Aktuálně: 2 703 inzerátů262 711 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Politika...

assil
assil 02.09.2025, 15:21:47 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.09.2025, 12:47:33

NATO ani USA nedávají na Ukrajinu nejmodernější zbraně a Rusko to dává díky lidským zdrojům a technice odjinud, sami nejsou schopní to vyrobit a prostě jich mnogo, na rozdíl od normálních států neřeší lidské ztráty a to ještě nemuseli sáhnout do zásob na západě Ruska.

Kdyby opravdu došlo na konvenční válku s NATO, bylo by to úplně jiný kafe

trojAAAcko
trojAAAcko 02.09.2025, 15:48:06 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.09.2025, 15:16:56

On je problém v tom, že v totalitě jako byla se můžete přizpůsobovat jak chcete, stačí jedno udáníčko, i nepravdivé a vaše děti se nedostanou ani na učňák a policie vám bude chodit každý měsíc přehrabovat barák a pak už vám to vadit začne.

Jak jsem výše psal - Už teď mě jak politicky nebo sociálně okolí omezuje v některých věcech a nikoho to nezajímá. V čem by byl pak rozdíl? Spíše by mi víc vadilo, že moje dítě bude ovlivňováno kolektivem nespočtem různých pohlaví s neskutečnout variací sexuální orientací, protože ty děti začnou myslet jak je to normální a pak mi přijde dítě domů a řekne mi, že si myslí, že je orientací na skříně z Ikei. Děti jsou hodně ovlivnitelný obzvlášť když jsou takhle často a dlouhodobě v nějakém kolektivu jako je škola. Mám pár reálních příběhů z mého okolí. Se základkou se dá žít - ikdyby jen jako pouhý dělník někde támhle ve frabrice s minimální mzdou, to už je na dítěti jak si s tím poradí a popasuje. Takové vlastnosti jsou výjimečné, ne zásadou tak, že takových dětí už v dnešní době je klidně ⅓ třídy. Raději umřu s pocitem, že syn dělá bídnou práci, než, že strká něco do vysavače. 😀 A když bych byl čistý tak ať si chodí na prohlídku - aspoň se jim vysměju, že zase nic nenašli a řeknu - “tak zas za měsíc”. Na druhou stranu proč si zase frustrovat a nervovat něčím co bych třeba nezměnil, to si raději z toho udělám aspoň srandu. 😀 Nemám potřebu být nonstop naštvaný a na něco si stěžovat. 😀 Jak říkám, stačí být přizpůsobivý (ne adaptivní třeba na režim) a brát realitu tak jak je. “Bylo, je a nějak bude”.

Ariska
Ariska 02.09.2025, 18:32:14 xxx:xxx.61b7:7166
N:

Přesně tak,oni vám polezou i do soukromé pošty,ale špatné je Rusko a Čína?😄😄 Notabene já nebyl v Číně ani v Rusku. Nevím jak to tam chodí a nevím zda náhodou nemohu v těchto zemích i to co zde ne.

Tohle mě baví, nebyl jste tam , ale jinak vše víte 😉  

nevím zda náhodou nemohu v těchto zemích i to co zde ne. Nemůžete.  

Strávila jsem dost času v číně na prac. cestách. Lidi jsou moc milí, ale ten systém… 

N (neregistrovaný) 02.09.2025, 19:59:28 xxx.xxx.189.103
Ariska:

Tohle mě baví, nebyl jste tam , ale jinak vše víte 😉  

nevím zda náhodou nemohu v těchto zemích i to co zde ne. Nemůžete.  

Strávila jsem dost času v číně na prac. cestách. Lidi jsou moc milí, ale ten systém… 

Třeba si můžou doma umýt i auto. To vy ne.🙂

N (neregistrovaný) 02.09.2025, 22:15:42 xxx.xxx.189.103
Sarah01:

Auto si doma běžně umejvám.

Jenže nesmíte.🙂 Až vás nějaký dobrák práskne, tak pokuta. Taky musíte na “technickou” a emise. Samozřejmě zaplatit.. Já nemusím.🙂 Chápete co tím myslím? Nevím jak tohle chodí v Rusku a jiných zemích,ale třeba já doma nemusím. Mohu si taky nechat své auto jak dlouho chci, protože jednou jsem za něj zaplatil a odvedl řádně daň. Vy ne, jste donuceni ho zlikvidovat prý kvůli ekologii? Tak to asi těžko.😄 Kvůli prachům je to jako celá ta zelená blbost u vás. Ono totiž když za to auto budete platit dál povinné ručení a nemusí mít ani platnou technickou, tak klíďo můžete..🙂 Běda jak ovšem nezaplatíte. Auto najednou musí na likvidaci, protože by z něho mohlybunikat nebezpečné látky a bla bla bla. Takže když platím,tak nemůžou? 😄 Snad pochopíte tu pointu a oco mi jde. Svobod máme totiž mnohem víc než jen tu slova..Žít svobodně neznamená moci pindat na netu.😄

