dobře jdu na to
Bázlivá a nedůvěřivá andulka
Tak jsem ho vyndala křik dala na ttzv. Bobika hned odletel na kvetinač
počkam jestli doleti do klece.
a doletěl do klece 6 metru tak nechapu každý papoušek vyleti i když nevi kde pristat musi to vše zjistit a ten muj? boji? ach jo.
aleluja, lítáme, takze vápenku jste prelecila, nezapomente dle toho co vam rekl veterinar pak znova kápnout nebo si nechat dojit kapnout pod kridylko dalsi davku aby to zabilo i nevyzrale roztoce, ted to zabilo jen ty vyklubane žijící a proste kupte tunu prosných klasu a lakejte na zradlo a casem se zlepsi, pokud ho budete ustavicne provokovat na jídlo a povídat s ním, mel by se zlepsit a nebo k nemu poridte rucne dokrmenou andulku druhou (az bude uspesne bez vápenky) a ten druhy ptacek ochoceny vám ho pomuze “predelat” a doochocit 🙂 ale bude to chtit velkou klec na dýlku, ne na výšku
dulezite je, ze lítá, vemte si ze byl treba x let zavreny nekde v krame ve velikosti klece jako krabicky, treba to letani v podstate nezná

veverka:tak ho vemte do ruky a zkuste s nim jit na druhou stranu pokoje, pokud je ok a je divoky, tak bude litat - uleti a vy zjistite jestli lítá, v kleci pokud je skokan tak to z bidylka na bidylko da i pokud by mel problem letat
jen to NE chytáním do ruky ho jen opětně zděsíte, buďte trpělivá
kam chvátáte (nejste na závodech 😉)- hlavní zásada je
Každou naší reakcí bychom se měli snažit papouška utvrzovat v tom, že jsme ti, kteří mu nikdy neublíží a k nimž může mít důvěru.
Trénink pomocí pozitivního posilování je vlastně určitým dialogem s naším zvířecím kamarádem. Pomocí správně zvoleného postupu dokážeme naučit papouška potřebné věci jako nástup na ruku bez nepříjemného bonusu klovnutí, zapilování drápků bez použití násilí...atd... atd... takže pogooglujte a najděte si např. klikr trénink u papoušků NIC NENÍ HNED A SAMO OD SEBE
dejte fotku, tam skokana poznáme…viz foto
děkuji mam na delku1.20 ano vapenka je lepši. davam kapku pod křidlo a na zobak a bidla vyměněna Vrba umyta. děkuji
ja když je vidim v téch klickach tak mam hned slzy ja měla vždy papouška pušteneho cely den. vždy od chovatelky BABKOVA PLZEN CHRAST .BOHUŽEL JSEM IMOBILNI TAKŽE TENTO KOUPEN VE ZVERIMEXU NEZLOBTE SE ZA ZDLOUHAVE DOTAZY
mě šlo pouze o to, aby paní zjistila jestli andulka léta nebo létat nemuze, psala to tak, ze neni schopen “letu” a po dvou mesicich jestli andulku nevidela letat by to bylo docela zvlastni, takze postup chytit a zkusit zdali leta nebo je nemocna a ma resit s vetem je docela podstatné

Anonymní:
fotku kde jsou vidět křídla a ocas …
vápenku prezije, pokud letel 6metru, nejspis bude ok, zbytek uz je jen cas, píle a láska a dobrůtky 🙂
moc děkuji.
jenze tim jste podporila ze ho nahradi jina tejraná andulka a kolobeh pobezi dál, krám se raduje a andulu doplní, víte pro příště 🙂 zverimex = NE, nejaky hodny chovatel z blizkosti by Vám ji urcite rad dovezl i slusni lide se najdou, to dáte s andulackem 🙂
jo jo neni tady pravě žadný. děkuji moc vim byla to chyba. ale nemohla jsem bez ptačka byt.
ano jdu fotit
to chápu, ja si prosla ted necim podobnym, ac daleko jednodussim, umrel mi rucne dokrmeny Pepánek, zbyl jeho kamarad Kuba, ktery spadl okamzite do deprese, potrebovala jsem sehnat andulku ihned druhou, aby se nezacal víc trapit, byl nacepyreny a volal ho, tak jsem nasla slusny inzerat, moc hezky chov kousek od domu, vybrala dle fotky, pani potvrdila ze to je 7tydenni samecek, jeste jsem ji rekla, kdyby neco at klidne chyti jineho, kdyz bude taky do zelena a stejne mlady 7tydenni, ze vyslovene nelpim na tom na fotce, poslala jsem ji penize na bankovni ucet a jelikoz jsem byla v praci, ptacka vyzvedl manzel, ale dala mu do prenosky STARSI KUS, tak pulrocni, jeste nema videt belmo, ale ma hotove ozobí a dle vseho uz preperil, ptacek je nastesti po drastictejsim odlovu sikovny a mily, Kubik spokojeny, ale taky me trapi jak mi pujde ochocovani - mam ho 12dni, zatim umi na proso na ruku i prst a nosem mu muzu kdyz sedi na strome pomazlit pupek, kdyz je na ruce a zobe, muzu mu dat i pusu na kridylka, ale jinak se ke me zatím nemá - ale alespon je zaplat panbuh zdravy a hraje si a zlobí. Ale ona to tam mela moc hezke ten chov, jenom bud omylem chytila jineho ptacka nebo ho lovil nekdo jiny nez ona a spletl se a nebo to udelala naschval, ale to je fuk, ja prisla vecer z prace a na ptacim strome se uz pratelili moji ptacci, takze sem to nechala byt, mam je rada 🙂