Můžu se zeptat, jako v tomto oboru naprosto nepolíbená? Ty vestičky a obojky - chladící- já bych měla strach, že psa chytnou záda, ledviny, krk…? Je to blbost? Podložku chápu, pes si na to vleze, sleze, jak bude chtít, ale studící obleček, nebo obojek?
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 29.06.2026, 12:14:03
Mám to stejně a proto nepoužívám. Já se bojim zánětu močáku. Protože je rozdíl, jestli si lehnou na dlažbu nebo na podložku, která prostě studí fakt celkem dost… Ale třeba je to jen moje zbytečná hysterie.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 29.06.2026, 12:14:03
satky ani obojky nepouzivam, tam nevim.
Ale oblecek obcas ano. Pes pod tim neni ani mokry, natoz aby byl prochladnuty. Beru to psis jako stineni nez uplne chlazeni - cerny pes a svetla vesta nejaky rozdil udela. Kdyz na ne hodite mokry rucnik, po case se ohreje a az pak schne. Tohle drzi vodu uvnitr - a vysycha to, ale neohriva se to
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 29.06.2026, 12:50:06
Aha - díky, díky. Já právě si říkám, že aby z toho pes nenachladl na záda? Brala jsem to asi podvědomě podle plavek v celku, že to pak taky nedělá dobře na ledviny a zmiňovanej močák.
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 29.06.2026, 13:09:49
jj. neni to proste mokry rucnik.
Ono to asi funguje trosku jako srst 🙂 je to takovy “sendvicovy” material, kde se drzi vzduch.
Mam doma dva - jeden drahy, druhy druhy za par supu z Lidl - a zatim teda jen na kratkosrste jsem to davala. A nosili to na treninky - na obrany, na stopy na taborech, kde potrebuju, abych je nevyflusla hned. Z domova nebo z auta kdyz je taham, tam to nepotrebuju
Vovcacek je na cekacce, zatim nebyl duvod - toho stacilo namacet prubezne 😄ten ma svuj oblecek vsude sebou 🙂
jj. neco takoveho jsem myslela. Videla jsem prave pelisky napr. do auta, co maji z jedne strany hrat a z druhe chladit -ale ty uz jsou drazsi na jen vyzkouseni
Pravda, moc za to vyhazovat nechci, ale vzhledem k tomu, že nás určitě čekají i horší vedra v dalších letech a senioři už budou jen starší, tak bych se asi měla připravit. Loni jsme nějak ještě nic neřešili, ale letos už na nich vidím, že mají dost.
My jsme měli zapojenou mobilní klimu a spokojenost. (nejen) Zvířectvo nasáčkované v místnosti s klimou a v noci se dalo spát. Jen nechci vidět ten účet za elektřinu 😀… a venčení přes den bylo peklo. Jack potřeboval mezi 14-15:00 čůrat, kdy už to lezlo přes 37 a připadala jsem si jako v troubě.
V sobotu jsme byli u příbuzných na zahradě, že to tam přežijeme ve stínu a teda nic moc…sice ta tráva alespoň trochu chladila, ale i tak bylo Jackovi pak blbě a zvracel, měl i jednorázový vodový průjem…v neděli už vše ok, ale to jsme se váleli u klimatizace doma.
Do nového bytu jsme se rozhodli dát klimatizaci do každé místnosti, počítám, že to bude rok od roku horší.
Sarah, já myslím, že investice do klimy se určitě vyplatí. My ji máme asi 5 let, kupovali jsme ji tenkrát v únoru kvůli topení. Máme starý barák a když ráno v zimě vstaneme, je nám zima, zmačknu knoflík a hned je teplo, než se zatopí v kamnech. No teď v létě je to fakt super, zase chladí, teplotu si nastavíte tak, aby vám bylo příjemně. Co se týká spotřeby el. energie, záleží jak silná klima bude, jak máte nastaven tarif od dodavatele elektřiny. My máme fotovoltajiku a spot ceny, takže si pohlídáme, kdy a jaké spotřebiče zapnout a kdy třeba s praním o např. 2 hodiny počkat