní zdroj bílkovin. Pokud není testovaný na exotiku a je možné, že některé maso může, stále se dají zkusit granule založené na velbloudím, klokaním či koňském mase. 

Za další - není alergie jako alergie. Maso v granulích vadit může, syrové/ovařené nemusí. Může vadit treska, ale sardinky ne. Může vadit kuře ze supermarketu, ale z biochovu ne. Pak můžete zkusit koupit maso jen proto, abyste věděla, jestli je může. Znám pána, který kvůli psovi začal chovat holuby. Ale nešla bych do toho, než si nezávadnost ověříte přímo na holubím mase. 

Takže závěrem - zkoušejte. Veďte si deníček, co kdy bylo krmeno a jaké to mělo následky.

efe
efe 11.06.2026, 14:13:25 xxx.xxx.212.193

Tak když už se tady doporučují granule, tak proč ne nějaká hypoalergenní řada rovnou?

Buggyra
Buggyra 11.06.2026, 14:15:48 xxx.xxx.198.226

Ještě mě napadají sýry a mléčné výrobky, rozhodně by šlo použít kousky sýra jako pamlsky, no a tvaroh je také zdařilá bílkovina, tak to jestli máte taky otestované.

Buggyra
Buggyra 11.06.2026, 14:18:09 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 11.06.2026, 14:13:25

Tak ty hypo řady bývají založené většinou právě na tom méně častém mase - jehně, králík, krůta, ryba a podobně, ne?

efe
efe 11.06.2026, 14:19:31 xxx.xxx.212.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.06.2026, 14:18:09

Ne, na hydrolyzované bílkovině. 

Klara_28
Klara_28 11.06.2026, 14:36:11 xxx.xxx.160.73

Wow, vubec jsem necekala, ze se mi tu sejde tolik dobrych lidi.. 🙂 hypoalergenni granule mame prave ted, ovsem, je v nich ryze, coz je taky problem. Pokud je ale bilkovina v nich hydrolizovana, mozna by stacilo sehnat jen hypo granule s jecmenem.. I pohanka a quinoa jsou problem.. Pstros, klokan a velbloud, nutno rict, ze to by me nenapadlo. Mlecne vyrobky take nemuze.. 

Varene a syrove jsme jiz zkouseli - vadilo, pravdou ale je, ze jsme ho mixovali s ryzi a tam mame potrzene, ze vadi.. 

No nic, zavadim denicek a budeme asi zkouset vsechny mozne varianty.. 

Jen je mi lito, jak vymyslet ty pamlsky, cvicak ho opravdu hrozne moc bavi a jde mu to, nechci se na to vykaslat.. ale bez pamlsku to nepujde, je v zacatcich… 

Xerxova
Xerxova 11.06.2026, 14:50:24 xxx:xxx.f18:7b13

našlehala bych vajíčka s cukrem a trochou ječné mouky a upekla mu piškot. Nakrájela na malé kousky a máte pamlsky…  Trocha cukru mladého velkého aktivního psa nezabije…

Zrzavci
Zrzavci 11.06.2026, 15:02:21 xxx.xxx.226.6

Já bych tu rýži viděla jako hodně velký problém - nechci dělat marné naděje, protože jsou výsledky na alergii, ale - ona opravdu rýže kolikrát psům hodně vadí. Co zkusit některý druh masa, který nevadí až tolik, uvařit ho buď samotné a nebo s brambory. Brambory se dávají i při pooperační péči.Třebaaas by se ukázalo, že by kombinace vařené+brambory  nebo ty batáty???  Třeba???? 

edit a ano - pamlsky si upéct prostě doma, klidně sladkou variantu.

ad ty mléčné výrobky - zeptám se - je jistota, že se to vztahuje i na kysané - tedy třeba kysanou smetanu, tvaroh apod.?

janaa
janaa 11.06.2026, 15:14:34 xxx:xxx.87cf:f333

Hledejte veterinární granule na alergie a potravní intoleranci. Živočišná bílkovina je hydrolizovaná,takže by neměla vadit vůbec,sacharid musíte pohledat.Vím,že třeba vetexpert má s hydrolizovanou bílou rybou a sacharid je tuším brambor,batát. Tuším,že nějaká značka měla jen vejce. Chce to prohledat.

acher (neregistrovaný) 11.06.2026, 15:23:01 xxx.xxx.222.196

Vadí i kozí mléko. Většinou vadí kravské, ale kozí ne.

