Aktuálně: 2 744 inzerátů261 981 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Politika...

N (neregistrovaný) 27.05.2025, 15:08:34 xxx.xxx.189.103

Podle mě se Evropa musí velmi rychle transformovat a začít efektivně pracovat. Ať bude v ČR kolik chce Ukrajinců či jiných cizinců na práci nic to nezachrání. Situace zcela jasně směřuje ke krizi a jestli ještě potom bude třeba větší počet pracovníků to je v pochybnostech. Prací samozřejmě mám na mysli produkci. No, moc tomu nevěřím a spíš věřím tomu temnějšímu scénáři propadu. Pak možná..

Orionka (neregistrovaný) 27.05.2025, 19:01:42 xxx.xxx.167.211
assil:

Citovala jste diskuzi, která ten nenávistný podtext má.

Pokud jsem zaznamenala, důvod návštěvy byl hlavně muniční iniciativa a to té se dají dohledat informace úplně běžně.

Necitovala jsem vůbec nic. Citaci jste vyžadovala vy. Diskuze (kromě chovu  ) v zájmu zachování duševního zdraví zpravidla nečtu. To, že důvodem návštěvy byla mun.inic. se domníváte, nebo Hrad vydal toto vysvětlení a u mě se nezastavilo ?

Orionka (neregistrovaný) 27.05.2025, 19:06:34 xxx.xxx.167.211
N:

Podle mě se Evropa musí velmi rychle transformovat a začít efektivně pracovat. Ať bude v ČR kolik chce Ukrajinců či jiných cizinců na práci nic to nezachrání. Situace zcela jasně směřuje ke krizi a jestli ještě potom bude třeba větší počet pracovníků to je v pochybnostech. Prací samozřejmě mám na mysli produkci. No, moc tomu nevěřím a spíš věřím tomu temnějšímu scénáři propadu. Pak možná..

Když on jaksi pracovat nemá kdo. Řemeslníci a dělníci zestárli a gymnazisti ( kteří se válí na pochybných oborech) to nezachrání. Kromě vyloženě humanitních oborů je potřeba matematika, tak jsme zrušili maturitu. 

N (neregistrovaný) 27.05.2025, 22:52:09 xxx.xxx.189.103
Orionka:

Když on jaksi pracovat nemá kdo. Řemeslníci a dělníci zestárli a gymnazisti ( kteří se válí na pochybných oborech) to nezachrání. Kromě vyloženě humanitních oborů je potřeba matematika, tak jsme zrušili maturitu. 

Já vím, bohužel to může skončit katastrofou.😐 

trojAAAcko
trojAAAcko 29.05.2025, 07:57:13 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 28.05.2025, 22:08:28

Plzeň a Ukrajinci jsou zajímavé téma. 😀 Zarzycky dostává pořád kritiku co se týče bezpečnosti v Plzni, protože on hodně propagoval “bezpečnou Plzeň” a ona najednou moc bezpečná není. Řekl bych, že se to teď docela v Plzni uklidnilo, ale není to tak dávno co v Plzni pořád bylo nějaké znásilňování, nedávno obvinění muže (Rumun? Litevský? - už si nepamatuji) který porval s dvouma ukrajincema. 😀 Dva roky zpátky byl případ toho znásilnění a pokus o vraždu nezletilé holčiny která přežila jen díky tomu, že hrála mrtvou. Ten seznam je fakt velký a nedivím se mu, že chce to konečně nějak vyřešit ikdyby s pomocí velvyslance. Americká třída v pátek večer nechcete navštívit a 50% lidí v tu dobu jsou policisté. 😀 Vlastně asi před týdnem bych ukrajinský “driftař” na náměstí a ještě s předokolkou. 😀 😀

https://www.krimi-plzen.cz/a/drift/

Ono v Plzni žije taky spoustu Ukrajinců kteří jsou slušní, pracovití a češtinu se naučili tak hezky, že je obtížné je poznat.

