Aktuálně: 2 564 inzerátů234 065 diskuzních příspěvků18 616 uživatelů

Papousek konzsky-mazlicek

stewe
stewe 29.09.2013, 09:43:44 xxx.xxx.8.2
Dobry den,vidim na diskusi ze se hodne probiraji papousci afriky:)chtel bych se zeptat jaci jsou p.konzsti mazlicci?povahove atd..?rad bych si v budoucnu poridil rucne dokrmene mlade jako mazlicka..!predem dekuji za odpovedi:)a jak se pohybuje cena rucne dokrmeneho?diky moc stewe
cone (neregistrovaný) 29.09.2013, 11:36:45 xxx.xxx.156.242
Dobrý den, několik desítek konžských jsem dokrmil, jako mazlíčci - chováním jsou fajň, jsou dost potom vlezlí a hodně kontakt vyhledávají, mluvením ovšem s žaky srovnatelní nejsou. Dva velice krotké dokrmené jedince jsem jsem si nechal doma, nechal jsem je ve větší voliéře, pak jsem se jim tak moc nevěnoval - jen podrbání na hlavičce a nějaká ta dobrota z ruky, stali se z nich příjemní chovanci ve voliéře, nebáli, přilétali na zavolání, ale vystačili si sami. Později jsem k nim přidal zakoupenou samičku-ti mí se ukázali jako dva samci. Jednoho jsem přenechal dále do chovu a po tom "svým" mám již i odchov, nyní tento pár složený z mého krotkého samce a samice odchované pod rodiči sedí opět na třech vejcích. Cena se nyní pohybuje u ssp. fantiensis kolem osmi tisíc, u ss. gulielmi a něco výše, ale dest by neměla (snad?) překročit.
Obrázek
stewe
stewe 29.09.2013, 12:47:12 xxx.xxx.9.2
Dekuji za odpoved Cone:)vy ste prosim vas odkud?budete zase dokrmovat fantiky?ja sem z Krkonos ale tu cestu bych objetoval..treba se dohodneme:)
cone (neregistrovaný) 29.09.2013, 13:22:56 xxx.xxx.156.242
Já jsem kousek od Ostravy - z Bohumína, pokud budou, b udu je odebírat po Lysé, tj.cca za měsíc
cone
cone 30.09.2013, 19:19:06 xxx.xxx.156.242
4 stewe - takže dnes už jsou vylíhla dvě mláďata u konžských ssp. fantiensis, možná přibyde ještě jedno.
anonymní (neregistrovaný) 02.10.2013, 10:03:57 xxx.xxx.0.6
Mám taky samečka papouška konžského,ručně dokrmeného,ochočeného,je to velký mazel,pořád vyžaduje drbání,vím,že to mluvka nebude jako žako,ale kdy začíná konžský mluvit?Ten můj má 8 měsíců.
Obrázek
cone (neregistrovaný) 02.10.2013, 23:21:12 xxx.xxx.156.242
toto je moje nyní desetiměsíční odchovaná samička, foto od nového majitele
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 03.10.2013, 08:05:04 xxx.xxx.0.6
Krásně vybarvená,to ten můj kluk se teprv začíná vybarvovat
Obrázek
Bruno (neregistrovaný) 24.03.2025, 08:48:28 xxx.xxx.112.172

Zdravím, téma teda poněkud starší, ale snad nevadí. Alespoň se to trochu oživí.

Mám slečnu Konžského gg. Přišel jsem k ní náhodou. Rozhodoval jsem se mezi Kakadu a Žako. Při zkoumání Žaků jsem narazil na zmínku o Konžských, jinak bych o nich vůbec nevěděl. No a naznal jsem že podle popisu je to to co hledám. A měl jsem štěstí že jsem narazil i na chovatele který mi ji prodal. Cena byla 15 000. Jestli je to málo nebo moc, nevím. Ručně dokrmená, zdravá a krásná takže spokojenost.

Má 7 měsiců my ji máme 3. Vybrala si mě. Můžu s ní dělat cokoliv. Manželku a syna toleruje. Sedne si na ně vezme dobrotu, ale to je tak všechno.

Zkouším ji učit různé povely a chodíme na kšírách ven. Máme ji doma jako kamaráda. V kleci je pouze přes noc a dopoledne když jsme v práci jinak je pořád puštěná a přístup má do celého domu.

Chov není v plánu. Zeptal bych se co mám od ní do budoucna čekat? Jak se změní její povaha až dospěje, bude v toku atd. Naučí se mluvit? Zkoušíme to trpělivě, ale zatím to moc nevypadá.

Zkrátka zajímají mě veškeré vaše postřehy se soužití s těmito papoušky, které máte jako domácí mazlíčky, parťáky. Díky.

Obrázek
zjarda
zjarda 24.03.2025, 12:58:35 xxx.xxx.187.51

Zdravím,  já můžu napsat svojí zkušenost. Měl jsem pap.konžského fantíka samečka a dokonce jsem si ho ještě asi měsíc sám dokrmoval. Do 9měsíce vše jak má být a vlastně jsem byl z něho unešen, všude semnou, pusinky, přiletěl na zavolání pokaždé, říkal už své jméno a pár zvuků a melodií, bral mi pamlsky z pusy. Až jednou, když jsme se spolu hráli, tak jsem mu šel vzít piškot a on zezadu přiletěl na rameno a málem mi ukousl kus ucha a myslel jsem, že budu muset na pohotovost, no krev se valila proudem! A pak přítelkyně ho měla na ruce, pusinkovali se a najednou rychlý útok na pusu a rozseklý vrchní red! Takže musel do chovu nebo jsme nemohli riskovat, když u nás byli vnoučata a mimochodem děti nemusel vůbec! Takže zkušenost s pap.konžským. No Vy máte samičku, tak možná bude jiná, ale i všude se píše, že konžský jsou milí a společenský, ale tohle mě hodně zaskočilo!   S pozdravem Zappe 

Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.