Jinak moje spolužačka se vdala … a tedy se z ní stala paní Grospičová… jako upřímně, tak tohle bych svým dětem neudělala, to bych si nechala svoje příjmení a jmenovali by se po mně….
Jinak moje spolužačka se vdala … a tedy se z ní stala paní Grospičová… jako upřímně, tak tohle bych svým dětem neudělala, to bych si nechala svoje příjmení a jmenovali by se po mně….
Proč, když název rostliny je ginkgo?
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)
Taky jsem roznášela obědy v jídelně a jak jsem od těch zvířat zvyklá, zahlaholila jsem “už vám nesu to krmeníčko!” - hosté byli tolerantní, dokonce ocenili, jak jsem dokázala vystihnout kvalitu předkládaného… 😄
Na Lamerovi lítá krásná hláška:
<ona> ty slepice mě fakt už štvou!
<on> ty mě taky
<on> ty slepice
<ona> tos to moc nezachránil
Irma19:Proč, když název rostliny je ginkgo?
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)
Protože bagr.nechapu na co mám odpovědět.
sutrik:Dělala jsem operátorku. Úsměvných momentů bylo hodně. Namátkou:
Zákazník: “To si děláte srandu! Jak se jmenujete?” Kolega: “Kašpar.”
Jinému kolegovi se podařilo nechtěně spojit “Co pro Vás můžu udělat” a “Jak Vám můžu pomoci” a vyšlo z něj: “Jak Vám to můžu udělat?” To jsme šli všichni do kolen.
Syn taky dělával operátora na callcentru, když studoval VŠ, taky jsme se nasmáli různým jménům, v hlavě mně už zůstalo jen Bernardina Přinesdomů.
Verun:Protože bagr.nechapu na co mám odpovědět.
Možná na to, že píšete gynko a má to být gingko?
Podobně jako s pekyňákem.
kometa:Možná na to, že píšete gynko a má to být gingko?
Podobně jako s pekyňákem.
Má to být ginkgo, když už někoho opravujete. 😀
Jo, tohle mě tu štve, troška nadhledu u psaný češtiny by neškodila. Snad se tu nepojede zase pekyňák znovu jen v jiný verzi.
Jo, máte pravdu, prohodila jsem písmenka.
Ale pekyňák mé oko opravdu urážel. Ano, je to můj problém.
..kamarádka je Skočdopole…
Láska, ale bylo příjmení, ne?
Já se potkala za život s panem Česnekem (to se mi líbí moc), Miláčkem a Pindourkem 🙂
Verun to měla v uvozovkách. Asi věděla proč. 🙂
Nejen v rámci drbacího tématu by se mi líbilo, že když už se někomu nelíbí gynko a pekyňák nebo jiné věci, ať to jde řešit na češtinářské téma. Zkopíruju to tam, vyjádřím se nesouhlasně a stávající téma může jet dál...
Zrovna jsem si říkala, že se nám to zatoulalo někam hódně dozadu a jak se to vlastně jmenuje, jo Čeština je krásný jazyk. Je vůbec ginkgo česky? 🤔
Myslim ,ze nikdo nevyslovuje ten název jako gynkgo,ale “gynko”. A je to v uvozovkách.coz znamená, nereagujte na to…jinak ten bagr dámy.
Známá líčila.jak volala švagrovi: přijeď,mám vlhkou buchtu. (Bylo tím myšleno,že něco dobrého napekla.)
😂😂
Jen se podivuji nad nesouladem. Je mi jasné, že jste ty názvy nevymýšlela 🤭
Ha! To je omyl jako Brno 🫣
Neopravovala jsem Verun domnělou čestinářskou chybu. Pochopila jsem ji tak, že Gynko je skutečný produktový název a nešlo mi do hlavy, proč to tak někdo pojmenoval, když latinský název jinanu je ginkgo…
Ne, je to latina.
Aha, tak to ale musíte napsat. A ne jen “Proč?”, z toho člověka napadne fakt jen ten bagr. 🙂
Táta měl prý měl spolužáka Anděloslava Kakáče.
A když jsem rodila v Krči, byli tam doktoři Sever a Květoň.
Mě naštěstí rodil Šuk.😅