Aktuálně: 2 169 inzerátů286 900 diskuzních příspěvků20 449 uživatelů

Drbání (u stolu, ne to na zádech)

Varaxi
Varaxi 23.06.2026, 17:43:54 xxx.xxx.129.250

Vzhledem k tomu, co se děje na Pinďovi, bych ráda založila téma, které bude určené lidem, kteří cítí potřebu ventilovat své dohady a již tisíckrát vyjádřené názory znovu dokola. Prostě drby. Seriózní diskuze stranou, tady se budou mlet nesmysly. 

Protože i stokrát vyjádřené přání, ať se držíme tématu, vede někoho k tomu, aby připojil ještě komentář, na který někdo bude reagovat. Nakonec i poslední příspěvek v tom tématu obsahuje přímý dotaz (Proč po té snaze vícero diskutujících dnes zase zvýšit plamen pod kotlem?), který ten plamen zas podpoří. Chtěla jsem tam něco napsat, došlo mi ale, že by to dopadlo stejně. Jediná možnost je přispívat na Pinďu k věci - to ale nemůžu, nemám o Pinďovi nic, co bych mohla říci a nebyl to dohad. No tak prosím, tady se můžeme dohadovat, vylívat si srdíčko a blábolit, co libo.

A protože toto téma zakládám, sama se svými naprosto nepodloženými dohady začnu:

Myslím, že Pinďa PP nemá. 

Myslím, že většina lidí, co pořídí psa z množky, je obětí. 

Myslím, že Pinďa z množky není, že je třeba z útulku nebo tak.

Myslím, že drvodělka má na salámu, co si myslím. A je to tak dobře. 

Myslím, že Zrzavci krmí slepice z talíře. Myslím, že dřív krmila z talíře i své psy. A Sardullah to dělá podle mě doteď. Samozřejmě až poté, co své psy vykoupe v šampusu, a před tím, co jim vyčistí zuby a přečte pohádku. 

Jediný komentující, kterého nemám ráda, je Neverend. Myslím, že je sociopat. 

Lituju, že odešla Leithian (nebo jak se psal její nick). Měla zajímavé názory. Nesouhlasila jsem s ní tak v 90 procentech, ale ráda jsem ji četla. Nějak jsem nepochopila tenkrát, co se stalo, že odešla - kauza ona, Fíkovnice a Sarah šla trochu mimo mě. Ale asi lepší tuhle část nevědět. Fakt, čím víc vím, tím hůř se mi žije.

Zajímalo by mě, jak se má Fíkovnice. Bylo strašně těžké najít při diskuzi s ní rovnováhu, protože se příliš snadno upínala. Myslím, že v její hlavě bych nevydržela ani minutu. Myslím, že je dobře, že odešla. Dobře pro ni. Snad.

Chybí mi Megi. Vím, že má svých starostí dost, že sem i tak občas zavítá, ale už to není, co to bývalo. Myslím, že to, co tu na sebe dokázala prásknout, by nepřiznal nikdo jiný. 

Chybí mi Espiro a Inspektor Pišišvor. Těch lituju asi nejvíc. Myslím, že odešly, protože se jim nelíbila zdejší atmosféra a nepřišla jim ta diskuze přínosná. 

Mám hrozně moc ráda ančovičku. Pořád pozitivní, pořád k věci, nepouští se do žabomyších válek. Myslím, že se to od ní chci naučit. Ančovičko, nepořádáte kurzy?

Myslím, že adminům z nás už solidně hrabe. A jsem jim ochotna, pokud je někdy uvidím na Doniu, přispět nějakou kačkou na antidepresiva. 

Nepamatuju si, co má kdo z Vás za zvířata ani plemeno psa. Ph má cane corso? Asi. A Killian motýla. Sarah má labíky? Nebo zlaťáky? Efe má placaté čumáky, mimochodem nejméné hezké psy na světě, ale efe mě naučila pohled na ně si i tak užít. Acher má pastevce. Verun bulteriéra. Xerxerová má dogíska Yodu. Puma má No. 

No vida, nakonec si toho pamatuju mnohem víc, než jsem si myslela. Celkem žasnu.

No, mohla bych v drbech pokračovat. Myslím, že většina z Vás pustila psa na dětské hřiště, aby mohl alespoň jednou v životě skákat na trampolíně. Samozřejmě když tam nikdo nebyl a že se po něm uklidilo. Tipuju, že minimálně půlka z Vás se houpala v houpačce spolu se psem. Hádám, že jste se dělili se psem o nanuka, prasata.