Varaxi
Varaxi 11.06.2026, 16:17:52 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 11.06.2026, 14:13:25

Super nápad, pokud se už nezkusilo. Akorát někdy vadí i tuk. A pokud to tak zadavatelka má, mohlo by to být v loji… 

Anonymní (neregistrovaný) 29.06.2026, 08:34:36 xxx.xxx.33.234

Pokud je alergik téměř na vše můžete zkusit Royal Canin Veterinary Health Nutrition Anallergenic Dog. Je pro psy s extrémními potravinovými alergiemi a intolerancemi. Hlavní složkou granulí je Hydrolyzovaný izolát peří – zdroj bílkovin rozštěpený na oligopeptidy a čisté aminokyseliny s velmi nízkou molekulární hmotností, které nevyvolávají alergické reakce. Jako jediný zdroj sacharidů je tu čištěný kukuřičný škrob (případně tapioka u některých variant). Tento škrob je zbaven kukuřičných bílkovin. Krmivo je  bezpečné právě pro psy, kteří mají prokázanou alergii na rýži nebo jiné běžné obiloviny. Mám psa s podobnými problémy, je na těchto granulích dlouhodobě, předtím byl na Vetlife s rýží a rybou, to nevyhovovalo tak jsme přešli na tyto a zatím je žere rok a ok. Toleruje jen pštrosí a králíka. Maso má jako pamlsky.

Ariska
Ariska 29.06.2026, 08:46:56 xxx:xxx.9cb:6fb9
Klara_28:

Wow, vubec jsem necekala, ze se mi tu sejde tolik dobrych lidi.. 🙂 hypoalergenni granule mame prave ted, ovsem, je v nich ryze, coz je taky problem. Pokud je ale bilkovina v nich hydrolizovana, mozna by stacilo sehnat jen hypo granule s jecmenem.. I pohanka a quinoa jsou problem.. Pstros, klokan a velbloud, nutno rict, ze to by me nenapadlo. Mlecne vyrobky take nemuze.. 

Varene a syrove jsme jiz zkouseli - vadilo, pravdou ale je, ze jsme ho mixovali s ryzi a tam mame potrzene, ze vadi.. 

No nic, zavadim denicek a budeme asi zkouset vsechny mozne varianty.. 

Jen je mi lito, jak vymyslet ty pamlsky, cvicak ho opravdu hrozne moc bavi a jde mu to, nechci se na to vykaslat.. ale bez pamlsku to nepujde, je v zacatcich… 

omlouvám se, ale začínám být alergická na hypoalergenní granule, píšou to skoro na všechny.

Určitě zkuste vet. dietu, dost chválí RoyalCanin. Ale značek je milión. Např.bellfor (sama nemám zkušenosti),

https://www.bellfor-krmivo.cz/7-5kg-landgut-schmaus/

Vím, že Happy dog má pštrosa, koninu atd.

Držím palce🍀

Verun
Verun 29.06.2026, 17:27:06 xxx.xxx.116.186

Mám doma taky vzorek nějakých hmyzích.psina je neodmítá….vyfotím až budu doma.

MARUSKA5 (neregistrovaný) 01.07.2026, 12:57:18 xxx.xxx.4.180

Mela jsem na hlidani stafordici, ktera byla alergicka uplne na vsechno, pouzivala granule Happy dog Africa. Je to ze hmyzu, zadne dalsi alergeny tam nejsou. Fenecka mela hezky tuhe bobky.

Co dal doporucuji, balicek pro alergicke psy. Vyrazne snizuje vnejsi projevy alergie, pomuze do 28 dni, pak muzete vysadit. Poslu Vam odkaz a svuj slevovy kod MARUSKA5. Muzete ho pouzivat opakovane pri kazdem nakupu.

https://www.theamedica.cz/coat-box-plus/

kometa
kometa správce
01.07.2026, 13:03:50 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele MARUSKA5 z 01.07.2026, 12:57:18

Není to reklama, že ne?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.