Aktuálně: 2 335 inzerátů269 625 diskuzních příspěvků19 341 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 10.04.2024, 12:40:43 xxx.xxx.64.54
assil:

No abychom to uvedli trochu do kontextu, tak ti lidi byli z agentury, které OSN už před časem pozastavila financování neb její členové jsou v podezření, že se zúčastnili říjnového útoku.

Takže ono to vypadá, že si nejdřív došli pozabíjet Izraelce a teď dělají dobrosery v Gaze.

A to píšete o kterém konvoji? O tom americkém? Nebo o kterém z těch předchozích ? Ono jich bylo……

A tu raketu do Damašku? Tu obhájíte čím? Snad tím “jsou to taky Arabi”?

orionka-2
orionka-2 10.04.2024, 12:04:35 xxx.xxx.64.54

Edit: fandím Izraeli

Pardon,  ale nejde o hokejový turnaj !!!

orionka-2
orionka-2 10.04.2024, 11:59:55 xxx.xxx.64.54

Izrael zabil v humanitárních konvojích 200 humanitárních pracovníků OSN. Cíleně. Za to, že vezli jídlo. S tím se taky ztotožníte? Ten poslední konvoj byl americký. Cíleně. Prý se s nimi zbylá část konvoje spojila, tak ho zrušili ( rozuměj zabili ) taky. 

To že Židům velmi a moc ublížili ve 2. sv. ( nejsem žádný antisemita, uznávám holocaust i to, co následovalo ), ale to je neopravňuje k tomu, vyvraždit tisíce Palestinců. Navíc to bude radikalizovat další a další islámisty a budou se domnívat, že jsou v právu! Oko za oko. A kdo na to zas doplatí? Další nevinní civilisté, třeba v Evropě. Máme jich tu dost!

A až to zas někde v Evropě bouchne budeme hrdě nosit nápisy “Jsem Charli” - no to tomu pomůžeme.

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 20:55:57 xxx.xxx.64.54
Sarah01:

Díky, našla jsem hrách a čočku. Uvidíme ráno, zatím teda vypadá v šoku, zalezl do botníku až do rohu. Asi je z té psí tlamy vyděšený. Ale Cherry mu nezkřivila ani peříčko.

Cherry je zlatíčko.

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 20:27:54 xxx.xxx.64.54
N:

Bojím se Orionko, že hájí zájmy určitých skupin a mezi nimi není Česká republika. Věřím, že jinak je Fiala hodný a slušný člověk, ale v čele státu je to pohroma.😐

Hodný a slušný člověk by to položil, když vidí, že na to nestačí. Nebo se bojí? Asi bojí. Jinak by se snad nenechal vmanipulovat do té Nutelly. Přece tak hloupý není.

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 20:26:12 xxx.xxx.64.54

Co by mohlo být ještě ve spíži? Z toho, co někdo zmiňoval na holubech. Rýže, čočka, sezam, jáhly, pohanka, slunečnicová semínka. Mák je asi pro holuba malý. 

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 20:19:38 xxx.xxx.64.54
Sarah01:

A nevíte, co bych takovýmu holubovi měla dát? Jen vodu?

Jinak na tu stránku, co je tady uvedená pod vámi, ho nahlásím. 

Pšenice, ječmen, proso, hrách/peluška, kukuřice, řepka/slunečnice, semenec - to je taková moje základní směs. Občas přidám i něco jiného - lesknici, oves nebo rýži, občas přidám směs pro malé papoušky (když nemám samotné proso a potřebuju namíchat, většinou). Čočky bych se taky nebál, ale postrádám zdroj.

Píší kousek vedle na diskuzi 🙂

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 20:16:45 xxx.xxx.64.54

Zrní ? Normálně se chodí přikrmovat ke slepicím. Pšenici proso, hrách, jestli bude zobat. Jinak, když nepoletí, tak číslo z kroužku poslat na Svaz holubářů, ať si pro něj přijedou. Ale to jen odhaduju. Dejte dotaz na Holuby.

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 20:11:59 xxx.xxx.64.54
efe:

Dnes jeden ušák a jeden ucháč 🤭

Obrázek Obrázek

Ucháč krásný, kačenky poblíž by nebyly?