Myslím si to proto, že totéž jsem dělala před lety já se svým psem. On už není a zatím jediná cesta, jak být na své psí já aspoň trochu napojená, je přes Vás. Přes Vaše laskavé, milé, radostné, roztomilé, rozverné příspěvky plné radosti, strastí, zkušeností, zážitků, pěkných fotek (no, někdy i méně pěkných), nápomocných rad. Sdílíme tu spolu virtuální prostor. Jsem za to ráda. Opravdu upřímně jsem. 

Takže prosím, přijďte sem a povězte všechno, co Vás trápí. Všechno, co by se jinde považovalo za nevhodné, co by plevelilo každé vlákno, co jste řekli už tisíckrát, ale stejně v duši cítíte, že to chcete říct znovu, všechno, co svou upřímností nesnese ani Všeobecný pokec, můžete napsat sem. Napište, že kometa je ukecaná, Buggyra neumí vařit, 5xjana má blbej nick, Varaxi je úplně mimo, napište, co si myslíte, co chcete říct. Pokud bude Váš příspěvek slušný, je tu vítán. Pište o PP, barfu, Bachových květech, že občas nevenčíte, i když víte, že byste měli, že Váš pes chodí čurat na zahradu na stejné místo jako Vy, že jste naučili psa otvírat dveře a pak toho litovali, pište o všem divném, kontroverzním, ujetém, všem, co Vás rozhodilo… Ale prosím, neplevelme si hezká témata, jako je Pinďa, tím, co do nich nepatří. Vždyť to můžete ventilovat tady. 

Fatia
Fatia 23.06.2026, 18:01:33 xxx.xxx.205.210

Tohle bude milé téma, děkuji za něj!

A já se zde svěřím s tím, co mě hrozně štve. Místní zvyklost vykání, přenesená z ifauny. Nikde si na internetu nevykam, i když jinak vykání využívám hodně. Hrozně mě to štve, vlastně mě to pěkně se… ale snažím se, fakt se snažím 🤣

Fiona.Praha
Fiona.Praha 23.06.2026, 19:43:10 xxx:xxx.6e0e:1dc2

Téma Pinďa se zaplevelilo zcela zbytečně, byl jeden přímý dotaz. Stačilo počkat na reakci drvodělky. Nebylo třeba to rozpitvávat. Těžko říct, jestli se tím někdy drvodělka prokouše a odpoví, jak to s Pinďou je 🙂I když teď už je to asi jedno. 

Daja
Daja 23.06.2026, 20:11:11 xxx:xxx.6ab1:143f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 23.06.2026, 17:43:54

Jeeee hezky, to se mi líbí 👍.

kometa
kometa správce
23.06.2026, 20:12:33 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 23.06.2026, 18:01:33

Místní zvyklost vykání,

Já za to nemůžu, že jsem stará škola. Prostě lidem vykám, pokud se nedomluvíme jinak. Internet neinternet.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 23.06.2026, 20:16:07 xxx:xxx.6e0e:1dc2
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 23.06.2026, 20:12:33

Mám to stejně, na internetu jsou pro mne cizí lidé a nevidím důvod si tykat . Stejně jako jsem nikdy netykala Vietnamcům u stánku.

Kilian
Kilian 23.06.2026, 20:23:41 xxx:xxx.5d41:b8fe
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 23.06.2026, 17:43:54

🌼

Natalie (neregistrovaný) 23.06.2026, 21:44:09 xxx.xxx.63.154

Super “téma” 👍. Já jsem také přeběhlík ze staré ifauny. Chtěla jsem se tu i oficiálně zaregistrovat, stejně jako na té ifauně, ale když jsem viděla ten poměr (aktuálně pouze 11 registrovaných oproti 102 neregistrovaných), tak mě to zatím odradilo. Nevíte, proč je ten poměr takový? Proč se tu většinou nikdo oficiálně nezaregistruje?

sutrik
sutrik 23.06.2026, 22:13:54 xxx:xxx.9380:8ed0

Zmíněné čůrání na zahradě mi připomnělo… 

Musím i přes noc. Prostě musím. Když byla Bonnie malé štěkanátko, samozřejmě ji to vždy spolehlivě probudilo. 

Nejprve jsem si myslela, že to zvládneme v pořadí nejdřív já, pak pesanka na zahradě. Ach, já bláhová prvomajitelka psa. Vzpomínám na výraz Bonnie, když jsem v noci usedla na záchod, jak se postavila vedle na prádlo připravené do pračky a taky to pustila. Vypadala tak spokojeně, že přišla na to, proč tam prádlo je…

Skončilo to tak, že jsem vždy popadla do jedné ruky psa, do druhé bundu přichystanou vedle postele, nazula se a vylítla ven. A venku se teprve oblíkala, v mrazech, sněžení, dešti. A protože to bylo už akutní, přičapla jsem obvykle ke keři. A modlila se, aby mě neviděli sousedi, se kterými máme společnou zahradu. Na pokropený sníh jsem radši přisouvala čerstvý, protože to na malého psa ani kočku fakt nevypadalo.

