Odpověď na příspěvek uživatele efe z 15.01.2025, 13:19:59
No to jsem si právě minule taky myslela, a i tím, že to bylo na tý piluli, tak jsem si tak myslela, ale ne-e, nebylo to vono. proto jsem se právě ptala.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.01.2025, 13:21:50
A co tomu bylo? Mně se to ještě nestalo. Jak píšu, jsou to vše 100% pryskyřice, bez jakýchkoliv přídavků, tak jedině, že by samotnej ten strom byl nějakej divnej…?
Kdybyste někdo chtěl tu zubní pastu TraumaPet se stříbrem, můžu poslat, nevyužiju. Samozřejmě zdarma, min. trvanlivost do 2/25. Je u toho i silikonový kartáček na prst.
Petra (neregistrovaný)16.01.2025, 18:10:13xxx.xxx.101.106
Tak podávám info od naší veterinářky, která mi už vytáhla psy hrobníkovi z lopaty.
Zuby (špičáky) jsou pevné, zdravé, nekývou se. Jsou lehce zbrousené z užívání balónků a druhých odměn, ale nic hrozného a nedoporučuje zuby trhat, když jsou zdravé a je to mladý pes. Dle ní, nevypadnou a vyléčí se.
Dásně jsou mírně zarudlé, ale nic hrozného,lehce odstupují, ale říkala, že se to časem vyléčí. Říkala, že to je zánět v dasni.
Léky, které máme by sice nenapsala, dala by jiné, ale nebude to teď již měnit, když už léčba probíhá.
Doporučila ještě Orozyme gel nebo Stomodine.
Do budoucna pravidelná hygiena zubů a dezinfekce balónků.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 14.01.2025, 18:56:33
Verun, už 2.den zkoušíme novou pastu. Díky za tip.🌷 Střídáme zase 3 druhy Artero Dentix-gel pění, ale fakt nedráždí žaludek, jak slibují, Orozyme a tu novou We Dental 👍
Já nechávám zuby vyčistit v salónu, protože nemám ten utz kartáček, zatím jsem ho nekoupila, je to pro mě pořád dost peněz. Zkusím sem vyfotit, jaké mají psi krásné zuby.
Tak podařila se jen Cherry, čištěno loni v říjnu. 😁
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 18.01.2025, 10:48:52
Cherrynka má zuby krásný 👍
U nás v salónu to čištění taky paní nabízí, ale bělouš by 100 % nedržel 🙈 tak se snažíme doma. Taky jsem ten UZ zatím nekoupila. Nevěřím si, abych něco nepotento a bělouš by mi pak už nevěřil. Stříhala jsem dnes drápky a poprvé jsem střihla malinko víc a u jednoho se objevila kapka krve. Nehnula jsem brvou, ale uvnitř jsem byla zděšená….a on si vůůbec nevšimnul 😅
Odpověď na příspěvek uživatele Petra z 16.01.2025, 18:10:13
Petro, k tomu broušení zubů - moje borderka je měla (špičáky) obroušené asi do půlky, možná i vic, vážně, nepřeháním. U nás za to mohly tenisáky, ty na tenis. Je v nich něco tvrdého, co způsobuje, že se s tím dobře hraje tenis, ale zuby to ničí.
Ona byla magor a ten tenisák vždycky držela v tlamě a čuměla a vždycky to přežvejkla a furt čuměla… Každopádně jsem jí je úplně přestala dovolovat, přestala házet, dala pryč z domu… No ona je stejně vždycky našla, pokaždé když jsme šli kolem tenisových kurtů tak zaběhla do křoví a přinesla nový tenisák a už ho zase zvejkala.
Jako ono to normálním psům nevadí, teď třeba už tenisáky zase mám, jako aby to pes přinesl je v pohodě. Ale pokud to fakt zvejka tak doporučuji rozhodně nahradit nějakýma tenisakama pro psy. V nich ta tvrdost není.
Petro, k tomu broušení zubů - moje borderka je měla (špičáky) obroušené asi do půlky, možná i vic, vážně, nepřeháním. U nás za to mohly tenisáky, ty na tenis. Je v nich něco tvrdého, co způsobuje, že se s tím dobře hraje tenis, ale zuby to ničí.
Ona byla magor a ten tenisák vždycky držela v tlamě a čuměla a vždycky to přežvejkla a furt čuměla… Každopádně jsem jí je úplně přestala dovolovat, přestala házet, dala pryč z domu… No ona je stejně vždycky našla, pokaždé když jsme šli kolem tenisových kurtů tak zaběhla do křoví a přinesla nový tenisák a už ho zase zvejkala.
Jako ono to normálním psům nevadí, teď třeba už tenisáky zase mám, jako aby to pes přinesl je v pohodě. Ale pokud to fakt zvejka tak doporučuji rozhodně nahradit nějakýma tenisakama pro psy. V nich ta tvrdost není.
To není o tvrdosti, ale tím povrchem toho tenisáku(nachytá se do toho hlína, písek a když to pes žvejká, brousí to) ….máme obroušené zuby taky.
Petra (neregistrovaný)19.01.2025, 21:39:26xxx.xxx.101.106
Děkuj za postřehy.
O tenisácích to vím, vůbec je doma nemáme. To mi domů nesmí.
Máme balónky z raddogu, gappaye nebo vrhací plovoucí míč do vody. On je ani tak nežvýká, jako je spíš pořád nosí v hubě a klidně i 3 najednou, posbírá je ostatním psům, chytne to přes šňůrky, umí si to poskládat a pak s tím litá.
Teď má utrum, však to taky špatně nese, kňuči jak pako, potom budu muset vymyslet nějakou alternativu hračky, kterou si bude moct nosit a nebude dráždit dásně.
Odpověď na příspěvek uživatele Petra z 19.01.2025, 21:39:26
Psala jste, že krmíte i kosti. Asi bych popřemýšlela i o změně této složky stravy, nahradila bych ji třeba jen skelety nebo mletinami s kostmi? Ohledně hraček - mám rotvici, která miluje pneu, taky má špičáky hodně ubroušený. Úžasnou alternativou na její mánii jsou poměrně levné a trvanlivé frisbee talíře od Trixie Dog-O-Soar. Nevím, čím to je, ale je z nich absolutně nadšená, je to měkký matroš, plave to, v hubě si to požvýká do různýho tvaru, dásně jí to vůbec nedráždí... Třeba se ovčounovi taky zalíbí.