Aktuálně: 2 177 inzerátů287 017 diskuzních příspěvků20 499 uživatelů

Chladící podložky, oblečky a šátky

Fiona.Praha
Fiona.Praha 26.06.2026, 19:29:57 xxx:xxx.abe2:3cef

Mám dotaz.

Jak chladíte své psy ve vedrech? Používáte chladící pomůcky? Nemáme zahradu a na balkonu se přes den nedá být. Ani dlažba v koupelně nic moc nechladí. Máme chladící gelové podložky, ale všechny čůzy je ignorují. Prostě tam ležet nebudu a nebudu. Vyskočila na mne reklama na chladící šátky pro psy. Přemýšlela jsem o nich, protože šátek na psovi zůstane, pes od něj neodejde, ale nejsem si jistá, že je to pro psa takové wau. 

janaa
janaa 26.06.2026, 19:40:30 xxx:xxx.42f5:8fee

Šátek je fajn,já mám takový slabý,viz fotka. Vozím na zkoušky,když je teplo,a řekla bych,že pomáhá,hlavně psovi i ochlazuje a zvlhčuje vzduch,co dýchá. Akorát to chce udržovat vlhký. Chlap si ho dává na zátylek nebo na hlavu a říká,že dobrý🤣

Obrázek
Sardullah
Sardullah 26.06.2026, 19:46:23 xxx.xxx.221.235

Já bych podložky koupila , ale vím, že by na tom psy neleželi.

Já třeba namočím ručník a dám ho Gině na záda a nebo jak leží tak pod přední packy… když už je tak pitomá a chodí do ložnice, kde se nedá dejchat.

sutrik
sutrik 26.06.2026, 20:21:40 xxx:xxx.65b4:f77e

Chladicí podložky jsem koupila, když byla Bonnie v pubertě. Dvě, oběma ukousla roh. Stejně si na ně lehla výjimečně a jen na chvilku. Občas si jednu dám pod nohy, když jsem na počítači.

Kromě novinky v podobě větráku mám už druhé léto v pokoji kočičí záchod s vodou, pro to mé prtě je to jako bazének. Většinu času ho ignoruje, občas se jde napít, dovnitř vleze téměř jen když ji tam lákám. Ale pro můj pocit…

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 26.06.2026, 20:41:03 xxx.xxx.119.6

Já používám haftěrku, tu pes snese, jinak nic.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 26.06.2026, 20:43:03 xxx:xxx.abe2:3cef
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 26.06.2026, 19:40:30

Já měla takový nějaký ručník, namočil se, vyždímal a fakt vydržel třeba hodinu chladit. Podle té reklamy je to takový jako návlek na krk. Nechci, aby to vypadalo jako reklama, ale jmenuje se to šátek fantazie psa (anglicky). 

Vahine
Vahine 26.06.2026, 20:46:37 xxx:xxx.f2ff:7e01

Můj bělouš má chladící obleček už roky. Dle výrobce se má namočit, vyždímat a dát psovi. Normálnímu psovi jo. Jenomže…Bělouš nemá podsadu a svrchní srsti má na zádech méně a kouká mu sem tam kůže, tak máčím obleček průběžně shora tak, aby nebyl mokrý skrz na skrz a chladí i tak při stále suché srsti. Je to dobrá věc na dovču, když prostě v teple venku jsme celý den. Ve stínu a v budovách sundavám, to se chladí sám. Po silnicích na dovče jezdí v kočárku, aby netrpěly packy. Letos přidám na boudičku kočárku mokrý ručník-kočárek je černý. 

Běloušovi je  už asi 11 let, tak už nemá tolika energie, jako na našem společném začátku…

Obrázek Obrázek
Fiona.Praha
Fiona.Praha 26.06.2026, 20:47:18 xxx:xxx.abe2:3cef
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 26.06.2026, 20:21:40

To bych se bála, kdyby to ty naše okusovaly, je to nějaké gelové. Kamarád mi řekl, když jsem si říkala, jak mám blbé pesy, ať si to dám do postele pod prostěradlo 🙂 “Těší” mne, že nejsem jediná, kdo má takové trubky, které leží vedle chladící podložky a mají jazyk na vestě.  

