kometa:Ono je to takové zmoklé. Nicméně děkuji za odpověď.
To zmoklé černobílé? Já hádám nějaký přástevník, z jednoho konce mu prosvítají spodní červená křídla.
Cvrk:U nás jsou podobné tři druhy, já to do druhu nepoznám. A podle fotek jsou variabilní hodně.
Můžete se podívat na fotky Xerxové ve vlákně Psi v médiích? Dohadujeme se , jestli je to běloskvrnáč nebo vřetenuška. Děkuji.
kometa:Můžete se podívat na fotky Xerxové ve vlákně Psi v médiích? Dohadujeme se , jestli je to běloskvrnáč nebo vřetenuška. Děkuji.
to nebudou psi v médiích - to budou psi “jak se vám venčí” ze sobotního večera
kometa:Můžete se podívat na fotky Xerxové ve vlákně Psi v médiích? Dohadujeme se , jestli je to běloskvrnáč nebo vřetenuška. Děkuji.
No nevím, moýly neumím. Nepřijde mi to jako ani jedno z toho, na vřetenušku to nemá tykadla (i když jsou mimo fokus) a nesedí ani hruď. .
Ono je to takové zmoklé. Nicméně děkuji za odpověď.
kometa:Ono je to takové zmoklé. Nicméně děkuji za odpověď.
To zmoklé černobílé? Já hádám nějaký přástevník, z jednoho konce mu prosvítají spodní červená křídla.
Přástevník to není určitě. Ten vypadá jinak - je takový strakatě pruhovaný nebo jak to popsat.
To, co prosvítá, je za mě zadeček. Pořád hlasuju za vřetenušku.
raději ho sem přihodím - ať ho nemusí každý dohledávat
Tipuju přástevníka hluchavkového. Žluté a bílé skvrny a červená vykukující spodní křídla. Takže za mě přástevník.
První jsem si jasně odkývala vřetenušku čičorkovou. Ale jak dala bambule přástevníka, tak hlasuju za něj, všechno souhlasí s přástevníkem. Já se v hmyzákách moc nevyznám, jen si tak říkám, jak jsou si někteří podobní👍
lesnizinka:První jsem si jasně odkývala vřetenušku čičorkovou. Ale jak dala bambule přástevníka, tak hlasuju za něj, všechno souhlasí s přástevníkem. Já se v hmyzákách moc nevyznám, jen si tak říkám, jak jsou si někteří podobní👍
jsem na tom stejně… když jsem našla, že vřetenuška je čičorková a vím, že čičorky tam všude rostou a kvetou… tak mě vůbec nenapadl nějaký přástevník… když vlastně znám jen toho medvědího
Xerxova:jsem na tom stejně… když jsem našla, že vřetenuška je čičorková a vím, že čičorky tam všude rostou a kvetou… tak mě vůbec nenapadl nějaký přástevník… když vlastně znám jen toho medvědího
Já přástevníka tušila, ale zase jsem netušila, jak vypadá čičorka, celý život jí říkám “pantoflíček” .😀
A vím, že pantoflíček vypadá jinak, ale prostě čičorce říkala pantoflíček už moje babička, tak jsem to převzala.
Ano, je to přástevník hluchavkový.
Janae:Já přástevníka tušila, ale zase jsem netušila, jak vypadá čičorka, celý život jí říkám “pantoflíček” .😀
A vím, že pantoflíček vypadá jinak, ale prostě čičorce říkala pantoflíček už moje babička, tak jsem to převzala.
U nás se čičorka objevila až docela nedávno, tak před 5lety. Od té doby to tu slušně zamořila. Je to hezká kytka, což o to, ale mě ze zahrady vytlačuje původní druhy, co na našich bělokarpatských loukách rostly odjakživa😕
bambule:Tipuju přástevníka hluchavkového. Žluté a bílé skvrny a červená vykukující spodní křídla. Takže za mě přástevník.
Bingo! Děkuji za rozluštění.
Ráno jsme měli u studny návštěvnici.Je to rosnička?
Rosničku jsem nikdy v životě naživo neviděla, ta vaše, je-li to ona, je nádherná.
acher:Ráno jsme měli u studny návštěvnici.Je to rosnička?
Je to ona. Krasavice. Máte štěstí - já ji naživo viděla naposled před 40 lety. Skokany, ropuchy, kuňky, ty občas potkávám.
Také si nejsem jistá,tak se ptám.U nás jsem ji viděla poprvé.
To by mě zajímalo, jestli tuhle krasavici může člověk koupit a chovat doma v zahradním jezírku.
Myslím, že ne. Všichni naši obojživelníci (a plazi) jsou chráněni a nemůže je doma chovat jenom tak někdo. Co vím, tak to můžou jenom zoologické zahrady a podobné instituce.
Můžete si jenom přát a doufat, že zrovna u vás se dotyčná ubytuje.
Třeba ji tam už máte a nevíte o tom. Rosničky jsou spíš slyšet než vidět.