Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 26.06.2026, 17:33:50
Takže, když někdo udělá hrubku omylem nebo schválně, tak se všichni kvůli jeho jemnocitu budou tvářit, že si toho nevšimli nebo je to normální? Protože je možná dyslektik?
A ten nebo ti, kterému/kterým to vadí a ta hrubka mu/jim skoro vypálila díru do sítnice, to má/mají jít řešit, do jiného vlákna? Bude/budou tam popisovat, že tam v jiném vláknu někdo, koho třeba ostatní ani neznají, napsal děsnou hrubku? To jako važně? 🤔
A když jsem rodila v Krči, byli tam doktoři Sever a Květoň.
Mě naštěstí rodil Šuk.😅
V bývalém bydlišti kdysi byl rehabilitační dr jménem Dolák, ale nikdo mu neřekl jinak, než Drdolák. Nejhorší bylo, že si to lidi neuvědomovali a rovnou ho tak i oslovovali. 😀
Takže, když někdo udělá hrubku omylem nebo schválně, tak se všichni kvůli jeho jemnocitu budou tvářit, že si toho nevšimli nebo je to normální? Protože je možná dyslektik?
A ten nebo ti, kterému/kterým to vadí a ta hrubka mu/jim skoro vypálila díru do sítnice, to má/mají jít řešit, do jiného vlákna? Bude/budou tam popisovat, že tam v jiném vláknu někdo, koho třeba ostatní ani neznají, napsal děsnou hrubku? To jako važně? 🤔
A já bych se zase z toho jinanu dvoulaločného až tak nehroutila. Mě daleko víc vypaluje oči, když pejskař napíše ve 4. pádě “psi” a že jich v poslední době je. Těch pejskařů.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 26.06.2026, 18:36:35
Víte, opravování češtiny tu bylo dříve opravdu hodně a narušovalo to tok třeba i spešl témat. Kometu chválím, že se krotí. Mně také se něco dovede vpálit do sítnice, ale přenesu se přes to a neopravuji uživatele. Třeba je právě ten dyslektik, třeba je slepý, co já vím. A ano, než tříštit téma, když mi cuká oko, šla bych si s tím na český jazyk téma.
Jinak pica pica jsou tu vytlačeny havrany, prvně neodlítli. Je to rachot krákavej, třešně sklidili dřív než špačci. Nezvyk.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.06.2026, 18:51:06
Já se nehroutím, ale pekyňák je fakt katastrofa. Na gyngo jsem reagovala, jen proto, že to mobil vyhodnotil jako vínko. Jak se ukázalo, taky nevím, jak se to správně píše 🙂
Hrubku může člověk udělat (psi/psy), ale pořád je to prostě chyba a nevidím důvod se tvářit, že to nevidím. Kdysi mi spolužačka dcery řekla, když mi napsala sms, kde byly asi 3 hrubky a já jsem jí to řekla, že není ve škole, tak je to jedno. Tak jsem ji řekla, že bude celý život vypadat jako blbec, který píše hrubky. Asi šla trošku do sebe, dnes píše celkem normálně, ale pár chyb si “nechala” - např. vždy napíše opačně jsem/sem 🙂
V bývalém bydlišti kdysi byl rehabilitační dr jménem Dolák, ale nikdo mu neřekl jinak, než Drdolák. Nejhorší bylo, že si to lidi neuvědomovali a rovnou ho tak i oslovovali. 😀
Měli jsme na gymplu prof. Sýkoru, řečený studenty byl Sejc. Mnoho rodičů hledalo profesora Sejce.
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 26.06.2026, 19:01:23
Vy to pořád stavíte do roviny, že ten, kdo upozorní, je ten “špatný”, a všichni by se měli tvářit, že to nevidí, nebo jim to nevadí. Ne ne, ten, co to napíše, to má blbě a má si dát příště pozor. Proto byl upozorněn.
Kometa má právo upozorňovat na to, nebo psát to, co je se jí líbí nebo nelíbí stejně jako my všichni ostatní. Když vidím, že Kometa např. reagovala na toho pekyňáka, nemám potřebu to papouškovat, stačí dát palec, že souhlasím s její reakcí.
Tvl… zrovna minule … psala jsem ve spěchu a bez brejlí… a pak když jsem si svůj příspěvek přečetla, tak tam byly hrubky, který i mě praští ne do očí, ale palicí po hlavě… třeba myčka na nádobí jsem normálně napsala s měkkým.. mička.
Psi a psy… jo taky se mi stane, že to napíšu blbě, ne z neznalosti, ale prostě to píšu ve spěchu a nepřemejšlím nad tím.
Ve svý podstatě mi nevadí, když se někdo neudrží a na chybu upozorní… na druhý straně se už několikrát strhlo kvůlivá nějaký hrubce fakt zbytečný, pitomý dohadování.
Holky… vím, že pro některé z vás je těžký si sedět na rukou, když my, obyčejní smrtelníci uděláme chybu, ale nejsme ve škole, nepíšeme diktát na známky, nepíšeme ani žádný ofigo dokument… no tak to prostě občas ulítne… důležitější je, jestli text dává smysl..
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 26.06.2026, 19:20:06
To je vaše subjektivní vnímání. Mě jen prostě sere, když se kvůli hrubce či písmenku rozjebe nějaké téma. Na Drbacím tématu si mohu povzdechnout, dyk ať si každej svá práva plní dle svého, že? 🙂 Nikoho nestavím do jakékoliv roviny. Jste poměrně razantní se svými závěry, tak já jdu radši zalévat. Čus bus bagr.