To je v pohodě, kravám chutná. Sice pak můžou chcípnout na botulotoxin, ale tak to už je naprosto bezvýznamný detail.
To myslím ironicky, jen jako narážku na to, že samotným zemědělcům by se hodilo ta srnčata nesmotat do balíku.
To je v pohodě, kravám chutná. Sice pak můžou chcípnout na botulotoxin, ale tak to už je naprosto bezvýznamný detail.
To myslím ironicky, jen jako narážku na to, že samotným zemědělcům by se hodilo ta srnčata nesmotat do balíku.
Nemajíc, ne? 🙂
U nás růže kvete takhle:
Já Vám přeji z celého srdce, ať je Vám líp. Ať se přijde na to, co Vám je, nebo ne, doufám a přeju Vám, aby to brzy skončilo a změnilo se na špatnou vzpomínku. Takový dobrý člověk jako Vy by vůbec neměl stonat.
Omlouvám se, vidím, že to píšu podruhé - myslela jsem si, že se mi to neuložilo, a ono to bylo v jiném vlákně. 💐
A proč to mazat? Nějaká interní pravidla zakazují inzerci nijak nemaskovaných bezpapíráků? Kdyby bylo uvedeno s PP, ale nebyly to FCI, tak bych i pochopila klamání zákazníka, ale tohle? A že bezpapírák nemá povolenou barvu a velikost, to snad není divné, ne?
Jako chápu, požádat inzerenta, ať doplní, že psi jsou bez PP, to by bylo ok, i když je to zjevné. Ale smazat? Proč?
A proč to mazat? Nic nelegálního to není. To je porušení nějakých interních pravidel? Jako já chápu, že to není úplně košer, ale na druhou stranu to není skoro nic.
Zapomněla jsem se pochlubit - byla jsem se zvířetem na chřestových slavnostech v Ivančicích. Nic jsem tam nekupovala, dala si jen sklenku vína a nějaké jídlo, chtěla jsem hlavně sazeničky (měli, ale jen jednu odrůdu a ani nevěděli jakou, takže za rok koupím online) a inspiraci, co všechno se z toho dá dělat. Polévky a chřest se slaninou je klasika, kterou znám, do hamburgeru je určitě dávat nebudu, takže nejvíc inspirativní bylo užití jako ozdoba či obohacení oblohy, což se mi teda zdá dost málo. Nevím, jestli jsem měla nereálné očekávání, nebo prostě nabídka nebyla objektivně vzato moc zajímavá. Nemůžu říct, že bych byla zklamaná, bylo to hezké, užila jsem si to, ale to rozšíření možností přípravy nenastalo.
Zvíře mělo nežravou náladu a odmítlo ochutnat úplně všechno včetně hranolek. Takže si nejvíc užilo běhání po kočičích hlavách.
Měli tam i nějakou drobnou výstavu drůbeže, ale mezi honěním zvířete se sklenkou vína v jedné a chřestem v druhé ruce jsem na to zapomněla a nešla tam. Což mě teď trochu mrzí.
Má bolesti. Běžte k veterináři. K dobrému veterináři.
Megí, Vás tu nevidět, co je rok dlouhý. Ale když už se zjevíte, hodíte sem bombu. 😀
Když se jednou manželé Churchillovi procházeli po Londýně, Clementine se na ulici na chvíli zastavila a srdečně si povídala s metařem. Winston se jí po chvíli s lehkou ironií zeptal: "O čem jste si tak dlouho povídali?" Clementine se usmála a odpověděla: "Před mnoha lety byl do mě šíleně zamilovaný." Churchill se pousmál: "Vidíš, vidíš... Kdyby sis ho tehdy vzala, mohla jsi být dnes ženou obyčejného metaře." Clementine mu klidně odpověděla: “Ale kdepak, milý Winstone. Kdybych si ho tehdy vzala, dnes by byl ministerským předsedou on.”
https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/8087/8933-poklady-z-prirody-80-hosta/
Jinak vytrvalé zeleniny moc není. Krom bylinek mě napadá akorát alternativní zelenina, se kterou tak rády operují Permasemínka. https://permaseminka.cz/29-jedle-trvalky
Z toho znám akorát vytrvalou cibuli ( z jiného zdroje), a ta v květináči rostla docela dobře. Taky topinambury, ale tam dost záleží na objemu - já je měla ve 20 litrech a bylo to skoro málo.
