Zdravím, no nevím jaké máte zkušenosti s rodem Poicephalus, ale určitě nepatří mezi druhy, které 'hází mláďata jako na běžícím pásu!"
Já osobně bych to určitě neriskoval! Viděl jsem pár krát případy, kdy se samci prokousali přes boční stěny a výsledek byl hororový! Ale možná budete mít štěstí.
Odpověď na příspěvek uživatele pommovi z 20.06.2023, 06:47:31
Zdravím, no nemáte zač děkovat, ale jsem potěšen. A popravdě jsem vůbec nevěděl, že tyto stránky existují a kdyby mě neoslovil přímo správce, tak bohužel.
Každý papoušek se dá něco naučit, jestli slovo, slova, věty, zvuky, melodie...ale chce to opravdu hodně času a trpělivosti!
Ale ty nemáš žádnou zkušenost a nemyslím si, že u senegála by si pak zvládla jeho pubertu! Když můžu poradit, tak co kdyby si na začátek volila něco jednoduchšího, například andulku a nebo korelu(říká se jí malý kakadu) a oba tyto druhy mají hodně krásných mutací, takže je hezký výběr. Jen se vyhni různým zverimexům! Chce to chovatele a koukat na inzerci.
Zdravím, tak tohle bude běh na dlouhou trať! A ještě navíc s nejasným výsledkem! Žádné léky ani mastičky neexistují!
A že ho matka rozmazluje krmením, tak to určitě není proto! Takhle může reagovat na různé změny nebo se nudí nebo ho svědí kůže - má pravidelné koupání nebo sprchování rozprašovačem? No zkuste ho osprchovat a po usušení mu ty místa natřite pravou aloe vera!👍 Mohly by jí mít v lékárně. A úplně nejlepší by bylo, když by jste sehnali přímo z rostliny list. A popis mám na svých stránkách - https://zjarda-papousci.webnode.cz/
Zdravím, tak granule by rozhodně neměli být hlavní a koneční složkou krmení! Mají se přidávat jen jako doplněk nebo pamlsek. Základ kvalitní zrniny, směsi a pak vitamíny a minerály, ovoce a zelenina, datle a fíky, bílkoviny, okusy, zelené, čistá voda.
Zdravím, vámi vypsaný seznam druhů není vůbec vhodný jak pro začátečníky, tak i když požadujete "tichého" papouška! Mohl by to být žako - ale hodně pudruje a nebo ten alexandr - umí hezky řvát!