Krásný den přeji🌞 V srpnu si jedeme pro štěňátko německé dogy. Fenečku bych chtěla v budoucnu kastrovat + nechat přišit žaludek pro můj klid. Máte někdo prosím zkušenosti? S jakou částkou máme počítat? Jaké to bylo s vaší fenečkou/pejskem po operaci? Někde jsem četla, že lze tyto zákroky udělat pod jednou narkózou. Zajímají mě vaše zkušenosti. Budu ráda za jakoukoliv odpověď🙏🏻
Kastrace + gastropexe
Kastrují se dospělé fenky (a třeba jedna moje doga hárala poprvé až na 15 měsících, dospěla tak na dvou a půl letech)… takže se za tu dobu ceny asi změní… Navíc jsou ceny v různých ordinacích velmi rozdílné.
Německou dogu mám pátou, kastrovaná nebyla žádná (až nynější pes je ze zdravotních důvodů kastrován chemicky) a protože žádná nebyla v narkóze (nebyl důvod), tak jsem ani nikdy přišití žaludku nezvažovala.
Věřím tomu, že Vám něco k tomu napíse Xerxova, ta má dogu a myslím, že nějaké zkušenosti s přišíváním žaludku a kastrací má.
Co se týče ceny, úplně nejlepší je zavolat vybranému veterináři a zeptat se.
Já teda při kastraci fen přišít žaludek nenechala…
Mám BSP kluka…kluky preventivně nekastruju, ale kdybych měla berňáka fenu a rozhodla se pro preventivní kastraci, tak bych to přišití zvažovala. Přijde mi, že zrovna tohle plemeno je na torzi nějak víc náchylné.