Orionka (neregistrovaný) 02.09.2025, 22:33:55 xxx:xxx.96de:a0a

Mládeži, nikdy jsem nebyla vulgární, ale musím napsat, že nevím, jestli ty vaše kecy, jsou k smíchu nebo k pláči. Bohužel jsou silně zjednodušující. Píšete tady o komunismu, jako o ucelené době. Zatím co, doba totality Národní fronty ( ptejte se, proč další 2 strany poskytovaly komunistům zdání plurality) by se dala rozdělit zhruba po 10-15 letech. Padesátá léta byla hrozná, ovlivněna stalinismem. Ale už šedesátá léta byla dobou uvolnění, nejlepším obdobím v kultuře, kdy jsme měli světu co nabídnout. I cestování. Skončilo to 68. rokem. (Nadáváte tady na “russaky” - tak bych jen připomněla, že Stalin byl Gruzinec, Chruščov Ukrajinec a  Brežněv Ukrajinec taky ). 68. rok - SSSR měl zájem rozmístit na západní hranici svého “impéria” raketové systémy - odpověď na rozmístění peršingů v NSR na druhé straně. Zájem na zastavení tak zvaného obrodného procesu měl Ulbricht s Gomulkou, byli nejblíž a Bali se, aby nákaza nepřekročila hranice. Normalizaci v 70. letech už jsme si “zařídili” sami, na tu neměly okolní státy vliv. Další uvolnění normalizace bylo v 80. letech. Divím se, že nevidíte do jaké totality se řítíme teď.

Na příspěvek zrzavci - je mi líto každé rodiny, která byla minulým režimem opravdu postižená. Ze zkušenosti vím, že nejvíc řvou ti druzí. A že se doba minulá smrskla na to, že nebyly banány a sem tam toaletní papír a vložky. A za nejvíce ublíženého je pokládán Hutka, který onu dobu prožil na dávkách v Holandsku.

Jo a přečtěte si odkaz o Oganesjanovi, ať si uděláte obrázek o současné demokracii. 

Orionka (neregistrovaný) 02.09.2025, 22:48:35 xxx:xxx.96de:a0a
assil:

NATO ani USA nedávají na Ukrajinu nejmodernější zbraně a Rusko to dává díky lidským zdrojům a technice odjinud, sami nejsou schopní to vyrobit a prostě jich mnogo, na rozdíl od normálních států neřeší lidské ztráty a to ještě nemuseli sáhnout do zásob na západě Ruska.

Kdyby opravdu došlo na konvenční válku s NATO, bylo by to úplně jiný kafe

Ono totiž NATO a USA už nemá co dodávat. Slovensko dalo na Ukrajinu co mělo a zůstalo z ela bez protivzdušné obrany. Co je a co není RF schopna vyrobit, nemůžu posoudit, ale to zřejmě ani vy - zase jen kecy.

A k té poslední větě. Bylo by to úplně jiné kafe ( váš výraz) - ona by totiž žádná konvenční válka nebyla. Takže klidně sněte dál.

trojAAAcko
trojAAAcko 02.09.2025, 23:00:43 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 02.09.2025, 22:15:42

Odkdy a kde je napsaný, že se auto nesmí mýt doma? To je mi docela novinka.

trojAAAcko
trojAAAcko 02.09.2025, 23:14:38 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 02.09.2025, 23:06:39

Chce to číst asi pořádně.

„Mytí motorových vozidel a provozních mechanismů ve vodních tocích nebo na místech, kde by mohlo dojít k ohrožení jakosti povrchových nebo podzemních vod, je zakázáno.“

Současně platí i vyhláška 501/2006 Sb., kde je zakotveno, že prostor od studny pro umývání aut musí být vzdálen 15 až 40 metrů podle propustnosti prostředí.

Motorové vozidlo může být umýváno pouze na zpevněných a nepropustných plochách a zároveň použitá voda musí být odváděna způsobem, aby ke kontaktu s podzemní nebo povrchovou vodou nedošlo.

Není problém mytí auta doma, ale o odvod vody. Když si udělám zpevněné místo a správný odvod vody tak můžu, jenže kdo by to dělal. Trošku zkreslené předání informace - nic ve zlém. 😃 Takže mytí auta doma vlastně zakázané není.

N (neregistrovaný) 02.09.2025, 23:22:32 xxx.xxx.189.103
trojAAAcko:

Chce to číst asi pořádně.

„Mytí motorových vozidel a provozních mechanismů ve vodních tocích nebo na místech, kde by mohlo dojít k ohrožení jakosti povrchových nebo podzemních vod, je zakázáno.“

Současně platí i vyhláška 501/2006 Sb., kde je zakotveno, že prostor od studny pro umývání aut musí být vzdálen 15 až 40 metrů podle propustnosti prostředí.

Motorové vozidlo může být umýváno pouze na zpevněných a nepropustných plochách a zároveň použitá voda musí být odváděna způsobem, aby ke kontaktu s podzemní nebo povrchovou vodou nedošlo.