N (neregistrovaný) 29.05.2025, 12:27:12 xxx.xxx.189.103
trojAAAcko:

Plzeň a Ukrajinci jsou zajímavé téma. 😀 Zarzycky dostává pořád kritiku co se týče bezpečnosti v Plzni, protože on hodně propagoval “bezpečnou Plzeň” a ona najednou moc bezpečná není. Řekl bych, že se to teď docela v Plzni uklidnilo, ale není to tak dávno co v Plzni pořád bylo nějaké znásilňování, nedávno obvinění muže (Rumun? Litevský? - už si nepamatuji) který porval s dvouma ukrajincema. 😀 Dva roky zpátky byl případ toho znásilnění a pokus o vraždu nezletilé holčiny která přežila jen díky tomu, že hrála mrtvou. Ten seznam je fakt velký a nedivím se mu, že chce to konečně nějak vyřešit ikdyby s pomocí velvyslance. Americká třída v pátek večer nechcete navštívit a 50% lidí v tu dobu jsou policisté. 😀 Vlastně asi před týdnem bych ukrajinský “driftař” na náměstí a ještě s předokolkou. 😀 😀

https://www.krimi-plzen.cz/a/drift/

Ono v Plzni žije taky spoustu Ukrajinců kteří jsou slušní, pracovití a češtinu se naučili tak hezky, že je obtížné je poznat.

Nebo se o tom spíš přestalo mluvit. To už je jedno jestli se to zesere s Ukáčkama nebo bez nich.😄

N (neregistrovaný) 29.05.2025, 19:38:33 xxx.xxx.189.103
trojAAAcko:

Kdo ví proč o nich není tolik slyšet. 😀 Pamatuji si jak Zarzycký měl vstup myslím pro ČT a Zarzycký tam začal jak je to na hov.. a ČT okamžitě “Děkujeme za rozhovor” a vypli ho. 😀 

https://www.facebook.com/watch/?v=932237298350150

Já mám v “klanu” pár lidí odtamtud. Tak nějak jsme o tom nedávno “kecali” v chatu a neměl by z nás asi pan prezident “chameleon” vůbec radost.😄

trojAAAcko
trojAAAcko 30.05.2025, 07:29:04 xxx.xxx.253.36

Já teda politiku tolik nesleduji a ani neprožívám, ale na FB mi pořád vyjíždí příspěvky TOP09, ODS, ANO apod… (SPD už tolik ne) a teď mi vyjelo tohle. To jsem si musel i přečíst.

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-spolu-se-vytasilo-s-tabulkou-proti-babisove-vlade-podle-ekonomu-je-zavadejici-40523246?cwreturn=1&cwconsent=CQSOZIAQSOZIAD3ACQCSBsFsAP_gAEPgAATIJNQJgAFAAQAAqABkAEAAKAAZAA0ACSAEwAJwAWwAvwBhAGIAQEAggCEAEUAI4ATgAoQBxADuAIQAUgA04COgE2gKkAVkAtwBeYDGQGWAMuAf4BAcCMwEmgSrgKgAVABAADIAGgATAAxAB-AEIAI4ATgA7gCEAEWATaAqQBWQC3AF5gMsAZcBKsAA.YAAAAAAAAWAA&cwszncmpone=1&cwreferrer=https%3A%2F%2Fwww.novinky.cz#utm_content=ribbonnews&utm_term=spolu%20se%20vytasilo&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Buggyra
Buggyra 30.05.2025, 13:16:46 xxx.xxx.198.226

Nakoukla jsem a napadlo mě: považujete Novinky za tendenční periodikum, které nějak nahrává jedné ze stran (vláda/opozice)? A Český rozhlas (iRozhlas)? Jen mě zajímá. Díky

trojAAAcko
trojAAAcko 30.05.2025, 13:40:41 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.05.2025, 13:16:46

Podle mě každý nějak nahrává nějaké straně. Ono udělat čistý ("nefalšovaný") objektivní článek je hrozně složitý a vždycky se tam objeví subjektivita. Jenže bohužel u nás je to doslova mediální válka od politiků takže je to znát hodně.

