bohumilab23.08.2010, 19:20:29xxx.xxx.137.71Dobry den, i ja mam doma amazonana modroceleho, je mu 10 mesicu, je rucne dokrmeny, ale k nam domu prisel kdyz mu bylo 6 mesicu, byl uz zvykly na pevnou stravu. Ani me chovatel nerekl temer nic, jen davat semena a zeleninu, vsechny informace jesm nasbirala ruzne od jinych chovatelu, na netu a pozorovanim....Semena nedavam temer vubec, protoze je neprijima, zeleninu v jakemkoli stavu, varenou jedine na pare, zeleninu a ovoce syrove strouhane na vetsim struhadle, 2-3 tydne davam michanici,tzn. varene vejce, varena mrkev,suchar nebo piskot, vse rozmackane. Veskerou stravu vymenuji 2x denne. I kdyz je uz 10mesicni vidim, ze lepe prijima mekkou stravu. Davam i varene fazole, ryzi a nekdy na male kousicky nasekna varena kureci prsa. Mozna, ze by stalo za pokus zacist castecne dokrmovat i lzickou, ne jen strikackou. Jsem chovatel zacatecnik, moje vedomosti jsou mizive, ale bezpecne vim, ze papousek neni ani pes ani kocka a ze chce hodne a hodne trpelivosti. Preji hodne uspechu a doufam, ze moje informace byly alespon z casti uzitecne.
bohumilab23.08.2010, 18:21:19xxx.xxx.137.71Dobry den, opravdu moc hezke....muj papousek je v kleci (koupila jsem tu nejvetsi co jsem nasla) jen kdyz je sam doma. Nejmene 7-8 hodin denne je na volnem stani a poletuje vsude kde se da....samozrejme, ze nadela spoustu neporadku, ale s tim se musi pocitat.
bohumilab18.08.2010, 15:41:01xxx.xxx.137.137http://www.zoohit.cz/shop/ptaci/klece/voliery/170731
Dobry den, mam amazonana modroceleho, poridili jsme mu vyse uvedenou klec. Nejsem zadny odbornik, ale bylo mi receno, ze klec by mela byt co nejprostornejsi.
bohumilab29.07.2010, 12:23:46xxx.xxx.137.190Dobry den, mam doma 9mesicniho amazonana modroceleho dovezeneho z cech (ziju v Italii), posledni dva-tri tydny zacal ztracet peri, chtela jsem se zeptat..je mozne, ze preperuje? Jinak nejevi zadne znamky stradani, je hravy, potravu prijima bez problemu, naucil si opakovat zhruba 10 slov. U nas je 2 mesice. Dekuji