Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 28.01.2025, 07:43:34
Rusko bylo agresor už za druhé světové, je agresorem i dnes a to co předvedli po válce s gulagama daleko předčilo nacistické koncentráky. Zvát je na oslavy osvobození Osvětimi by byl výsměch všem obětem nacistů.
A protože byly tábory takové super, tak my jsme si je nechali až do revoluce, jenom ta krematoria jsme zrušili.
Zajímavé, proč mají lidé potřebu diskutovat o tom, kdo jaký tábor osvobodil. Teď RF napadla UA. Co jiné války, ty nikoho nezajímají? USA věděly o táborech, ale zdálo se jim důležitější zničit tam chemičku. Rozbombardovaly PO válce Prahu, Brno a pár dalších. Ale nebýt jich a těch hrozných Rusů, pochoduje tady Hitla dosud. Kdo ví, že japonský císař se nevzdal ani po H. a N.? A jako mapy taky hrozné, tohle město bylo polské, teď je ukr., jednoho bratrance teta strejdy od ségry babičky národnosti české, příjmení německého, bytem PL, vařila Wehrmachtu obědy, a vrchol všeho, stvořili u toho boty, které nosí statisíce lidí a velechválí je. Kdo je máte doma?
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 28.01.2025, 08:42:29
Mě jiné války celkem nezajímají, dokud se mě nedotýkají nějak osobně. Vypadá to na nějaký neklid dole u Arabů, tam jsem teda taky zvědavá, protože ropa, ale tak to by mě stálo eventuálně “jenom” peníze. Na druhou stranu pokud se Rus nadechne a vdechne UA, mám celkem osobní obavu, že by si řekl, proč zůstávat jen u toho - no a nevím, jestli by mi nechal pět aut, deset koní a třicet slepic a nabyté polnosti. Tak to už se mě celkem dotýká.
No a historické války, tak to bych mohla zrušit dovolenou v Turecku, protože furt nacházíme jejich třmeny kolem Hodonína, no ne.
Až přijdou US a schramstnou Dánsko, tak pak budu nepříčetná i z US. A zase s tím nebudu moct nic jiného dělat, jen je nemít ráda a zakázat jim Olympiádu.
Mno je to jenom část tehdejší nukleární technologie, část jedné bomby, a samostatně není nijak zajímavá. Navíc kdyby ji Amíci chtěli dohledat, Dánsko jim jen zatleská, původní záměr byl, aby si to všechno spakovali a odvezli, ale oni tu ztracenou část nenašli…
Tak Dány a jejich vztah k obyvatelům Grónska bych vůbec nezmiňovala. USA se souhlasem Dánska například vybudovalo v Grónsku základnu na místě, kde stála domorodá vesnice. Dánové slíbili vybudovat pro obyvatele vesnice nové domy. Protože to nestihli v termínu a nechtěli zklamat spojence, vystěhovali uprostřed zimy obyvatele vesnice do provizorních stanů. Odškodnění dostali o 50 let později ale jen částečné. Pro Dány jsou obyvatelé Grónska občané ne druhé, ale třetí kategorie. Jen obyvatelé Grónska mají právo rozhodnout o své zemi. A obyvatelé Grónska nemají žádný důvod cítit loajalitu vůči Dánsku, mají právo na referendum a sami v něm rozhodnout co a jak. Trumpovi úplně stačí těch 65 000 lidí obejít a nabídnout jim slušnou sumu, třeba 1 - 2 -3miliony na hlavu a relativně levně, legálně a bez jediného výstřelu získá stratecky důležitou zemi, plnou nerostných surovin. Nevidím žádný způsob, jak v tom Američanům zabránit a vlastně ani nevidím jediný důvod proč jim bránit, pokud si to odsouhlasí Groňané v referendu.
Jinak případ s ohleduplným přesunem vesnice, byl jen příklad.
Dánové v šedesátých a sedmdesátých letech sterilizovali inuitské ženy - žádné odškodnění nebo minimální, experimenty s odebíráním inuitských dětí a převýchova, v roce 1968 po jaderné nehodě nechali místní obyvatele odklízet následky - žádné nebo minimální odškodné atd atd.
Potemník je dobrej, lepší než bráněnka, co cpou všude, ta je moc tučná. Za tři stovky dostanu kilo mealwormů pro slépky, polovina je protein a čtvrtina tuk a jakou maj radost. Já nemít radost. Moje noční můra.