Cvrk:Fotky nic moc, najděte si pestřenku prosvítavou.
Jak nic moc? Na jedné žlutá hlava, na druhé tlustý zadek 🙃Prý ho má stejný jako jedna zpěvačka ( zapomněla jsem která), tak vám budu věřit.
kometa:Jsem si rozšířila obzor. Doteď jsem znala jenom ty “vosí” pestřenky. Je fajn, že tady přispíváte.
Ano, já stejně tak😀Přitom tuhle mouchu jsme na okně fotila vloni tuším.
Jak nic moc? Na jedné žlutá hlava, na druhé tlustý zadek 🙃Prý ho má stejný jako jedna zpěvačka ( zapomněla jsem která), tak vám budu věřit.
Našla, bude to ona. Díky.
U nás celkem běžný, přesto druh neznám. Díky. Veliký cca půl centimetru.
Dobrý den,
nerad obtěžuji, ale byl bych vděčen za identifikaci tvora, který mi včera přiletěl do zaskleného balkonu otevřeným okne. Bydlím v Orlové. Předem děkuji za ochotu a vstřícnost. Omlouvám se za mizernou kvalitu snímků. Zdravím všechny diskutující.
Anonymní:U nás celkem běžný, přesto druh neznám. Díky. Veliký cca půl centimetru.
Nějaký kvapník - střevlíček.
magilla:Dobrý den,
nerad obtěžuji, ale byl bych vděčen za identifikaci tvora, který mi včera přiletěl do zaskleného balkonu otevřeným okne. Bydlím v Orlové. Předem děkuji za ochotu a vstřícnost. Omlouvám se za mizernou kvalitu snímků. Zdravím všechny diskutující.
Mravkolev.
Tu je nepřeberné množství hmyzáků. Také přidávám dalšího neznámého.
Anonymní:Tu je nepřeberné množství hmyzáků. Také přidávám dalšího neznámého.
Měkkokrovečník, rod Lagria.
A toto je co za “brouka” ? Na první fotce si hlídá “dětičky”.
Orionka:A toto je co za “brouka” ? Na první fotce si hlídá “dětičky”.
to by mohl být běžník kopretinový
Xerxova:to by mohl být běžník kopretinový
Byl moc hezký. A jak se při obraně “hnízda” změnil v letadlo…..
Xerxova:to by mohl být běžník kopretinový
Koukla jsem, je to on, přesněji ona. Prý hojný, ale rozhodně zajímavý. Podle obrázků uloví včelu, vosu i motýla.
Ano i já se s ním v zahradě občas potkám. Je hezký, dokonce mi s těma zeširoka rozkročenýma nožkama ani nepřipadne jak pavouk, tak se ho neštítím. Před pár dny jsem s mirabelkama přinesla stejného, jen menšího a bílého.
Povi mi nekdo co je to?
Nějaká ploštice.
Anonymní:Povi mi nekdo co je to?
Ploštice, kněžice rodu Eurydema.
Jsem si ji vygůglila -Eurydema ornata. Je opravdu barevně tak variabilní?
U nás jsou podobné tři druhy, já to do druhu nepoznám. A podle fotek jsou variabilní hodně.
Anonymní:Povi mi nekdo co je to?
Já bych řekla “taková zvláštní beluna” - jak říkal před lety můj tříletý syn.