1/ na fotce je samec
2/ velikost
3/ pletu se (nepravděpodobné)
1/ na fotce je samec
2/ velikost
3/ pletu se (nepravděpodobné)
Chápu, možná by pomohlo podívat se třeba sem https://www.oiseaux.net/oiseaux/photos/milan.royal.7.html
Škoda že není poznat tvar ocasních per. Stejně však mám pocit že jde pravděpodobně o luňáka červeného (Milvus milvus)
Nechci odmlouvat jen musím reagovat. Určitě by jste se pod vodou napila, mám osobně odzkoušeno. Ovšem s nadechnutím by to bylo horší.😀
Kdepak, používají stejnou “dírku”, alespoň její část. Celá oblast je však bohatě vybavena svalovými skupinami které reflexivně a ve vzájemné interakci otevírají či zavírají tu správnou cestu. Celé to začíná u svalů měkkého patra a pokračuje jinými svalovými skupinami hezky dolů až přes “výhybku”. Takto laicky to musí stačit, jinak bych byl nucen si celý problém oživit a dostudovat páč je to opravdu docela složité. A tomu se potřebuji z časových důvodů vyhnout.
Rozhodně však platí že potkávání potravy, vody a vdechovaného vzduchu u zdravých zvířat nehrozí. Samozřejmě až na výjimky které dostatečně vystihuje termín “koláčová dírka”😀.
Nemusíte mít starost. Anatomické přizpůsobení zabrání vdechnutí vody při pití u zdravých želv, stejně tak jako u jiných plazů, viz třeba u agam vousatých. Ty jsou také schopné při pití potopit hlavu až k očím. Samozřejmě při vlastním pití (polykání vody) nedýchají. Podrobněji popisovat anatomickou stavbu křížení dýchacích cest s hltanem u plazů je potřeba v případě zájmu nastudovat, na stručný popis to není.
Já ne, to gůgl 😉. Jinak samičky roháče obecného jsou jiná váhová kategorie. Vzhledem k tomu že předmětný brouček sedí evidentně na dámské ručce nebude měřit víc jak cca 2cm, což má k běžným 4-4,5 cm samičky roháče daleko. Jiná možnost tedy nezbývá protože roháček jedlový (Ceruchus chrysomelinus) , jako další možný, je příliš vzácný.
Roháček kozlík (Dorcus parallelipipedus), sameček.
Také mám dojem že jde o lalokonosce rýhovaného (Otiorhynchus sulcatus)
Okáč pýrový (Pararge aegeria)
Pilous černý (Sitophilus granarius)
Budou výhledově pomáhat vlkům likvidovat přemnožené zubry přece. 🤣
Anonymní:???
Velleius dilatatus (Fabricius, 1787) - drabčík sršní
foto !!! = https://www.biolib.cz/cz/image/id326474/
Vroubenka smrdutá (Coreus marginatus)
Řekl bych že obávat se zrovna u neofém nějakého zvýšení pohlavní aktivity ze strany samečka nebo i samičky podmíněné stmíváním a tmou netřeba. Jako ptáci s denní aktivitou si dříve či později podobné problémy jistě vyřeší hezky spořádaně během dne. Ony se jen prostě bojí. Pokud je máte v úplné tmě, zkuste malé noční světélko. Tak aby bylo v prostoru klece hluboké šero, ne tma. Možná i původní majitel to tak praktikoval, nebo je alespoň měl někde u okna kam dopadalo světlo zvenku, třeba z pouličního osvětlení.
Dala jste si záležet na odpovědi?
Prionus coriarius (Linnaeus, 1758) - tesařík piluna
To mrňavé, vztekle žahavé, byla opravdu kopřiva žahavka (Urtica urens), jeden ze dvou druhů běžně se u nás vyskytujících. Ten třetí a zavlečené druhy nemá cenu zmiňovat. Máte tedy pravdu, stářím to není.😉
👍velice pravděpodobné.
Krásný kozlíček (Saperda perforata).