anonymní (neregistrovaný)16.04.2012, 17:41:21xxx.xxx.143.249Dobrý den,koupila jsem si "páru" rozel pestrých,samici od jednoho chovatele a samce od druhého. Bohužel mám pocit že jsou oba stejného pohlaví,samici by měl být cca. rok a něco a samci ještě rok není. Samice je podstatně větší a samec je menší avšak řekla bych že to je tím že celou zimu měl k dispozici velkou volieru zatím co samice jen klícku. Vůbec nevím. Zatím se ani jeden nijak neprojevují,jen samec se sem tam "natahuje".
Michal (neregistrovaný)16.04.2012, 22:38:26xxx.xxx.4.166Já bych řekl že to je přesně naopak....To první je samice, má menší hlavu,zobák,míň výrazné barvy a světlé pírka okolo očí....A to druhé je samec....Myslím, že se mnou budou ostatní souhlasit :)
anonymní (neregistrovaný)17.04.2012, 05:44:09xxx.xxx.143.249Tak si nejsem jistá,ten první je teda podstatně menší. Zkusila jsem je dát dohromady a "samička" "samce" málem uklovala tak jsem ji oddělila. Hlavně nchci mít stejné pohlaví. Zatím jsou v malé klícca,samička tam chuďěrka pořádně neroztáhne křídla,samec má podstatně větší,asi zítra nebo max. pozítří bude dokončena jejich voliera. Vůbec nevím co to může být. Sameček mě stál 700 a nemohla sem přírodního jinde sehnat,pokud by to byla samička tak nevím teda.
anonymní (neregistrovaný)17.04.2012, 09:53:02xxx.xxx.174.41Taky se nám stalo, že se samička pustila do samce, může to být malým prostorem, počkejte do voliéry.
anonymní (neregistrovaný)17.04.2012, 17:15:16xxx.xxx.193.236to, co značujete za samce je samička, ten druhý mi naopak připadá na samce, já bych řekla že pár máte. S tou agresí, já měla v chovu tak agresivní samici, která se samcem se prala v kotrmelcích na zemi, napadala ona jeho, a úšpěšně zahnízdili a vyvedli 5 mláďat. Uvidíte, co se bude dít ve voliéře, vypusťte je tam ale naráz, abyste předešla konfliktům. Ať se daří. dasa009
anonymní (neregistrovaný)19.04.2012, 05:37:01xxx.xxx.143.249Tak jsem si povšimla že sameček kterého jsem označial jako samečka tak trochu pozpěvuje zatímco pták označený jako samička jen vydává krátké hlasité zvuky. Včera sem je dala do voliery a chuděrka samička nemohla vzletět,asi jí zachrněla křídla,pořád narážela do stran,to by mě zajímalo v jakých podmínkách žila,trhalo mi to srdce,no ted to snad bude okey.