Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.06.2026, 10:19:23
Sarah - ještě něco mi pomáhalo - kokosový olej. Nebyla jsem schopná se toho v tom krku zbavit, odcházelo to a vracelo se. Přemýšlela jsem , jak tu zrychtovanou sliznici od kašle a škrábání hydratovt a pak mi přišlo na mysl, že kokosák je moc šikovná věc, min. 3x denně jsem si trochu vzala, pomaličku nechala rozpouštět a padat do toho krku, aby se to tam jakoby drželo co nejdéle. To byla úleva!! On je antibakteriální a antivirový, hydratuje.
Děvčata jedete…. Ráno všechno dočteno a teď bum a padesát nových příspěvků. Ale všechny jsem je poctivě přečetla. Marodům přeju brzké uzdravení. Já se nesnáším, když jsem nemocná, bývám protivná, unavená a otrávená ze své neschopnosti fungovat.
Jo a k tomu Nimesilu, brala jsem ho před dvěma lety kvůli bolestem v rameni a bohužel jsem ho hůř snášela. Byla jsem po něm hodně otupělá a unavená. Nakonec po domluvě s doktorem jsem ho brala jen na noc.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 25.06.2026, 10:45:26
Jo já měla systém, když jsem ho brala ráno, tak jsem se snažila všechno obstarat do devíti hodin, protože jsem věděla, že po dáváte budu k smrti unavená. Taky co jsem naspala za ten měsíc neschopenky jsem nenaspala snad posledních 15 let😃. Takže i k něčemu to bylo dobré.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.06.2026, 10:45:17
JJ vím, dětské se i dávají za odvoz. Asi jsem už věkem fouňa, ale chci nový. Drbáním kde čeho, když to bylo nedostatkové zboží nebo nové finančně nedostupné, už mám za sebou. Dnes už např. na drbání chlupů od 2 cizích psů ani nemám fyzičku, ani náladu. Jak jsem psala, pořád jsem se nerozhodla, jestli chci nízký, aby tam pesa vlezla sama (což jsou super, ale obrovské cyklovozíky nebo výstavní), nebo vysoké jako pro mimino (ale pes tam nevyleze a rampu nechci). Tak zatím jen monitoruji a dumám, co je vhodnější. Možná, že až to bude pro mne nebo pesu aktuální, už nebudu moci koupit vachrlaté golfky, ale pořádné bytelné vozítko, abych se mohla opírat já. Nebo budu potřebovat chodítko, tak si koupím takové to s 2 kolečky a místo nákupu budu vozit psa. Nebo to s pesou doklepeme bez kočárku. Kdo ví .
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 25.06.2026, 10:49:07
..tak to potvrzuji, po infuzich, když už ty šílené bolesti ustaly a já mohla chodit a měla tady mamku, tak jsem prospala celé dny a noci, a i teď co mám zrušené všechny tréninky, tak to využívám a zalehnu..roky jsem se tak nevyspala..pravda, dneska mne noha vzbudila ve dvě, tak jsem si lupla N., pročetla knížku a pak krásně spala až skoro do sedmi…
Tedy “děvčata” asi byste měly přibrzdit. Když si představím, že máte nějak fungovat ještě třeba 20 let….uštvat se v padesáti a pak……Hrozné choroby…..šetřete se trochu.
Trpím na bolesti rukou(palec .klouby.slaba síla úchopu).lokte.ramene…vyšetřena po všech strankach.rtg.magnet.úžinove syndromy…. závěr:zůženy pateřni kanál(prostě mi to jde z krku) ….když nebudu dělat nic.ruce lepší.ale to mi nejde…takže si 3-4x týdne polknu Veral 100(diclofenac) po různých možných jiných byl toto vítěz.
Jako často slýchám od lidí, že Nimesil je zázrak a dost lidí se ho snaží nějak sehnat, aby ho měli doma, kdyby něco… je na recepis.
My ho doma máme zásobičku, synovi ho píše doktor… vzala jsem si ho asi 2x a účinek nic moc, spíš nic než moc… mně to prostě nějak nezabírá.
Veral mi zabere podstatně líp…veral je náhrada diclofenacu… mám pocit, že býval v takové červenobílé krabičce a teď nevím jestli padesátkovej nebo stovkovej… ten teda fungoval ještě líp než veral, i když by prý veral je to samý… no neřekla bych , že úplně to samý.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.06.2026, 10:13:51
..já právě taky dost dobře ne….ale nastane doba, kdy mamča a kamarádka nebudou a soused se může odstěhovat anebo si pořídí nějakou milostenku nepřející, dcera je s rodinou daleko a pokud by se situace opakovala, tak opravdu není kdo jiný, co by se postaral o psa…
Trpím na bolesti rukou(palec .klouby.slaba síla úchopu).lokte.ramene…vyšetřena po všech strankach.rtg.magnet.úžinove syndromy…. závěr:zůženy pateřni kanál(prostě mi to jde z krku) ….když nebudu dělat nic.ruce lepší.ale to mi nejde…takže si 3-4x týdne polknu Veral 100(diclofenac) po různých možných jiných byl toto vítěz.
Píšu si Veral 100…. Čtu jak tady (všichni, nejen vy) probíráte léky, házíte názvy, které jsem nikdy ani neslyšela (zaťukala jsem to na dřevo a poděkovala nahoru). Ale zeptat bych se chtěla : Stárnoucím psům jsem dávala Karsivan. Existuje podobný lék pro lidi ? Nebo si mám koupit Karsivan pro sebe ? Děkuji.
Píšu si Veral 100…. Čtu jak tady (všichni, nejen vy) probíráte léky, házíte názvy, které jsem nikdy ani neslyšela (zaťukala jsem to na dřevo a poděkovala nahoru). Ale zeptat bych se chtěla : Stárnoucím psům jsem dávala Karsivan. Existuje podobný lék pro lidi ? Nebo si mám koupit Karsivan pro sebe ? Děkuji.
Geratam,pirabene.piracetam…a klasika gynko.
Edit. Mobil mimo pravil gynko na vínko 😂 taky dobrý anestetikum.