😂

Zrzavci
Zrzavci 23.06.2026, 22:16:44 xxx:xxx.c1c6:d8a2

Varaxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimo

NENÍ, vůbec není a já jí za tohle téma děkuju. Taky půjdu k Ančovičce do kurzů, ano?

Fatia

Hrozně mě to štve, vlastně mě to pěkně se

hm, to jde asi nejspíš historicky za mnou, zavlekla jsem to já. Protože…..

protože si tykám s těmi, kterým důvěřuju a kterých si vážím. A pak tím pádem musím-li si tykat s někým, koho si hluboce nevážím -viz třeba zmiňovaná Leithan, tak to sundavá váhu toho tykání si s těmi, kterých si vážím , jestli to vysvětluju dobře. A naopak zase -vykáním, vyjadřuju určitou úctu, k těm kterých si vážím moc. Já vím, zní to hodně zamotaně, ale myslím, že ti, kteří to vnímají stejně, to chápou. Vykání prostě dovoluje rozlišovat -  i když to tak na první dobrou nevypadá. Vykání může vyjádřit úctu a zárověň i pohrdání. Tykáni nikdy.

Tohle bude milé téma, děkuji za něj!

Já taky a moc. protože mě by to v mý hluboký omezenosti nenapadlo, takže dík Varaxi.

Zrzavci
Zrzavci 23.06.2026, 22:19:25 xxx:xxx.c1c6:d8a2
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 23.06.2026, 22:13:54

když jsem v noci usedla na záchod, jak se postavila vedle na prádlo připravené do pračky a taky to pustila. Vypadala tak spokojeně, že přišla na to, proč tam prádlo je…

Po………….moooooooooooooooooooooooct, pomoct, šutříku tohle přebije i moje venční v medvídovám pyžamku na sídlišti!!!!

Varaxi
Varaxi 23.06.2026, 22:27:40 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 23.06.2026, 22:13:54

Aspoň to prádlo nebylo vyprané. 😀 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 23.06.2026, 22:36:55 xxx.xxx.128.36

Znám,  vyběhnu na zahradu se čtyrkou,  taky přidřepnu ke keři, ale zapomenu na to, že  se za mnou trousí zbytek bráchů a panička při této činnosti znamená huraaa jdeme pomáhat. Takže  pyžamo na půl žerdi, proud nezastaven,  ale kleju, moc a uskakuju, protože jinak mi godzila Kejný pochcal záda 🙈, prostě nejde je nemilovat 🥰

Plaka
Plaka 23.06.2026, 23:13:42 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Natalie z 23.06.2026, 21:44:09

To je jen o počtu přihlášených uživatelů. Já si tady kolikrát jen rekreačně čtu a jsem v tu chvíli taky pod kolonkou “neregistrovaná”. Proč by tyhle údaje měly někoho odradit od registrace?

Varaxi, hezky sepsáno. Mně už delší dobu vadí, že se téměř jakékoliv vlákno rozplyzne. Tu někdo něco, tam někdo něco a je z toho bramboračka. 
K drbům přihazuju právě to zádový, rotvice i Netvor začali vzhledem k hicům línat. Množství podsady vyčesané z rotvice (zlatej furmík) rozhodně neodpovídá povalujícím se hromadám chuchvalců doma, vypadá to fifty fifty. Sad story. 

keriton
keriton 24.06.2026, 06:49:18 xxx.xxx.207.194

Výborné téma! Já si docela často odhlašuju odběr nějakého vlákna, protože mě zajímalo původní téma, ne to, co se z toho vzápětí stalo.

Ráda bych uměla taky tak vtipně a trefně psát o různých členech fóra, ale neumím, a tak se radši nebudu ani pokoušet 😀

Fiona.Praha
Fiona.Praha 24.06.2026, 07:34:17 xxx:xxx.6e0e:1dc2

Kromě Fíkovnice a Megi postrádám rapotacku, Lexaurin a balíska, asi “nepřeběhly” z IF. 

efe
efe 24.06.2026, 07:52:21 xxx.xxx.212.193

Hezké téma!! Já toho mám tolik, co bych chtěla vypsat…. a tak radši nic 🙂 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.