Já osobně si to někdy z nudy přečtu nebo projedu komentáře “doporučených” příspěvků na FB od nějakého politika a víc to neřeším. Mám nějakou povahu, způsob myšlení, i nějaké drobné životní zkušenosti a spoustů plánů do života a pak jen odvolím u voleb dle svého nejlepšího uvážení, svědomí a vědomí a co se stane se uvidí. 😀

Před pár dny mi vyjel velice krásný příspěvek na FB od nějakého “random” člověka a ten to napsal velice krásně. Popisoval současný stav politických stran, jak se snaží mediálně ztrapňovat ty ostatní strany případně konkrétně politika (viz. Turek nedávno) nebo kampaně stylu “anti-Babiš”, “anti -Fiala”, “anti-…”,…. a nefunguje to stylem “My jsme takový, chceme tohle a uděláme to takhle”. Mně osobně to taky štve když se mě snaží urážet za to, že jsem volič někoho a ne jejich, protože ti druzí jsou blbí a my jsme ti dobří. Teď se zase jede styl “proruští” a “neproruští”. 😀 Je to z mnoha důvodů hrozně smutný, ale místo breku se aspoň zasměju když vidím jak to někdo životně prožívá. 😀A tich znalců na FB v komentářích - být oni v politice tak ČR prosperuje do půl roku a nemáme žádný státní dluh. 😀

Buggyra
Buggyra 30.05.2025, 15:26:31 xxx.xxx.198.226

Podle mě každý nějak nahrává nějaké straně.

No dobře, ale nestranné médium dá stejný prostor k vyjádření oběma táborům, tedy těm, co nahrávají jedné i druhé straně, i kdyby v redakci byli všichni s odznáčkem. Tedy tak by to mělo fungovat. A proto se ptám, zda má někdo z těchto dvou (nebo jiných) médií pocit, že nestranná nejsou. Neb jsem to mezi lidem již několikrát zaslechla, že ten či onen dává více prostoru té či oné straně. Já to asi nepoznám, díky mému zkreslení reality ke mně doplouvají hlavně články podporující mé přesvědčení, tak mě právě zajímá pohled dalších zástupců lidu 🙂 A nemyslím tím, zda jsou tendenční články, ale spíš celá “politika” toho média.

Jinak ano, do stolu v hospodě se to pěstí bouchá samo, když přijde řeč na politiku 🙂 Já politice nerozumím, nesleduji to, volím též dle svého uvážení, a též jsem často pro svou volbu terčem nelibosti, no co nadělám, nejdřív všichni kolem hučí, jděte k volbám, je to vaše občanská povinnost, a když teda jdu a něco tam hodím, tak ó ta hrůza, to jsi radši volit neměla 🤣

No a je to divné, ale naše životní úroveň pořád roste, i když si volíme pravé zástupce lidu, nějak jsme prostě ve vleku civilizace či co, a dokud ta (aspoň v našem regionu) nepadne, tak doufám ještě chvilku ve vleku vydržíme - mně to totiž celkem vyhovuje 😉

trojAAAcko
trojAAAcko 30.05.2025, 16:29:54 xxx.xxx.110.193

No dobře, ale nestranné médium dá stejný prostor k vyjádření oběma táborům, tedy těm, co nahrávají jedné i druhé straně, i kdyby v redakci byli všichni s odznáčkem. Tedy tak by to mělo fungovat.

Mělo, ale co se týče psaných článků tak to je takové malicherné. Támhle politik něco řekne a média se toho chytnou a něco o tom napíšou. Koho nechtějí poškodit tak se o tom nezmíní a koho poškodit chtějí tak vydají 3 články denně v rámci jednoho média. Jak jsem zmínil výše p. Turka. Zemře papež a nic se neděje, ale Turek jel přes 200km/h na D5. Nerudová o tom básní do teď. 😃 

Když si vzpomenu na debatu prezidentských voleb tak tam to měli časově hlídaný a moderátor to reguloval tak aby každý měl čas na konci stejně. To se z tohoto pohledu dá brát objektivně. 

