https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-duvera-v-zelenskeho-na-ukrajine-dosahla-rekordniho-minima-40503519
A že nevíte jak to Trump vyřeší? 🙂 Respektive co se v příštích měsících na Ukrajině stane?
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-duvera-v-zelenskeho-na-ukrajine-dosahla-rekordniho-minima-40503519
A že nevíte jak to Trump vyřeší? 🙂 Respektive co se v příštích měsících na Ukrajině stane?
P. Kratochvíl
Orionka:Nevěřím, jsem ostražitá…..a je mi to k ……ničemu.
Zatímco já věřím, nejsem ostražitá… a efekt… stejný 😀
rapotačka:P. Kratochvíl
To je ten náš vysněný “západ”? Tam se chceme zařadit ? Děkuji nechci. “Patříme na západ” - tohle okřídlené rčení. Pořád tam vzhlížíme a oni v nás pořád vidí druhou kategorii. Pořád musíme hledat nějakou cizí cestu? Snad bychom mohli být sami sebou.
z FB - zajímavé 😇
USA potřebují Grónsko z bezpečnostních důvodů, říká Trump.
Rusko také potřebuje Ukrajinu z bezpečnostních důvodů.
A Čína potřebuje Tchajwan.
Až na to, že Rusko a Čína to berou vážně, ale Trump jen potřebuje něco dát těm svým redneckům.
Úplně stejně blbý kecy měl i předtím.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1002500411691835&set=a.624812852793928
No a koukám Gróňani jsou větší borci než celej Trump. 😀
Yesterday the Greenlandic prime minister Kim Nielsen offered to purchase the USA. "It was Leif the Happy who discovered America and his father Eric the Red who originally discovered Greenland and settled here. It is therefore only natural for us to get USA back" says Kim Nielsen He has not yet settled on a price, but believes that it ought to be relatively low, considering the colossal national debt of the US. "and if we must include Trump in the deal the price will naturally be even lower"
😂
Smutné. 😂
Nechci vám kazit nadšení. Život je tam těžký. Bez podpory od Dánska by si už teď nepískali. Když a jestli budou mít samostatnost, nebude to jak u nás, že si je o to snadněji rozparcelují, bez ochrany většího bráchy ? Tím neobhajuji minulý režim. Jsou velcí plochou, velcí strategickou polohou, velcí nerostnými zdroji. Místních je málo. Nekoupí si někdo jejich hlasy? Po dobrém, nebo jak ve špatném filmu se Seagalem na Aljašce?
Jsou v tom peníze. Hafo peněz, když mají pod zemí to, co chce každá velmoc a ostrov je tam kde je.
Teď jsem slyšela zprávy, vzpomněla jsem si při nich na ty starý časy. Bylo to fakt hrozný.
Spad mi popílek do oka, na očním, na náměstí nebyl problém. Byla nás tam celá řada se stejným problémem, šup, šup - hotovo raz dva. V létě na Slovensku rozbolel zub, dr. bez řečí kamarádku ošetřil. Ne jen přijďte do osmi aj. aj. V těch zprávách , co zmiňuji zkraje, oznamovali: NEJSOU PEDIATŘI a CHYBÍ LÉKAŘI OBECNĚ . No a co, jsme na tom líp než za kopečkama. Spěcháme rychle na jejich úroveň …
rapotačka:Teď jsem slyšela zprávy, vzpomněla jsem si při nich na ty starý časy. Bylo to fakt hrozný.
Spad mi popílek do oka, na očním, na náměstí nebyl problém. Byla nás tam celá řada se stejným problémem, šup, šup - hotovo raz dva. V létě na Slovensku rozbolel zub, dr. bez řečí kamarádku ošetřil. Ne jen přijďte do osmi aj. aj. V těch zprávách , co zmiňuji zkraje, oznamovali: NEJSOU PEDIATŘI a CHYBÍ LÉKAŘI OBECNĚ . No a co, jsme na tom líp než za kopečkama. Spěcháme rychle na jejich úroveň …
Není to sběr dat pro cizí mocnost?
Vás tady “rapotačko” čtu mezi jinými vlákny dávno a čtu vás/odkazy rád. Upřímně. Odkazy super. Tady to je o chovu a politika je zde okrajovou záležitostí. Zatím. V budoucnu uvidíme. Pokud chcete roztleskávat diskusi, a to myslím v dobrém… tedy po chlapsku a napřímo : “Ze všeho nejraději mám vlastní názor na věc a osobní komentář. Poté teprve dle mého názoru začíná diskuse”. Děkuju.
PS: Odkazy přesto nezavrhuji. Tříbí mysl, ať jsou jakékoliv (Jakékoliv…to kdybych řekl doma dětem dnes, anebo “anóbrž", které jsem se snažil vecpat do oficiálního dopisu naší organizace cca 15 let zpátky a ředitel mi řekl, že nejsme v době národního obrození🙂)
Dávám sem odkazy, které osloví mne a které většinou běžně ve veřejném prostoru nepotkám. TAM postrádám diskusi a pud sebezáchovy a často zdravý rozum. . Mý příspěvky, mohou přimět k zamyšlení i ostatní zde, kteří svět vidí jinak než já. Mé názory většinou souzní s tím co sem dávám, ale rozhodně nikoho nechci “obracet”, ani já nebudu jiná.
Chovatelství prostupuje moji duši ….. už jen.
Loni mě zlobilo zdraví, tzv 100x nic umořilo osla, takže? (aspoň ta blbá politika)😀
Děkuju za odezvu. Budu si odkazy od vás dál rozbalovat.
Snažím se držet tohoto pravidla … Demokracie znamená diskusi. Demokracie znamená, že každý občan může říct po vzoru francouzského monarchy: "Stát jsem já." Nebo skromněji: “I já jsem stát".
Demokracie znamená, že každý občan ….
Opravdu? Ještě pořád? Nejsem si jistá, takže nic.
Demokracie je dávno mrtvá a z původní myšlenky zbyl jen popel. Jen se tím “termínem” ohání největší “šmejdi” a parazitují na tom.
Může. I v dnešní době. Jenomže většina, včetně mě, brblá jen doma nebo na diskuzích, bez veřejné odezvy a dosahu. Sociální sítě nemám a neplánuji.
Ale znáte to, všeho do času …