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 18:20:25 xxx.xxx.64.54
N:

Tak ono Slovensko asi už chápe tu hru a přispůsobuje se. Přátelé z USA se už vyjádřili ve smyslu finanční náročnosti “ochrany” před nepřátelským Ruskem a Evropa zoufale shání zbytky munice a zbraní pro zbytek Ukrajinců.🙂 Otázkou je, zda je Rusko tak nebezpečné a zda to není jen prázdné tvrzení a snaha vyprovokovat novou “studenou válku”. Nebo mluvit s Putinem a zjistit jak se věci mají? Jenže každého kdo to zkusí, předem odsoudíme a nařkneme z proruského smýšlení? Budí to ve mě podezření, že je to cílené a má to svůj důvod.

Všechno je cílené. Na náhody nevěřím. Jen jde o to, jestli je náš premiér zasvěcený, nebo jen hloupý. Nevím, co je horší.

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 16:23:04 xxx.xxx.64.54
efe:

Píšu “byly doby” ;)

Máte pravdu. Tehdy trvala cesta z Liberce “za kopec” stejně dlouho jako do Prahy ( autobusem)

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 16:19:25 xxx.xxx.64.54
efe:

Pak se vyplatí Liberec objíždět druhou stranou Ještědu.

Tak to jsi na omylu… byly doby (velmi nedávné), kdy jsem se zpoza kopce neměla do LBC jak dostat, abych neskončila v nějaký zácpě. Protože most zúženej, tunel zúženej, Ještěd zavřenej (buď od Výpřeže k LBC nebo na druhou stranu k Pasekám) a dálnice od Turnova taky omezení… Takže jsem po zaměstnavateli požadovala helikoptéru!

Ještěd už snad jezdí celý. Určitě od Semerinku do Liberce. Z Hanychova na Kubelíkovku a za chvíli jste na autobusáku 🙂) 270 to jistí. Auto necháte ve Stráži 🙂)

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 16:16:13 xxx.xxx.64.54
Sarah01:

Má pravdu, předsedo. 

Prý je gay. Ten nebo ten druhý ? 🙂)

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 15:26:38 xxx.xxx.64.54
Xerxova:

naštěstí libereckou MHD využívám minimálně - buď mám soukromého taxikáře (Pepa mě ráno do školy vozí), nebo chodím pěšky (cesta přes hezké parky krásnými kusy města max 30 minut). Venčit můžu v obřím lesoparku před barákem (2 minuty sídlištěm a jsme tam) a nebo raději popojedeme pár minut autem (asi 5) na kraj Jizerek… a pak už v lesích za humny můžeme nachodit spoustu kiláčků a nepotkat člověka.

Občas se mi nechce jít pěšky od maminy (bydlí u sestry asi 30 minut od nás) a pak dostanu papírovou jízdenku od maminky (abych neměla náklady 😊, prostě jinak nedá a jízdenky kupuje jen pro mě, ona už roky jezdí zadarmo). Jinak mám aplikaci v mobilu - ale projedu tak jednu jízdenku za měsíc…

Liberec je vlastně moc hezké město 🙂

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 15:24:51 xxx.xxx.64.54
Buggyra:

Lužky budou asi Lužické hory, ale nevidím, v jakém kontextu to bylo.

Taky mě to napadlo, jen je to široký pojem. Třeba to Zrzavá upřesní v pravý čas.

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 15:23:13 xxx.xxx.64.54
JanaJanaJanaJana:

Teď o Velikonocích jsme byla na SK za přáteli, kteří si stěžovali na Ficovu vládu (jsou z Bratislavy, tam se volilo jinak než dál na východ) a říkali mi veškeré prohřešky, co se teď dějou….a já na všechno mohla říkat jen “hahaha, no to je i u nás”, “no, to je taky u nás 😀” 😀

Docela jsem se bavila, oni moc ne, že to tak zlehčuju, ale ono to bylo fakt jak přes kopírák, jejich i ta naše současná vláda.

A mně je to jedno. Na zahradě mi rozkvetl šeřík ❤️🌺🌼🌷

To je zajímavé. Proč se tedy Ficova vláda naší elitě tolik nelíbí ? 🙂 Že by zrcadlo?

Můj šeřík má do květu ještě hodně daleko a navíc mizerně nasadil ☹️

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 15:20:06 xxx.xxx.64.54
Buggyra:

Co to? Nevšimla jsem si, že bych měla něco pardonovat 😀

Ále trochu jsem vám sepsula toho Kňažka ☹️