Ano.
Jo, druhá generace by to měla být, minimálně na třech místech o housenkách vím, menší i větší
Jo, druhá generace by to měla být, minimálně na třech místech o housenkách vím, menší i větší
U nás letos první generace, jupiki. Šla jsem malinko zprůchodnit rohový biotop a jsou tam! Uctivě jsem pozdravila a s kosou zase vycouvala, miluju babočky. Dlouho na stejným místě nebyly, přitom před x roky tam byly kopřivy obalený housenkama a vosy si pro ně lítaly jak do sámošky.
Ronja s motejlem:To je podvod na druhou🤣, je to kopr😉. Fenykl jsem pěstovala asi 5 let, i kvůli otakárkovi, neukázal se, doma jsem fenykl jedla jen já, rozvážela jsem ho po znamých, až mě to přestalo bavit. Skončila jsem jak s fenyklem, tak s otakárkem, letos jsem nevysévala ani ten kopr, vysemenil se sám a bylo ho všude plno, prásk ho, ty potvory barevný se objevily🙂.
Ty černé chuchvalce v kopřivách mi chvílema připomínají snad až scénu z nějakého hororu, a jsou opravdu až letos, jen když jsem je přesazovala a k plotu přišla sousedka “Pleješ, jo?”, radši jsem přitakala “Pleju, pleju.”
Když si vzpomenu, vyfotím.
Pochopila jsem dobře, že jste přesazovala kopřivy ze stínu na sluníčko ? 🙂)
na otakárky se vykašlete na fenykl, stačí jim mrkev, co jí je všude po mezích plno. pak se stačí dívat a trochu štěstí.
Dneska jsem umývala okna na zahradním domku a koukám, že nad jedním z nich je toto podivné cosi, vypadá to jako nějaký kokon. Podobný, ale daleko menší a světlý má třeba kudlanka. Tohle má cca 7cm, je to jak z kokosového vlákna(ne, ten tu nikde nemám😉) Neví někdo, čí je to výtvor?😲
Není to od pavouka?
Ano.
lykosa:Není to od pavouka?
Fááákt?!? Ty jo, tak toho vidět nechci😲Ale…nepřijde mi to jako umotané z pavučiny. Jako…nešahala jsem na to, ale vypadá to na pohled takové…tvrdé jako. Pak taky otázka, jak je to tam dlouho, třeba i pár let, jen jsem si toho nevšimnula?
Pokud ano, tak tam nebude jeden velký pavouk, ale spousta malých pavoučků. 😉Taková roztomilá miminka.
lesnizinka:Dneska jsem umývala okna na zahradním domku a koukám, že nad jedním z nich je toto podivné cosi, vypadá to jako nějaký kokon. Podobný, ale daleko menší a světlý má třeba kudlanka. Tohle má cca 7cm, je to jak z kokosového vlákna(ne, ten tu nikde nemám😉) Neví někdo, čí je to výtvor?😲
Motýlí zámotek, možná martináč.
Spolubydlící dcery ve Španělsku 😍 , je to gekon? A jaký? Je roztomilý skoro jako rosnička.
Nebo gekončík? Noční?
Roztomilý rozhodně je.
Dublinbarzoj:Spolubydlící dcery ve Španělsku 😍 , je to gekon? A jaký? Je roztomilý skoro jako rosnička.
Hemidactylus turcicus. Gekončíci jsou jiná podčeleď.
Je to kokon martináče hrušňového nebo habrového. Hlavně ho nezničte, nechte ho tam. Příští rok na podzim tam už určitě nic nebude, to ho můžete odstranit.
jara.t:Je to kokon martináče hrušňového nebo habrového. Hlavně ho nezničte, nechte ho tam. Příští rok na podzim tam už určitě nic nebude, to ho můžete odstranit.
Ne, ne nebojte, rozhodně by mě nenapadlo něco takového ničit, neničím ani hnízda vos. Dokonce bych ho nezničila, ani kdyby ste mi napsali, že je to hnízdo nějakého strašlivánského pavouka😜Kdysi mi na baráku seděl martináč hrušňový(fotka zůstala někde ve starém compu) to bych byla moc ráda, kdyby to byl některý z nich. Mám hrušně i habry😉👍
A takhle ty naše rosničky putují do studny.
😍😍😍
Ha, ha, ha, vyšpionila to😛 A to se rosnička snažila být děsně nenápadná😜A jak se tam drží těma pacinkama…😘
Dneska jsem v obyvču našla mrtvého tohohle, snad cvrčka nějakého? Než jsem ho vyhodila, tak jsem ho blejskla(kupodivu mě to napadlo😉) Velikost, tak k porovnání mě nenapadlo tam něco dát, ale malinký, něco kolem 1,5cm jen. Byl už ztuhlý v takovém ,,převáženém" stavu, blbě se to fotilo😏
Cvrček polní? Na mobilu mi to nejde moc přiblížit.