Aktuálně: 2 678 inzerátů263 410 diskuzních příspěvků19 193 uživatelů

Jak se vám venčí?

BaLu
BaLu 14.05.2025, 19:47:17 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 14.05.2025, 19:37:19

Neměl by se nejprve naučit plavat bez vesty? Aby pak někdy, když by se octnul ve vodě bez vesty, nebyl šokován?

šavlozubka
šavlozubka 14.05.2025, 20:18:08 xxx.xxx.167.31
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 14.05.2025, 19:47:17

Myslím, že na tohle je taky x názorů jako na všechno. Ale souzním spíš s cestou, když to není rozená kachna, učit plavat nejdřív s vestou, že může dodat jistotu, a pak až případně bez ní než naopak. Ale uvidíme, kdy ji seženu. Nejraději bych ji nejdřív vyzkoušela než objednávala na slepo. 

Sardullah
Sardullah 14.05.2025, 21:03:20 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 14.05.2025, 20:18:08

No…já jsem vlastně teď překvapená, že někdo učí plavat psa…mám pocit (pokud to není nějaké plemeno, které není anatomicky vhodné k plavání, jestli takové existuje), že pes prostě plavat umí….že nejde o to “naučit” plavat, ale o to, že ne každý pes je milovník vody, tak ho přesvědčit, aby dobrovolně vlezl do takové hloubky, kdy už nechodí po dně, ale reálně plave….

Z mých psů, které jsem za svůj život měla, plavala jen a pouze ovčanda…ta vodu milovala. Berbeři Jack a Sára to zkusili jednou, pak už chodili tak max po břicho. Afgán, tak max když v potoce teklo tak 10 cenťáků…Gina chodí tak max po břicho…berňákovi už je i tahle hloubka nepříjemná…neplavali nikdy, přesto jsem přesvědčená, že prostě plavat umí, že je to instinkt.

Takže myslím, že jde hlavně o to…lapinkovi zpříjemnit pobyt ve vodě…a možná s tou vestičkou mu ty začátky budou příjemnější….

No sama jsem na to zvědavá…jestli mu voděnka učaruje…ten náš lapiňák je král louží, ale do hlubší vody nechce.

šavlozubka
šavlozubka 14.05.2025, 21:18:59 xxx.xxx.167.31
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.05.2025, 21:03:20

Jozefčík vodu nerad a zvykání jsme zanedbali, takže ten chodil maximálně po kotníky, aby se neřeklo, a když jsme jeli na vodu, tak si užíval prázdniny u babičky. 😅 Uvidím, jak se podaří zvyknout lapinka.

Kamarádky kamarádka  s lapinkama sportuje a chodí snad i plavat a jednoho to prý právě museli “učit”, že sám od sebe nechtěl/bál se. Nevím přesně, mám to z druhé ruky, a nechci uvádět mylné informace. Drobek je zatím celkem takovej “když do toho teda jde dvounohá příšera, tak já teda asi taky”. Většinou. Vítězem soutěže o největšího bubáka jsou zatím eskalátory.    

Ph (neregistrovaný) 15.05.2025, 11:09:51 xxx.xxx.90.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.05.2025, 21:03:20

(pokud to není nějaké plemeno, které není anatomicky vhodné k plavání, jestli takové existuje), že pes prostě plavat umí

tak muj pes je asi anatomicky nevhodny 😂on neplave, on chodi po dne -a i s hlavou pod vodou 🤪ale fakt jsem ho nikdy nevidela plavat - ani na hloubce, ani s vestou. 

Aluška
Aluška 15.05.2025, 11:14:22 xxx.xxx.199.204

Moji jezevci lezou do vody hlavně v létě, když je jim vedro. Do potoka ochladit se a napít. Před pár lety tu soukromník na louce vytvořil obrovskej rybník, dlouho trvalo než ho napustil ( nějaký komplikace s dotacema), no a najednou lidožravá Bes a Mirďa skáčou do vody, že mi přinesou kačenku…..naštěstí jí nedohonili, břehy jsou strmý a vysypaný velkýma kamenama a rybník prorostlej spoustama náletových stromů, který tam vyrostli za těch asi 5 let,  než to stihnul napustit.  Takže se sekli hned na začátku mezi stromama a stihla jsem je vytáhnout. Besča byla mokrá celá, Mirďa jen do pasu 😀.  Od tý doby se pořád otáčím, jestli jdou za mnou. Ty kachny občas sedí na břehu a do vody skáčou až když je vyplašíme a to ti psi za nima pak jdou.

šavlozubka
šavlozubka 15.05.2025, 11:25:25 xxx.xxx.167.31
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 15.05.2025, 11:14:22

To mi připomnělo, jak se starouš kdysi vrhl “slepej hluchej” do řeky s jasným úmyslem zahrdlit nebo aspoň seřvat obřího labuťáka a pak jsme oba pomalu nestačili zdrhat. Nikdy před tím ani potom podobnou békovinu neudělal. K řece jsme chodili často, kachny i labutě ho nechávaly chladným. Co mu tehdy ruplo v hlavě netuším. 