Fiona.Praha
Fiona.Praha 26.06.2026, 20:50:00 xxx:xxx.abe2:3cef
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.06.2026, 19:46:23

Nezkoušela jsem, ale mám obavy, že vedle chladicích podložek by se válely i mokré ručníky a mezitím pesy. Možná…. kdybych všude naskládala podložky a ručníky, že by si na něco lehnout musely. Ale mám obavy, že by rychle přišly na to, že podložka ne, ale ručník leze během pikosekundy skopat do kuličky 🙂

Fiona.Praha
Fiona.Praha 26.06.2026, 20:50:43 xxx:xxx.abe2:3cef
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 26.06.2026, 20:41:03

Co je haftěrka? Mokrá utěrka….. a kam? 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 26.06.2026, 20:56:27 xxx:xxx.abe2:3cef
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 26.06.2026, 20:46:37

Z takového materiálu jsem měla kdysi chladicí ručníky. Namočily se, vyždímaly a pak vydržely třeba hodinu chladit. Ale nevím, kde skončily ☹️ Odkud máte obleček? Ten se mi zdá lehký, skladný, neobtěžující.

Kočárek mne zajímá, nemáte fotku? Jedna moje má nemoc drápků (SLO), občas ji musím nosit, má 8,5 kg a když jsem zrovna v nepohodě se zády, nošení je fakt blbé. Stárnu, chromnu, tak uvažuji o kočárku, abych ji v případě potřeby dokázala odvézt. 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 26.06.2026, 21:19:45 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 26.06.2026, 20:50:43

Asi jo, znám to jako haftěrku nebo kouzelný ručník. Po zaschnutí ztvrdne, tak se vrací do obalu, chladí taky docela dlouho (používám na sebe). Psovi na chvili mezi stehna nebo podpaží, záhyby pro jistotu osuším papírovou utěrkou.

DafiŽeryková
DafiŽeryková 26.06.2026, 22:39:36 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 26.06.2026, 20:56:27

No mě jste se sice neptala-na kočárek,ale my máme od pátku,a já jsem z něj našená a Dafi taky…jinak-do bazénku nechodí,podložky ignorují…

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 26.06.2026, 23:07:31 xxx.xxx.220.9

Nedávno jsem se na chladicí podložku v nějakém tématu ptala…odpověď 0. Jak fungují…jestli se musí dávat do mrazáku.nebo máčet. a.t.d. 

Vahine
Vahine 26.06.2026, 23:14:07 xxx:xxx.f2ff:7e01
Fiona.Praha:

Z takového materiálu jsem měla kdysi chladicí ručníky. Namočily se, vyždímaly a pak vydržely třeba hodinu chladit. Ale nevím, kde skončily ☹️ Odkud máte obleček? Ten se mi zdá lehký, skladný, neobtěžující.

Kočárek mne zajímá, nemáte fotku? Jedna moje má nemoc drápků (SLO), občas ji musím nosit, má 8,5 kg a když jsem zrovna v nepohodě se zády, nošení je fakt blbé. Stárnu, chromnu, tak uvažuji o kočárku, abych ji v případě potřeby dokázala odvézt. 

No máme vestu/obleček už několik let a měnila jsem mail, tak už nevím přesně, ale možná jsem koupila tady:

https://www.hafico.cz/oblecky-pro-psy/lehka-chladici-vesta-rukka-seda/?srsltid=AfmBOorXxi0WmoZ2pEA9PY3AIVkLh_1_eI_ItzSLH_D9vxAww_9CCIij

Kočárek máme NE do terénu, protože má umělá kolečka, ale zase jde složit jako golfky, má popruh přes rameno a 4 kila. Pro nás je to důležité- jezdíme s ním vlakem a busem. Je nízký, má upínací tenké popruhy. Když není pes připnutý, snadno si vystoupí.  Náš bělouš má do 8 kilo. Kočárek píší do 10kg, ale je to blbost, nebylo by to pro psa pohodlné. Koupila jsem jej v superzoo. Mají na výběr z několika, vyberete.

Obrázek Obrázek Obrázek
Bodlinka
Bodlinka 27.06.2026, 08:49:02 xxx.xxx.22.7

mám naštěstí chladící dům. Dole v chodbě, kde má Nora pelech, je dvacet. Když potřebuje přichladit, vedle pelechu je dlažba

Venku se celoročně používá vodní chlazení, jakmile teplota stoupne tak nad pět stupňů nad nulou, Nora je nejspokojenější, když má mokrý šos. To je pak jen otázka plánování, aby po cestě v pravidelných intervalech byla taková občerstovací stanice. Stačí i louže. V případě nouze i mokrý bláto.

