Papousek konzsky-mazlicek

Zdravím, téma teda poněkud starší, ale snad nevadí. Alespoň se to trochu oživí.
Mám slečnu Konžského gg. Přišel jsem k ní náhodou. Rozhodoval jsem se mezi Kakadu a Žako. Při zkoumání Žaků jsem narazil na zmínku o Konžských, jinak bych o nich vůbec nevěděl. No a naznal jsem že podle popisu je to to co hledám. A měl jsem štěstí že jsem narazil i na chovatele který mi ji prodal. Cena byla 15 000. Jestli je to málo nebo moc, nevím. Ručně dokrmená, zdravá a krásná takže spokojenost.
Má 7 měsiců my ji máme 3. Vybrala si mě. Můžu s ní dělat cokoliv. Manželku a syna toleruje. Sedne si na ně vezme dobrotu, ale to je tak všechno.
Zkouším ji učit různé povely a chodíme na kšírách ven. Máme ji doma jako kamaráda. V kleci je pouze přes noc a dopoledne když jsme v práci jinak je pořád puštěná a přístup má do celého domu.
Chov není v plánu. Zeptal bych se co mám od ní do budoucna čekat? Jak se změní její povaha až dospěje, bude v toku atd. Naučí se mluvit? Zkoušíme to trpělivě, ale zatím to moc nevypadá.
Zkrátka zajímají mě veškeré vaše postřehy se soužití s těmito papoušky, které máte jako domácí mazlíčky, parťáky. Díky.

Zdravím, já můžu napsat svojí zkušenost. Měl jsem pap.konžského fantíka samečka a dokonce jsem si ho ještě asi měsíc sám dokrmoval. Do 9měsíce vše jak má být a vlastně jsem byl z něho unešen, všude semnou, pusinky, přiletěl na zavolání pokaždé, říkal už své jméno a pár zvuků a melodií, bral mi pamlsky z pusy. Až jednou, když jsme se spolu hráli, tak jsem mu šel vzít piškot a on zezadu přiletěl na rameno a málem mi ukousl kus ucha a myslel jsem, že budu muset na pohotovost, no krev se valila proudem! A pak přítelkyně ho měla na ruce, pusinkovali se a najednou rychlý útok na pusu a rozseklý vrchní red! Takže musel do chovu nebo jsme nemohli riskovat, když u nás byli vnoučata a mimochodem děti nemusel vůbec! Takže zkušenost s pap.konžským. No Vy máte samičku, tak možná bude jiná, ale i všude se píše, že konžský jsou milí a společenský, ale tohle mě hodně zaskočilo! S pozdravem Zappe