Na policii čekat nemusíte,když nechcete,stačí nahlásit,že jste tam a tam stazil srnu a ta tam někde je.Bratranec je myslivecký hospodář a často jezdí na zavolání policie,že tam a tam byla sražena zvěř.Ať už odvézt nebo utratit.Jezdí i se psem pro případné dohledání.
Osobně zkušenost nemám.Známý ty plastové vany používá už řadu let v chovu zakrslíků a chválí si je.A pak jsem se bavila na výstavě s chovatelem který měl vany a na nich plastový rošt.Říkal,že to králíci nekoušou.A oba měli už podle toho udělané králíkárny.
To teď nevím, musím se podívat. Ale beru to pořád - vždycky to chovatelské balení - Žufrik myslím nikdy neměl dvě možnosti. Ono to maso prostě i smrdí. Ne zkažením, ale prostě je to eklhaft. To fakt nikdy nebylo, stejně jako nikdy nesmrděla krůta jako hromada hnusnýho filé.
Beru kilovky balený po 6ks,chovatelské balení, co tedy mají v jejich prodejně ,je kuřecí žaludky,kuřecí stehna a kuřecí krky balení 2kg a celá kuřata 10kg,to jsem neměla,ale ty kilovky kupuji pořád,různé druhy.Teď jsem kupovala krůtu a jehně s hovězím a kuřecím a naprosto vpořádku.
Zrzavci,to máte hovězí svalovinu s chrupavkou nebo hovězí s chrupavkou mix.Mám hovězí svalovinu s chrupavkou,kupovala jsem asi před 3 týdny a tam žádný droby nejsou.V tom mixu droby byly.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 16.08.2023, 16:22:12
Tak náš Alan má úplný jasno.V takovým hicu se nikam nechodí.Vyběhne se ze dvora na 100-150m,vyčůrat,udělat bobek a zpátky do svý díry pod ořešákem a jak se ještě víc oteplí,tak domů na dlažbu.Večer to samý,no abych nekecala ,tak někdy si i chvíli pohrát a potahat,ale nic se nesmí přehánět.
Jarus87 mám velmi podobnou zkušenost. Jednou se k nám domů přijeli podívat “na koníčky” známí s malým synkem. Přijeli dřív než jsem čekala a já zrovna měla králíka pověšenýho za nohy a byla uprostřed stahování. Synek když to viděl, tak blinkal (věk 10 let, žádný mimino), na koníčky už tak nějak nedošlo, protože ten napůl stažený králík je konsternoval tak, že to nedali a odjížděli se slovy, že přijedou jindy, že stejně ještě musí do Billy pro mletý do burgrů! To si jenom řeknete WTF? P.S. ta telata vám závidím, my už je nemáme kam dát, protože koně😄
Tak to naše 5ti letá vnučka je jiný kadet.Má u nás oblíbeného králíka,chodí si s ním běhat na kšírech,chovat ho,hladit.Jenže nedávno milý králík utekl.Manžel ho chytil a on ho kousl.Tak povídal vnučce,že jestli bude kousat,skončí v troubě.A milá vnučka na to s úplným klidem odpověděla:"Tak bude masínko."
Tedy, ja slepice, kvočny, netrápim ani zimou, hladem a žízní, ani v sudu se studenou vodou, na studenem plechu,máčením ve studené vodě a podobné nesmysly..týrání zvířete🤦🤦..proboha,to jsme ve středověku?…na odkvokani staci zmena prostředí..kotec králikarny, trochu slámy a pořádně nakrmit a napit..za pár dni je po kvokání…já mám svoje slepicky ráda 😉..ale to už jsem psala😉
A u nás ji dáme vejce,ať si ta kuřátka vysedí a odvodí🙂
Česká plemena od velkého po malé jsou : Moravský modrý.Český albín,Český strakáč,Český luštič,Moravský bílý hnědooký,Český červený,Český černopesíkatý.
Myslím si,že není problém si o nich další informace dohledat.případně se dojet podívat na nějakou větší výstavu.Nároční jsou jako každý jiná králík.Krmení přiměřeně velikosti a také záleží ,zda se chcete věnovat čistokrevnému chovu,výstavám, masné produkci nebo jen proto,že se mně líbí.
Odpověď na příspěvek uživatele strapaty z 14.08.2023, 21:17:35
No vidíte mám asi v 60 ti kotcích misky na vodu.Pokud jsou tam mladý dávám je na cihlu a pokud je jich tam víc,tak mají i dvě.Misky jsou vysoké,kotce velké,králíci jsou na roštech a moč v misce si nepamatuji,že by někdy vůbec měli.Napáječek mám 12 a hlavně kvůli výstavákům.A pokud se najde jedinec,který by tyhle těžké misky převracel,tak mám ještě nerezové misky,které se dají na dvířka a ty nevylijí.
Kralik potrebuje vodu v zime viac ako v lete.Samozrejme v zavislosti na tom cim krmite.
A nebudem suhlasit, kraliky na dialku chovat ide.Ak si zabezpecite zasobnik na dostatok jadroveho a zeleneho krmiva.Ja dom takto kraliky nechoval, nemam na to dovod a ani niesom toho zastanca, to vsak nic nemeni na tom, ze to mozne je a ze sa tak kraliky aj chovaju.Ale…nieje to onco.
Na jaderné krmivo si dáte zásobník,ale na zelené aby se nazapařilo?A když se vyskytne nějaký zdravotní problém,jak píše bodlinka,tak to,co by se dalo srovnat, když na to přijdete hned,po třech dnech už je k ničemu.Podle mě je to týrání.