Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.02.2025, 08:56:53
Tak naposled. Vápenku zatím nemá na ozobí. Na fotce, v levo od zobáku. Vápenka se nedělá jen na ozobí. Když se nebude léčit, tak se jí to rozleze i na ozobí a na nohy. V ranném stádiu se udělá nejprve kolem zobáku .
Zdravím, no taky si myslím, že má minimálně půl roku - odhadem. Celkem vypadá ten sameček dobře a i jsem si Vaše fotky zvětšoval, tak nožky má v pořádku a okolo zobáčku má nějaké flíčky, ale jestli je nebo není to vápenka, tak to se nebudu dohadovat nebo já se s ní nikdy nesetkal u svých papoušků, děkuji Bohu. Jinak vápenka co jsem viděl je problém a hnus! S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 14.02.2025, 09:17:30
No a právě ty flíčky jsou malé bradavice od roztočů, které se časem budou rozšiřovat na ozobí. Kdyby tazatelka nafotila lepší fotku více zblízka, tak by to bylo krásně vidět.
v pořadku vratila jsem se od zvěrolékaře žadnou vapenku nema. děkuji za Vaše reakce.
Zdravím, no hned utíkat k veterináři není rozumné a Víte proč..i tak nepomůžou nebo sami nevědí a tahají jen z Vás peníze! Tady se už o tom napsalo…jen si to dejte do vyhledávače. V těch odkazech máte názvy přípravků, jeden si sežeňte a postupujte dle návodu. Pak musíte vše omýt a vydrhnout - klec,stojan,bidla,misky,napáječku… A po té “kůře” a teda, když bude v pohodě, tak jí preventivně natírejte stolním olejem,aloe vera nebo palmový olej ozobý, zobák a komplet nohy i drápy. Hodně štěstí, s pozdravem Zappe
PS: a k výživě, tak opravdu ty ptákoviny ze zverimexu jsou nevhodné a škodlivé a 100% je lepší klásek senegálsho prosa. Kupte kvalitní směs a přidejte do ní - nahý oves, lesknici, pady rýži a pak taky jablko a mrkev, vař.vajíčko, nať mrkve a petrželu, pampelišku, minerální písek, sépie, Roboran. tvrdý rohlík, piškot. Viz odkaz je 👍, ale to přidání je namístě.
<<<Léčba je jednoduchá, bohužel mnoho zvířat je léčeno nedostatečně nebo vůbec. Úplně nejjednodušší a nejspolehlivější je ivermektin, použitý buď jako kapka pod křídlo, nebo lokálně na kožní změny, nebo injekčně, nebo přímo do zobáku, to je jedno. Ptáci se ošetřují každé dva týdny tak dlouho, dokud krusty neodpadnou a příznaky zcela nezmizí. Držím palce. S pozdravem Zappe
Zdravím, prosím Vás, bavíme se o papouškách, tak určitě nebudu do žádného píchat injekce! Ani neznám nikoho, kdo by použil injekce. Takže jednoznačně kapka pod křídlo a nebo kapka přímo do zobáku! Osobně jak už jsem několikrát psal, tak u svých papoušků,holubů,hrdliček,dravců jsem nikdy tohle nemusel řešit, chvála Bohu. S pozdravem Zappe