Není problém mytí auta doma, ale o odvod vody. Když si udělám zpevněné místo a správný odvod vody tak můžu, jenže kdo by to dělal. Trošku zkreslené předání informace - nic ve zlém. 😃 Takže mytí auta doma vlastně zakázané není.

No to já četl celé, ale jak vypadá ten správný odvod vody a co když začne pršet? 🙂 Co potom s tou vodou?  Taky studna byla třeba u nás na vesnici skoro v každém domě a doteď je. Funkční či nefunkční? Jakou propustnost podloží máme a kde to zjištíš? Prostě nevíš..

Ariska
Ariska 03.09.2025, 05:57:20 xxx:xxx.2d7f:529f
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 02.09.2025, 19:59:28

Když je pro vás mytí auta důležité, tak to chápu. 

V Číně mají vlastní "wechat" místo whatsap , facebook maji zakazaný, a jestli si myslíte, že byste tam mohl takto tlachat na síti, tak se mýlíte.

kometa
kometa správce
03.09.2025, 07:09:27 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 02.09.2025, 23:14:38

Není problém mytí auta doma, ale o odvod vody

Tak nějak. Já, když jsem si kdysi myla auto před barákem (teď už jsem líná a vycházím z teorie, že dřív nebo později oprší), tak jsem vodu z kýblu lila rovnou do kanálu. Podotýkám, bez saponátu, jenom špinavou.

Buggyra
Buggyra 03.09.2025, 07:16:00 xxx.xxx.198.226

Používám jakýsi ekobioezo šampon na auta, který můžu i vypít, natož pak s ním třeba zalít stromky, takže… 

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 08:11:55 xxx.xxx.11.197

Teď jsem si přečetla na FB toto, odkazy nedávám, protože je sama nečtu, takže kopíruju z příspěvku spisovatele Jana Tománka:

“Státní dluh je nyní 3500 miliard - to znamená, že každý dlužíte 320.000,- (včetně vašich dětí) Na začátku Babišovy vlády to bylo 1640 miliard, tedy Fiala s Babišem dokázali za 6 let zadlužit tuhle zemi stejně, jako vlády za předchozích 30 let! A ještě jedno číslo - myslíte, že ten dluh nesplácíte a je to jedno? JENOM jeho obsluha (tedy úroky) stojí ročně 100 miliard - tedy KAŽDÝ z vás ročně vyhazuje do koše 10.000,-, které vám Vláda sebere. Mimochodem těch 10.000 je samozřejmě i za vaše děti, které nepracují a důchodce.”

To je teda strašný. Věděla jsem, že se ten dluh zvyšuje, ale že až takhle. 🙄 

trojAAAcko
trojAAAcko 03.09.2025, 08:16:27 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 03.09.2025, 05:57:20

V Číně mají vlastní "wechat" místo whatsap

Tak Čína není jediná která má svoje interní (myšleno vnitrostátní) aplikace pro komunikaci s vlastním šifrováním.

Třeba Jižní Korea má i to, že veškeré registrace ať na sociální sítě nebo do her je potřeba číslo občanky. Pokud někomu smažou účet respektivě zabanují tak už mají smůlu a nový účet si neudělají - nevím jestli mají nějaký proces na znovu získání, něco jako jsou u nás psychotesty. Někdy přemýšlím, že by to prospělo i tady, lidi by se museli chovat slušně.

Buggyra
Buggyra 03.09.2025, 08:28:12 xxx.xxx.198.226

Jo, to by byl k sociálnímu kreditu už jen krůček 😀 Ale zase by to oživilo hospodský život, o tom žádná.

trojAAAcko
trojAAAcko 03.09.2025, 08:34:30 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 02.09.2025, 23:22:32

Taky studna byla třeba u nás na vesnici skoro v každém domě a doteď je. Funkční či nefunkční? Jakou propustnost podloží máme a kde to zjištíš?

Funkčnost je irelevantní. Propustnost ti dokážou změřit. Nějak se musí zjistit podpovrchové prameny aby se mohla udělat studna takže na to jsou lidi a kolikrát to dělají volnočasově v odpoledních hodinách. Není to složitá věc a ne nijak výrazně drahá. Děda si chtěl nechat udělat studnu a potřeboval zjistit pramen tak si zavolal týpka z vesnice aby mu to změřil. Pak jsme zjistili, že to byl můj učitel na přírodopis ze ZŠ - ani jsem nevěděl, že tam poblíž bydlí.

jak vypadá ten správný odvod vody a co když začne pršet?

Kdo bude mít zájem tak si to zjistí jak by ten odvod vody měl vypadat. Pravděpodobně podmínky budou jen nějaký filtry. Když bude pršet tak budeme rádi ne? Když posledních pár let byly extrémní sucha dle médií tak to nebude na škodu. V čem bude rozdíl aby tudy tekla dešťová voda nebo voda z kohoutku / studny po umytí auta?

trojAAAcko
trojAAAcko 03.09.2025, 08:35:10 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.09.2025, 08:28:12

Ale zase by to oživilo hospodský život, o tom žádná.

Asi tak no. 😀 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.