co je stupidniho na mém dotazu.
Bázlivá a nedůvěřivá andulka
25.04.2025, 14:07:34 xxx:xxx.ee02:4b11
Zdravím, tak to je teda vážně otázka? A problém v tom, že na ní Vám asi těžko někdo odpoví. Má zkušenost je, že nejlepší na mazlíčka a mluvení je, když je jeden a sám! Měl jsem ochočeného, krotkého a mluvícího amazonka černotemenného a pořídil jsem mu kámoše(oba samečkové) a do 14dnů mluvení skončilo a i to mazlení už bylo jiné! Ale je to logické, už mě tolik nepotřeboval😭. Takže tohle je těžké rozhodnutí. S pozdravem Zappe
děkuji. tak ne mate pravdu. muj je hodný mluvi atd. mazlik
nevim si rady andulak odmita veškerou zeleninu i ovoce mam ho od malička nyni 7 mesicu. je to ten raubiř viz. foto nad.diky za každou radu.Jana
07.07.2025, 06:26:02 xxx:xxx.49c6:7f79
Zdravím, no moc možností nemáte, jen že to budete pořád zkoušet a měnit způsob podání. Např. jablko, mrkev = udělat “hranolky” a zastrčit mezi dráty klece nebo nakrájet na malý kostičky do misky nebo nastrouhat s piškotem. S pozdravem Zappe
PS: viz.foto - vyzkoušené👍
velice děkuji marne vyzkoušeno vše. budu dal vytrvavat. musi to mit, meloun jablko rajče mrkev kiwi nic. tto je prvni papoušek který odmita .děkuji Jana
07.07.2025, 09:05:24 xxx:xxx.e149:ee72
Myslím, že u andulky budete rádi, když bude brát to jablko a mrkev, prostě na to moc nejsou. Zappe
Anonymní:velice děkuji marne vyzkoušeno vše. budu dal vytrvavat. musi to mit, meloun jablko rajče mrkev kiwi nic. tto je prvni papoušek který odmita .děkuji Jana
Dávejte jim to na strop klece i zelené, jako listy pampelišky apd. Začnou to brát.
děkuji za reakci on je celý den puštěný takže zelené dam na stolek to vše ji. smetanik klasky travin to miluje ale ovoce zeleninu ne. davam samozřejmé i do klece, Jana
ROSIM MÚŹE ANDULKA RÝŽI? Děkuji.
01.08.2025, 13:49:18 xxx.xxx.147.163
Logicky - kde žije andulka a kde se pěstuje rýže?
Tak to by nemohl jíst rýži ani člověk. Ani rajčata a brambory, jespíš ani jablka ne. Pocházíme totiž z Afriky 🙂.
01.08.2025, 15:46:26 xxx:xxx.4539:425a
Zdravím, ano může rýži(1-5zrníček) i těstoviny(kolínka,kousek špagety), ale prosím Vás vařené a čisté! Žádné omáčky nebo tak něco. Maximálně, když jsou posypané tvrdým sýrem, tak mu dám 1kolínko nebo špagetu 3-5cm. Třeba to brát s rozmyslem a s logikou. Žádný problém v tom není, vyzkoušeno dlouhodobě. S pozdravem Zappe
01.08.2025, 15:56:11 xxx.xxx.147.163
nn:Tak to by nemohl jíst rýži ani člověk. Ani rajčata a brambory, jespíš ani jablka ne. Pocházíme totiž z Afriky 🙂.
No jo, ale někteří z nás ji před pár tisíci let opustili. Domestikace andulky je podstatně kratší. I ty brambory a rajčata pojídáme déle.🙂
To přidejte, příchod člověka z Afriky do Evropy se datuje minimálně na desetitisíce, ne-li statisíce let zpět.
Myslíte že první lidé, kteří přijeli do Ameriky, nemohli rajčata a brambory bezpečně jíst? Že když teď odjedu do Austrálie a ulovím si klokana, tak mi to zatíží trávicí soustavu víc než české skopové? Nebo že lidi sebe, své psy a koně, které dovezli na nový kontinent, krmili po několik generací dovezeným jídlem/masem/senem, než postupně přešli na místní zdroje?
Pokud se nemýlím je dnes hlavní složkou potravy chovaných andulek (původem z austrálie) proso (původem z asie).
Původ živočicha a míra jeho domestikace souvisí s vhodností konrétního druhu potravy jen velmi, velmi, velmi volně. Zobecňovat, že potravina je nevhodná či vhodná proto že je z jiného kontinentu, nelze.
kometa:Logicky - kde žije andulka a kde se pěstuje rýže?
Vikipedie. “ Rýže pochází z tropických oblastí asie , Afriky a AUSTRALIE ”.
děkuji raději jsem se zeptala. Jana na tom nic nezkazim.
pan Přezdivka ZAPPE vźdy slušně a ochotně odpoví diky.kolinko občas dám. aale ovoce nula, nic.občas šnípne meloun,diky.
03.08.2025, 17:56:49 xxx.xxx.139.178
👌 hezký paní děkuji, ale já nepoužívám žádnou přezdívku.
zjarda = Zappe Jaroslav a to je mé jméno, žádné tajemství a výmysly nepotřebuji. Hezký den všem přeji. S pozdravem Zappe
PS: a zkuste jí to dát i na strop klece, viz.výše…
tak omluva.davam zavěśuji. koukne a nechce,i do misky dam nic.je tto špatně vím.nevim jak uź na něj, pacholek jeden, Jana