Jinak moc nevím, no. Měsíční jahody potřebují méně světla než zahradní, ale vyloženě na polostín bych to neviděla.
Teď koukám - vy jste nepsala trvalého kráteru, ale trvalého charakteru, to chcete jen trvalky?
Bylinky do stínu (kerblík, kopr, libeček…, google poví víc), bohyšky (jsou jedlé), špenát, salát, mangold, ředkvičky, kedlubny, rukolu. Vše ozkoušeno pěstovat v nádobách ve stínu, byť ne absolutním.
Okrasné kytky nevím, na to nejsem ta pravá.
Jakou ty kytky mají mít funkci? Užitkovou, nebo okrasnou?
Kachňata a kuřata se prodávají ve věku do tří dnů, protože taková mláďata jsou evolučně schopná snášet nedostatek vody a krmiva, čehož se dá dobře využít při transportu.
Nevím, jak jsou stará ta na fotce, ale pokud s nimi nepojedete moc dlouho, tak by to mělo být ok, i kdyby byla starší. Hlavně pozor na teplotní komfort.
Pokud sháníte větší množství, zkuste poptat v nejbližší kompostárně. Úplně zadarmo to není, ale bývá levnější než zahradnictví.
No a nebo se zeptejte na obecním úřadě, jestli nevědí, kde kdo staví nebo provádí terénní úpravy, jestli nemá někdo výkopovou zeminu. Pro stavitele to je odpad, bude rád, když se jí zbaví. Akorát ta nebývá kvalitní, což na druhou stranu na trávník vadit nemusí.
No, tak to je blbé. Vy nepotřebujete životabudič, ale prostě se vyspat. Tj. spíš něco na uklidnění, na zlepšení spánku a odpočinku, odstranění stresu.
Legální životabudič?
Pořádně se vyspěte v noci, když je tma. Ujistěte se, že máte dost minerálních látek a některých vitaminů - mají přímý vliv na pocit únavy. Někdy nestačí pestrá strava ani doplňky stravy, je třeba zajít na rozbor a případně si nechat doplnit tyto látky injekčně. Třeba takový vit. D dělá divy, to dokáže postavit na nohy neskutečně (samozřejmě jen pokud máte nedostatek).
Pak lze užívat maté místo čaje, kreatin, čaj z kotvičníku a mnohé jiné. Ale samy o sobě Vám pomůžou jen velice krátkodobě, pokud máte vit-min nebo spánkový deficit.
Ve Španělsku je ten tlak vlků mnohem větší, protože mají větší konkurenci a relativně méně lovné zvěře. To za prvé. Za druhé, žijí tam i medvědi, kteří ovce taky mohou lovit. Za třetí, pase se tam volně, maximálně v sítích. Za čtvrté, pokud máte psa v ohradě s ovcemi a nelze ho odlákat, většina vlků si lov rozmyslí, protože nemůžou riskovat zranění. Zraněný vlk a mrtvý pes, to není výsledek, který ten vlk chce. Za páté, bývají tam větší stáda. Pět set i více ovcí (i násobně více) tam obsluhuje jeden, někdy dva lidi. Akorát vodu jim tam vozí někdo další.
To se vůbec nedá srovnávat s průměrným českým chovatelem. Upřímně znám jedinou paní, která měla kolem 80 koz. Nebydlí tady, bydlí na Šluknově, a chov radikálně omezila, když se vrátila po rodičovských do práce. Asi existují čeští chovatelé se stovkami kusů, ale žádného neznám.
Ale pokud někdo chová mezi pěti sty a tisícem kusů, náklady na patnáct psů se v tom fakt ztratí. To musí být šílený masakr.