Tento brouk je chráněný, není jedovatý, a ani jinak nemůže člověku zásadně ublížit (prý jen samička může více bolestivě kousnout). Určitě to není brouk, který by se měl zabíjet. Vyskytuje se vzácně, tuším že v Lednické chráněné oblasti.
Petr (neregistrovaný)09.06.2018, 21:37:06xxx.xxx.139.136
Dobrý den. Dneska jsem měl na zahradě na salátu nálet tohoto hmyzu. Bylo to, jako když sněží. Porozradí mě někdo o jakého tvora se jedná a jak se ho zbavit? Díky.
Odpověď na příspěvek uživatele Petr z 09.06.2018, 21:37:06
Domnívám se, že to je dřepčík. Znám ho jako běžného škůdce na zelenině. Více o něm si najděte na WIKIPEDII (tam píší, že se převážně vyskytuje na lilkovitých rostlinách). Na internetu najdete i prostředky na jeho likvidaci.
Zdeněk (neregistrovaný)08.08.2018, 16:51:14xxx.xxx.248.70
Dobrý den
rád bych identifikoval tuto černou a v letu hrozivě vrčící potvůrku. Velikost zhruba sršně, více baculatější. Aktivně obletovala květy ibišku a to v poledním čase na plném slunci. Černé tělo a krásná křídla barvy bronzu.
Dobrý den,
Nacházím v domě tohoto broučka a nedaří se mi ho na internetu určit. Měří mezi 2 až 3 mm. Místo severní morava 420m nad mořem. Zajímalo by mne, zda se mám něčeho obávat.
Děkuji za pomoc.
Co je to za brouka? (neregistrovaný)19.06.2019, 22:48:25xxx.xxx.195.248
Dobrý den,
na zahradě se nám přemnožil tento brouk. Večer je jich na zdi dobrá stovka. Zalézá i dovnitř. Také je máme v různých úkrytech na zahradě. Nikdy jich tolik nebylo...
Kofrankova Petra (neregistrovaný)01.07.2019, 14:08:50xxx.xxx.217.10Dobry den, uz tyden u nas v Neratovicich probiha silena invaze techto brouku. Slunicko je zabiji. Lezou s prehledem do 8 patra panelaku a mozna jeste vice, stahuji se z pole. Dekuji za odpoved
Kofrankova Petra (neregistrovaný)01.07.2019, 14:14:20xxx.xxx.217.10Dobry den, prosim co je tak hmyz rekla bych nejaky druh plosticee. Brouk nesmrdi a leze az do 8 patra a mozna i dal :( lezou z pole, slunko v techto teplých dnech je zabiji. Je to lezouci rouj ;)
můžete mi prosím zjistit co je to za brouka. Dostal se nám do domu a rychle se množí.Nikde nemůžu zjistit o jaký druh se jedná a zda je škodlivý, v každém případě je to nepříjemné. děkuji za odpověď Lada