Anonymní (neregistrovaný) 30.05.2025, 18:56:48 xxx.xxx.16.23

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-do-gazy-vypluje-humanitarni-flotila-s-thunbergovou-ci-hercem-cunninghamem-277944#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=abtest288_local_box_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Normálně těmto věcem či spíš gestům až tak nefandím ale uznávám že v tomto případě má ser Davos Mořský (Hra o trůny) slušnou odvahu (gréta je gréta ta nemá nic)

Anonymní (neregistrovaný) 30.05.2025, 19:21:10 xxx.xxx.172.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.05.2025, 15:26:31

Seznam je čistá placená progresivní propaganda. Jinak Komu stoupá životní úroveň? Vidím kolem sebe přinejmenším stagnaci, zdražování, krachujici firmy a naopak následný pokles životní úrovně. Počet lidí na hranici chudoby roste, roste i nezaměstnanost také vzrůstá stejně počet lidí na dávkách. Že to nevidíte nebo nevnímate realitě nic nemění. Pokud po volbách pojedeme ve stejném módu očekávejte velký třesk i ve vaší bublině. Nebude to zásluhou Putina ale voličů kteří se nezajímají…

trojAAAcko
trojAAAcko 30.05.2025, 20:54:27 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.05.2025, 19:21:10

Počet lidí na hranici chudoby roste, roste i nezaměstnanost také vzrůstá stejně počet lidí na dávkách.

A jak víte, že je to přímo vinou vlády a ne chybou třeba jednotlivce se špatnou finanční gramotnostní, celosvětovou ekonomikou, změnou poptávky a nabídky (trhu) a inflací která je z větší části zapříčeněná situacemi mimo ČR? Tich příčin může být opravdu mnoho a ne za všechno může vláda. 😉 To je jako obviňovat Prezidenta, že nic nedělá. Neustále kritizovat za cokoliv když se objeví možnost ačkoliv to ovlivnit nijak nemohl? Já z něj taky nejsem úplně nadšený, ale nemám potřebu ho za něco pořád kritizovat, ale naopak musím uznat, že se mi líbilo jak se vyjádřil ohledně tématu osvobození ČR.

Dále je dobré si uvědomit, že této (finanční) tématiky nejsou rostoucí přímky nýbrž křivky. Ty propady se objevují a objevovat budou. V ekonomice se tomu říká “černé labutě”. Pokud firma není správně řízená či zajištěná tak skončí na každé kravině. Obdobně to funguje jako v přírodě - “přežijí jen ti nejsilnější”. Celý systém je tak komplexní, že to chápe opravdu jen malý počet lidí a mezi ně já ani rozhodně nepatřím, ale když člověk má zájem tak si může zjistit co danou problematiku způsobuje či ovlivňuje a udělat si lepší obrázek přestože to chápat kompletně nebude. Nesmí se opomíjet i ta skutečnost kterou jsem výše naznačoval. Každý má nějaké životní zkušenosti, myšlení apod… a to se pak i projevuje na tom čemu věříte a čemu ne. Proto ty politické dohady mezi voliči dost často nikam nevedou. Málokterý se nechá ovlivnit a přehodnotit svojí volbu, ale i to je pak špatně, protože nemá pak pevný názor v očích jiných. Ani se nedivím lidem, kteří nesnáší politiku jako téma konverzace a nikomu neříkají koho volí, protože to někomu říct je kolikrát o nervy.

Orionka (neregistrovaný) 30.05.2025, 21:28:27 xxx.xxx.138.223
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.05.2025, 15:26:31

Novinky, ČRoz. a Čt jsou čistě provládní média. Existují na to statistiky, kolik prostoru v nich měli vládní a kolik opopolitici. Určitě to lze dohledat - já to hledat nebudu, jste šikovnější. A když už opozičního politika pozvou, nenechají ho mluvit, vytrvale moderátor skáče do řeči a odvádí pozornost, zatímco vládního politika nechá řečnit. I to je statisticky sledováno. Stejně jako počet otázek “na tělo” a těch  co “hladí po srsti”.

Co se týče propadání do chudoby, nám co žijeme samy je hej. (Líp je ještě těm dospělým, kteří žijí ve dvojici). Ale živit v současné době dva kluky 10 a 15, bych opravdu nechtěla. Proč musíme mít nejdražší potraviny….., nájmy EE? Proč jsou děti obézní? Protože žijí na rohlikách a levných salámech. Proč musíme mít charitu, aby zajistila chudým dětem školní obědy? Atd……

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.