Černý bez
nevadi papouchum vetve z bezu? Kvety a pak plody? Je dostupny vsude, tak bych to rad vyuzil.
13.06.2025, 13:55:11 xxx:xxx.d281:b8b
Zdravím, rozhodně nevadí. Květ a plody úplně v pohodě, ale u větví pozor, aby byli “vyzráté” = né zelené nebo v tom čase jsou jedovaté. S pozdravem Zappe
Květy bezu jsem začal podávat letos poprvé na doporučení známého chovatele, ale s úspěchem sem se nesetkal. Zůstali bez povšimnutí a vždy jsem je po 2 dnech vyhodil zeschlé. Za rok to zkusím zase. Plody ty už pak miluji, asi je to o zvyku.
Taky mi květy neberou , Austrálie VUBEC , ostatní se v tom trochu porypou.
25.06.2025, 09:26:37 xxx.xxx.139.178
Zdravím, ano je to vše o zvyku. Byl jsem u chovatelů, kteří měli krásné pampelišky rovnou pod nosem a ve voliérách prázdno, když jsem se ptal proč, tak odpověď byla, že to neberou…jasně, že neberou, když to dostane 1x - 2x…to se musí nabízet stále. Já jsem žádný problém neměl, brali všechno - celou pampelišku, ptačinec, nať petržele i mrkve, čínské zelí, afrikány, květy černého bezu, růže, šípkové růže, trnky, lípy, jabloně, třešně…
I teď, když jsem v bytě, tak své postupy neměním a mazlíčci dostávají vše stejně. A to chodím pro všechno do přírody, žádná zahrádka. Někdo může mít trochu problém s vůní určitých květů, hlavně afrikánů, ale nemyslím si, že by to bylo až tak strašné a nepřijatelné. A ty ostatní krásně provoní celý byt a opravdu jsou pro naše papoušky velkým přínosem. S pozdravem Zappe