Dnes jsme střihly procházku 4:30 - 6:00 a tím je venek ukončen.

Obrázek Obrázek
Varaxi
Varaxi 27.06.2026, 09:00:16 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 26.06.2026, 23:07:31

Jak fungují, nevím. Je to asi něco na principu chladicích a ohřívacích pytlíčků, které pomačkáte a ony chvíli chladí/hřejí. 

Na to, aby psí podložky chladily, musí být stlačené, tj. pes na nich musí ležet. Když bude stát, budou chladit tak maximálně tlapky. Chladí nějakou dobu, kolem 40 minut, pak přestávají fungovat a je potřeba je chvíli nemít stlačené a někde v relativním chladu (ne v lednici, chladnější místnost uplně stačí, mně se funkce obnovila cca do hodiny v 28 stupních ve stínu). 

V chladnějším prostředí chladí déle a rychleji si obnovují funkci. 

Já vezla psa v autě na poslední cestu, měla jsem jeho hlavu na klíně podloženou chladicí podložkou, chladilo to v červencovém vedru fakt fest, bohužel ne celou dobu cesty. Cítila jsem, jak mi to stehno prochládá. Myslím, že to je to, co velkým a těžkým psům může vadit, že ta podložka při velkém zatížení chladí až příliš. Dá se na ně dát nějaká lehká dečka, já někdy používala miminkovské osušky, ty, co vypadají jako veliká plínka. Ale většinou tam Axi nepotřeboval nic. 

Využíval ji ve vedrech hodně. Střídal podložku a vyhrabanou díru v malinách. Za mě to je dobrá věc, pokud ji pes využívá. Zkuste si ji na pár dní od někoho půjčit, a pokud si ji pes oblíbí, víte, že je podložkový typ, a kupte mu o půlku větší, než si myslíte, že potřebuje. Axi se na ní vyvaloval z boku na bok, jak přestávala chladit, otočil se na druhou stranu, a byl spokojený. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 27.06.2026, 10:19:28 xxx:xxx.abe2:3cef
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 26.06.2026, 22:39:36

Moc hezký, ale…. já potřebuji něco malého, skladného, jsem v paneláku, sklep má možná 2 metry čtvereční, a nepotřebuji ho zatím stále. Hodil by se mi občas, jen v případě nouze. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 27.06.2026, 10:26:05 xxx:xxx.abe2:3cef
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 26.06.2026, 23:07:31

Asi jsem dotaz nepostřehla. Máme gelové (jsou to ty modré, jinou barvu jsem asi neviděla), povrch je takový jako silný šusťák (nevím, ale tak jako šustí). Nemusí se s ní dělat nic, prostě se zatíží a chladí, po určité době chladit přestane, stačí ji nechat odpočinout a zase chladí. Přesné časové údaje nemůžu poskytnout, protože naše pesy na tom ležet nebudou a nebudou. Už si nepamatuji, kdy, kde a za kolik jsem je kupovala.

Neodpověděla jsem na asi zásadní dotaz: Nemusí se s nimi dělat nic, ani mrazit, ani máčet, ani chladit. Jak se to zatíží, tak se nějak aktivuje ten gel. Nevím, nerozumím tomu.  

Máme asi takové:  tenia.cz/p/chladici-podlozka-pro-domaci-mazlicky-90-x-50-cm-bez-elektriny-nebo-vody/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Nákupy+%7c+Seznam.cz&utm_content=Všechny+produkty&utm_id=7133912

Fiona.Praha
Fiona.Praha 27.06.2026, 10:34:50 xxx:xxx.abe2:3cef
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 26.06.2026, 23:14:07

Jo, díky, něco takového jsem si představovala. Naložit pesu a odvézt ji k veterináři, abych ji nemusela nosit. Pak kočárek složit a nepoužít ho třeba půl roku. Ona zatím chodit zvládá, je jí 9,5 let, tak tempo není vražedné, ale neodpočívá, nemusím ji nosit. Jen, když má urvaný nebo bolavý drápek, drápky. Kouknu, mají teď slevy.

Na vestičku se podívám, díky. Včera jsem koukala po českých eshopech, vzpomněla jsem si na temu, tak jsem lovila i tam. No a u toho mne napadlo, jestli by nebylo nejjednodušší ušít z nějakého chladícího ručníku ten obleček domorobo, přesně podle jednotlivé pesy.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.