Aktuálně: 2 717 inzerátů262 599 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Politika...

Buggyra
Buggyra 28.01.2025, 07:51:35 xxx.xxx.198.226

Mno jo, to já všechno nevím, já se o tu historii fakt nezajímám, ale co se stalo teď, na to mám zcela jasný názor.

assil
assil 28.01.2025, 07:55:49 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 28.01.2025, 07:51:35

Oni totéž předvádí celou svou historii a v podstatě jediná doby kdy byl od nich klid, bylo když jim vládli Mongolové.

megi-the-pes
megi-the-pes 28.01.2025, 08:42:29 xxx.xxx.124.197

A protože byly tábory takové super, tak my jsme si je nechali až do revoluce, jenom ta krematoria jsme zrušili. 

Zajímavé, proč mají lidé potřebu diskutovat o tom, kdo jaký tábor osvobodil.
Teď RF napadla UA. 
Co jiné války, ty nikoho nezajímají?
USA věděly o táborech, ale zdálo se jim důležitější zničit tam chemičku. Rozbombardovaly PO válce Prahu, Brno a pár dalších.
Ale nebýt jich a těch hrozných Rusů, pochoduje tady Hitla dosud.
Kdo ví, že japonský císař se nevzdal ani po H. a N.? 
A jako mapy taky hrozné, tohle město bylo polské, teď je ukr., jednoho
bratrance teta strejdy od ségry babičky národnosti české, příjmení německého, bytem PL, vařila Wehrmachtu obědy, 
a vrchol všeho, stvořili u toho boty, které nosí statisíce lidí a velechválí je. 
Kdo je máte doma? 

Buggyra
Buggyra 28.01.2025, 10:42:21 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 28.01.2025, 08:42:29

Mě jiné války celkem nezajímají, dokud se mě nedotýkají nějak osobně. Vypadá to na nějaký neklid dole u Arabů, tam jsem teda taky zvědavá, protože ropa, ale tak to by mě stálo eventuálně “jenom” peníze. Na druhou stranu pokud se Rus nadechne a vdechne UA, mám celkem osobní obavu, že by si řekl, proč zůstávat jen u toho - no a nevím, jestli by mi nechal pět aut, deset koní a třicet slepic a nabyté polnosti. Tak to už se mě celkem dotýká.

No a historické války, tak to bych mohla zrušit dovolenou v Turecku, protože furt nacházíme jejich třmeny kolem Hodonína, no ne.

Až přijdou US a schramstnou Dánsko, tak pak budu nepříčetná i z US. A zase s tím nebudu moct nic jiného dělat, jen je nemít ráda a zakázat jim Olympiádu.

assil
assil 28.01.2025, 11:48:42 xxx.xxx.206.172

No Grónsko to má docela blbý, tam to bude buď USA a nebo Čína a bejt Gróňan, vyberu si teda radši ty Američany.

rapotačka (neregistrovaný) 28.01.2025, 12:28:01 xxx:xxx.b2c4:3a4a

Neztratili tam emerikánci nějakou atomovku? 3 snad našli, 1 by tam měla být.

Tím nechci říct, že to proto chtějí obsadit.

Buggyra
Buggyra 28.01.2025, 12:38:21 xxx.xxx.198.226

Mno je to jenom část tehdejší nukleární technologie, část jedné bomby, a samostatně není nijak zajímavá. Navíc kdyby ji Amíci chtěli dohledat, Dánsko jim jen zatleská, původní záměr byl, aby si to všechno spakovali a odvezli, ale oni tu ztracenou část nenašli…

assil
assil 28.01.2025, 13:31:15 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 28.01.2025, 12:28:01

O to nejde, jde o to, co je pod tím ledem, co teď tak pěkně plánovaně taje. 😉

drvodelkafialova
drvodelkafialova 28.01.2025, 13:32:56 xxx:xxx.3147:b75

Tak Dány a jejich vztah k obyvatelům Grónska bych vůbec nezmiňovala. USA  se souhlasem Dánska například vybudovalo v Grónsku základnu na místě, kde stála domorodá vesnice. Dánové slíbili vybudovat pro obyvatele vesnice nové domy. Protože to nestihli v termínu a nechtěli zklamat spojence, vystěhovali uprostřed zimy obyvatele vesnice do provizorních stanů. Odškodnění dostali o 50 let později ale jen částečné. Pro Dány jsou obyvatelé Grónska občané ne druhé, ale třetí kategorie. Jen obyvatelé Grónska mají právo rozhodnout o své zemi. A obyvatelé Grónska nemají žádný důvod cítit loajalitu vůči Dánsku, mají právo na referendum a sami v něm rozhodnout co a jak. Trumpovi úplně stačí těch 65 000 lidí obejít a nabídnout jim slušnou sumu, třeba 1 - 2 -3miliony na hlavu a relativně levně, legálně a bez jediného výstřelu získá stratecky důležitou zemi, plnou nerostných surovin. Nevidím žádný způsob, jak v tom Američanům zabránit a vlastně ani nevidím jediný důvod proč jim bránit, pokud si to odsouhlasí Groňané v referendu.

https://radiozurnal.rozhlas.cz/horka-prichut-americke-zakladny-v-gronske-thule-6270440?utm_source=chatgpt.com

Jinak případ s ohleduplným přesunem vesnice, byl jen příklad.

Dánové v šedesátých a sedmdesátých letech sterilizovali inuitské ženy - žádné odškodnění nebo minimální, experimenty s odebíráním inuitských dětí a převýchova, v roce 1968 po jaderné nehodě nechali místní obyvatele odklízet následky - žádné nebo minimální odškodné atd atd.

megi-the-pes
megi-the-pes 29.01.2025, 08:14:42 xxx.xxx.124.197

Potemník je dobrej, lepší než bráněnka, co cpou všude, ta je moc tučná. Za tři stovky dostanu kilo mealwormů pro slépky, polovina je protein a čtvrtina tuk a jakou maj radost. Já nemít radost. Moje noční můra.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.01.2025, 08:19:48 xxx.xxx.171.143

Furt si opakuju   - žer, co by to děti v Africe daly. Pak si říkám, co oko nevidí, srdce nebolí.

No a potom se podívám na cenu těch sušených mrch a dojde mi, že to budou kupovat jen bioženy, protože vařit z normálních surovin je mnohem levnější. 😜

Anonymní (neregistrovaný) 29.01.2025, 08:21:06 xxx:xxx.b4a0:3407
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 29.01.2025, 08:19:48

Zatím. Než to zadotujou

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.