Aktuálně: 2 998 inzerátů222 000 diskuzních příspěvků18 429 uživatelů

Neoféma bourek

Anonymní (neregistrovaný) 23.02.2015, 14:07:23 xxx.xxx.58.250

Před časem sem si pořídil chovnou páru bourků. Rád bych se dozvěděl od zkušenějších chovatelů něco víc. Jaká směs je vhodná ke krmení? Překvapila mě jejich pasivita, většinu dne prosedí, je to normální?

Obrázek
Tokko (neregistrovaný) 24.02.2015, 06:21:04 xxx.xxx.8.11
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.02.2015, 14:07:23

Bourky krmíme klasickou směsí pro měnší papoušky. Chov je bezproblémoví, pozor si dejte na mláďata po opuštění budky, špatně létají a jsou plachá. Ve velké voliéře se mládě muže narazit o pletivo a zahynout, proto jim dopřejte v té době co nejvíc soukromí. Neofémy jsou klidné a aktivitu zvyšují v toku, takže to co popisujete je zcela běžné.

Anonymní (neregistrovaný) 16.01.2025, 10:14:54 xxx.xxx.256.147

Jak rozpoznám samce od samice u neofém bourkových mutace růžová?předem děkuji.

Bourek (neregistrovaný) 17.01.2025, 07:47:45 xxx.xxx.49.190

Pro samce je typický modrý proužek na čele a nad okem.

zjarda
zjarda 18.01.2025, 08:56:24 xxx.xxx.139.178
Bourek:

Pro samce je typický modrý proužek na čele a nad okem.

Zdravím, ano je to tak, ale u bourků přírodních. U mutace růžová je to trochu složitější, ale né nemožné =  samec je výrazněji zbarven, větší, jiný celkový projev chovní a postoj na bidle(nožky u sebe a víc vzpřímený). Musí se je pozorovat. Jasně, že při koupi na to není moc času, takže jen barva a velikost. S pozdravem Zappe 

Anonymní (neregistrovaný) 19.01.2025, 17:20:02 xxx.xxx.141.100
Anonymní:

Před časem sem si pořídil chovnou páru bourků. Rád bych se dozvěděl od zkušenějších chovatelů něco víc. Jaká směs je vhodná ke krmení? Překvapila mě jejich pasivita, většinu dne prosedí, je to normální?

Obrázek

Rád odpovídám na seriózní dotazy , bourky chovejte na prosu , lesknici ,ovsu menší množství slunečnice já podavam jenom v zimním období , myslím že kupovat předražené směsi je blbost. Obecne neofemy poznáte neomylně podle spodního bílého pásku u křídla samice samci to nemají. S výjimkou neofemy tyrkysové mutace. Chovu zdar.

Anonymní (neregistrovaný) 19.01.2025, 19:50:28 xxx.xxx.141.100
Anonymní:

Rád odpovídám na seriózní dotazy , bourky chovejte na prosu , lesknici ,ovsu menší množství slunečnice já podavam jenom v zimním období , myslím že kupovat předražené směsi je blbost. Obecne neofemy poznáte neomylně podle spodního bílého pásku u křídla samice samci to nemají. S výjimkou neofemy tyrkysové mutace. Chovu zdar.

Ještě k te apatii bourci to mají nastavené tak , že jejich aktivita přichází s ranním svítáním a znovu jsou aktivní před večerem , myslím že. Když je budete dlouhodobě pozorovat ( pro mě je to lepší než televize)  zjistíte jejich návyky . Nemají jenom dobre vlastnosti , zachránil jsem samici před zabitím ze strany samce , a zlikvidovali mi dva kanáry a dvě zebry v zimovišti za den, což se mi u jiných neofem za 40 čet let chovu nestalo.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.