Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 26.09.2025, 09:43:39
ono je to samé jako kupovat štěně z množírny
Jo přesně…já toho chudáka koupím a on akorát uvolní místo pro dalšího chudáka, co bude v lepším případě čekat v nějaké elementce, v horším případě v plastové krabičce, až se někomu zalíbí, koupí ho, strčí do “flašky od okurek”…případě v zakoupeném betáriu podobného objemu…kde za pár týdnů stejně uhyne…
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.09.2025, 17:37:37
Nooo…tak jsem byla v sobotu na burze pro paví očka do jiného akvárka. A nějak se stalo, že jsem si odvezla tohoto krasavce…vnitřně jsem se tomu bránila, ale stejně jsem ho nakonec koupila. Vypadá mnohem lépe než ten předchozí, myslím co se robustnosti a stavby těla týká. Sušené jídlo moc nechce, koupila jsem mu patentky a je spokojený. Krevety zatím bez úhony.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.10.2025, 12:11:25
Hlavně, aby byl zdravý. Docela by mě zajímalo, jestli tu změnu vybarvení podpořily nové podmínky nebo by nastala i tak. Předělané akvárko má totiž vodu do hněda plnou taninů. Nějaké náznaky tam byly i předtím, ale až po překopání komplet nádrže začala být ta změna opravdu rychlá. Je tam vidět i rozdíl v rámci jednotlivých dnů.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 17.10.2025, 12:19:58
Zajímavé, škoda že při absenci kontrolního vzorku se vliv taninů na zbarvení nedá dost dobře ověřit. Asi víte sama že mnohdy nežádoucího hnědého zbarvení vody se lehce a rychle, během dvou tří dnů, zbavíte například použitím media InstaPURE (nejen) zařazeného do filtrační kolony. Tak jen pro úplnost ještě odkaz https://www.rostlinna-akvaria.cz/invital-instapure-100ml
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 17.10.2025, 14:25:43
Tak já vím, že se toho dá zbavit, ale mě se to docela líbí a bettosaurovi nejspíš taky…nacpala jsem tam i šišky a listy mandlovníku + nové dřevo, které barvilo ze začátku poměrně hodně (máčela jsek ho asi 4 dny v kyblíku)