Sardullah
Sardullah 15.05.2025, 11:29:07 xxx.xxx.189.104

Známí mi říkali, že třeba jejich jorkšír “šel ke dnu”…takže plavčení jen a pouze s vestičkou. Jako nevím, jestli je to tím, že pes je na plavání nějakej neumětel a nebo třeba, že má těžkou hlavu v poměru k tělíčku…nikoho dalšího s jorkem neznám, abych se zeptala, jestli normálně plave.

efe
efe 15.05.2025, 11:41:45 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.05.2025, 11:29:07

Mopsové jdou taky ke dnu, všichni, co jsem znala a znám. Připisuju to stavbě těla.

Kilian
Kilian 15.05.2025, 12:15:16 xxx:xxx.3c54:ab54
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.05.2025, 11:29:07

….moje jorková normálně plavala a aportovala klacky z vody….

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 15.05.2025, 12:42:16 xxx.xxx.153.254

Barzoj  taky často plavat moc dobře neumí . Jak má klenutý a dlouhý hřbet,  tak někteří spíš v té vodě stojí,  šlapou ji a předníma máchají hodně ve vzduchu.  Ale jen někteří.  Ale vodu většinou milují,  Kejný skáče šipky. A předchozí  Leroch, ikdyž  plavat právě moc neuměl,  tak moře miloval. Jen pak vypadal jak krysa🙈

Obrázek
Sardullah
Sardullah 15.05.2025, 12:53:20 xxx.xxx.189.104

Tak to náš afgán se dlouho odmítal napíd z venkovního vodního zdroje…jako jsem upadla na šíšu, on z potoka pít nebude, takže jsem nabírala vodu do dlaní a dávala mu napít. Když se jako starší odhodlal, že se teda napije, když bylo v potoce asi 10 cenťáků hlobka, tak si tam stoupnul předníma nohama a jak měl dlouhý chlupy i na ťapinách, tak ty mu začaly plavat na hladině. V životě jsem neviděla žádnýho psa na něco, tak nevěřícně koukat.

Ovčanda, ta zase byla druhej extrém…jak viděla vodu, tak hrrr do ní…jak jsem se zamyslela a zapomněla mít čubu v merku (když jsem nechtěla, aby se máchala ve vodě), tak už plavčila…

šavlozubka
šavlozubka 15.05.2025, 12:58:49 xxx.xxx.167.31

Jozevec plavat uměl, vypadal při tom trochu jako vydřička (ano asi dvakrát za život to absolvoval), ale rozhodně tuto činnost považoval za naprosto nehodnou jeho důstojnosti. 😄

Orionka (neregistrovaný) 15.05.2025, 13:12:24 xxx:xxx.d49a:89ea

Zase mám historku poněkud staršího data : Na táboře pro knírače ( všech velikostí) všichni psi plavali, kromě jednoho VK. Vody se nebál, šel do ní, ale neuměl tu klasickou psí čubičku. Visel ve vodě svisle a kopal nohama do výšky, jako by se chtěl chytit vzduchu a vylézt.( Nevím, jak to lépe popsat). Dostal do huby velký klacek ( nebo menší kládu), nemohl nohy vyhazovat nad hladinu, ale pěkně “čubičkovat” pod kládou. Navíc mu plovoucí dřevo nadlehčováno hlavu a plavat se naučil. (Mám pocit, že žádné vesty tenkrát pro psy nebyly). Tak třeba se to někomu bude k učení psa hodit. Jinak pořad jsem názoru, že většina psů plave instinktivně.

Orionka (neregistrovaný) 15.05.2025, 13:16:53 xxx:xxx.d49a:89ea

A taky chodil v Liberci do Nisy na jez jezevčík. Vystačil si s tenisákem. Pustil si ho po navigaci do vody, seběhl, doplaval si pro něj, vynesl z vody, otřepal se …..a tak to opakoval, dokud si majitel na pařezu nepřečetl noviny. 

Sardullah
Sardullah 15.05.2025, 13:17:43 xxx.xxx.189.104
Orionka:

Zase mám historku poněkud staršího data : Na táboře pro knírače ( všech velikostí) všichni psi plavali, kromě jednoho VK. Vody se nebál, šel do ní, ale neuměl tu klasickou psí čubičku. Visel ve vodě svisle a kopal nohama do výšky, jako by se chtěl chytit vzduchu a vylézt.( Nevím, jak to lépe popsat). Dostal do huby velký klacek ( nebo menší kládu), nemohl nohy vyhazovat nad hladinu, ale pěkně “čubičkovat” pod kládou. Navíc mu plovoucí dřevo nadlehčováno hlavu a plavat se naučil. (Mám pocit, že žádné vesty tenkrát pro psy nebyly). Tak třeba se to někomu bude k učení psa hodit. Jinak pořad jsem názoru, že většina psů plave instinktivně.

Takhle plaval můj berber Jack…jsem tomu říkala, že se snaží plavat kraula…

Orionka (neregistrovaný) 15.05.2025, 13:19:29 xxx:xxx.d49a:89ea
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 15.05.2025, 13:14:09

Keliš je nejlepší, prostě zázrak!

Kilian
Kilian 15.05.2025, 13:22:43 xxx:xxx.3c54:ab54
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.05.2025, 13:19:29

🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.