Aktuálně: 2 448 inzerátů • 292 673 diskuzních příspěvků • 21 428 uživatelů

Andulka se drbe

⋮
andulka (neregistrovaný) 07.07.2020, 19:54:12 xxx.xxx.211.241

Dobrý den, mám andulku asi 3 nebo 4 roky starou. Problém je v tom že se drbe, okousává si nožičky a příjde mi že má i takovou suchou kůži. Drbe se hlavně u zadku kde si nejspíš drbáním vytrhal peří. Prosím nějakou radu co nebo čím by to mohlo být, případně nějaký lék, nebo co s tím mám dělat. Předem děkuji za odpovědi.

⋮
DagosLiso
DagosLiso 16.07.2020, 15:18:51 xxx.xxx.198.53

Zajděte k veterináři. Může to být vápenka.(pokud má ozobí jakoby takové zvápenatělé[nevím, jak to popsat. Podívejte se na net, jak vypadá vápenka]) A když se drbe i kloaky("zadek"), tak může mít červýky. Veterinář je 100% jistota.

Hodně štěstí. Dalibor Lípa

⋮
Marketa (neregistrovaný) 03.08.2021, 19:35:37 xxx:xxx.863d:fe98
Dobrý den nase andulka mame ji tyden si drbe zobak divne dyha a ve dne v noci piska . Nevim co sni dekuji
⋮
Anonymní (neregistrovaný) 19.05.2025, 06:33:58 xxx.xxx.210.166
»
Odpověď na příspěvek uživatele andulka z 07.07.2020, 19:54:12

Dobrý den, narazila jsem na váš dotaz. Sice už je staršího data.. Můžu se zeptat, jak vaše andulka dopadla? Máme stejný problém. Dosatala ivermektin,ale moc jí to nepomohlo. 

⋮
zjarda
zjarda správce
19.05.2025, 07:31:01 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak jednoduché zadání do googlu a máte to👍a navíc se plně k tomu přikláním👍…jen jsem nemusel tolik ťukat do klávesnice 🤭 S pozdravem Zappe 

Papoušek se drbe, má suchou kůži a drbe se u kloaky, což může být způsobeno několika faktory. “Je důležité navštívit veterináře”, aby zjistil přesnou příčinu a zahájil vhodnou léčbu🤔. Možné příčiny zahrnují parazity, suchý vzduch, špatné podmínky chovu, psychické problémy nebo dokonce onemocnění, jako je papilomatóza. Možné příčiny: Paraziti: Roztoči a další paraziti mohou dráždit kůži a vyvolávat svědění, což vede k drbání. Suchý vzduch: Nízká vlhkost může způsobit suchou kůži a svědění, což vede k drbání. Špatné podmínky chovu: Nečistoty v kleci, nedostatek hraček nebo špatné zacházení mohou vést k psychickým problémům a následně k drbání. Psychické problémy: Nadměrný stres, nuda, pocit osamělosti mohou vést k drbání. Onemocnění: Například papilomatóza, virové onemocnění, které nejčastěji napadá oblast kloaky, může způsobit papilomy a svědění. Alergie: Alergie na něco v krmivu může způsobit kožní problémy a drbání. Nedostatek vitamínů: Nedostatek vitamínů A, D, E nebo esenciálních kyselin může ovlivnit stav kůže a peří. Hormonální nerovnováha: Hormonální změny, například v období přepeřování, mohou mít vliv na kůži a peří. Co dělat: 1. Zlepšíte podmínky chovu: Ujistěte se, že papoušek má dostatek prostoru, kvalitní krmivo, dostatek hraček a že je ubytován v čisté kleci. 2. Udržujte vlhkost: V zimních měsících, kdy je vzduch v místnostech suchý, můžete zvýšit vlhkost pomocí zvlhčovače vzduchu nebo rozprašovačem. 3. Nezapomeňte na koupání: Pravidelné koupání může pomoci udržet kůži a peří v dobrém stavu. 4. Vyzkoušejte změny v dietě: Pokud je podezření na alergii, můžete vyzkoušet dietu bez alergenů. 5. Uvědomte si, že péče o papouška je celoživotní proces: Papoušci jsou citliví tvorové a vyžadují pozornost a péči.

PS: Veterináře bych nechal úplně na konec…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.