Aktuálně: 2 201 inzerátů287 552 diskuzních příspěvků20 543 uživatelů

Politika...

Sarah01
Sarah01 01.09.2025, 17:52:47 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 01.09.2025, 16:19:43

Mně by teda hodně vadilo, kdyby se nemohlo svobodně cestovat a to jakože fakt hodně moc. A jakákoliv cenzura by mně taky vadila, vadí mně i to málo dnes.

Mimochodem po roce mně na FB napsali upozornění, že odebírají můj příspěvek pro podezření, že prodávám zvířata. 😄

trojAAAcko
trojAAAcko 01.09.2025, 18:46:23 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.09.2025, 17:52:47

Svoboda je hezká věc, ne, že ne, ale bohužel pro povahu lidí obecně ta svoboda nefunguje. USA je docela důkazem toho. Oháněli a stále ohání svobodou a právem se bránit a pak je to znát. Já chodil na 4chan což je lepší než býval drsnýsvět (ani nevím jestli to pořád existuje) apod… V té televizi je stále jen zlomek toho. Chápu, že by cestování mnoho lidem vadilo. Ta cenzura? Ono i na Instagramu když si pohrajete s algoritmem tak není problém aby Vám vyjížděli videa s nacismem (svastika, nacistické hajlování,…) a jde se dostat i do takových extrémů, že jde dohledat vraždy a další a algoritmus od IG má problémy to odhalovat. Takže ani ta cenzura nefunguje jak by lidi čekali a další věc, že zrovna komentáře na FB - to je fakt taky skupina sama pro sebe. Bezdůvodné urážky, napadání neznamých lidí a mnoho dalšího. Úplně se mi příčí když lidi nedokážou psát normálně, hlavně slušně a mít pochopení. Jsem rád, že nemám pravomoce na to smazat aspoň ty komentáře. Bych celý dny jen mazal a mazal. Na twitchi tam kde jsem moderátor tak jsou to aspoň komunity kde se ti lidi fakt baví normálně, že se tam nudím. 

Uvidíme jak dopadne Chat Control v EU. 😃 

N (neregistrovaný) 01.09.2025, 21:13:22 xxx.xxx.189.103

Já svobodu vnímám malinko jinak než vy. Cestování ani svoboda projevu pro mě moc “svobodu” nepředstavují. Spíš svoboda bytí je pro mě důležitá. Nevím jak to vysvětlit lidem co jsou doslova ubíjeni nařízeními,předpisy či zákazy a vše to poslušně plní a platí. Asi to nepochopí..

N (neregistrovaný) 01.09.2025, 21:33:55 xxx.xxx.189.103
rapotačka:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=771234875678258&set=a.127890756679343

Souhlas. Víte co jsem si já hlupák myslel pokud dojde na příměří a nějaké mírové dohodě na Ukrajině? No že tam konečně budou demokratické volby.😄😄 To jsem ale naivní pitomec.😄 Místo voleb tam napochodují vojáci NATO prý střežit mír.😄 Chudák Ukrajina..

Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:23:11 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.09.2025, 13:45:25

Jako jo, každá země by měla mít bojeschopnou armádu úměrnou své velikosti a HDP. Ale upřímně. Kdo by se leknul naší armády? Kdybychom se měli bránit samostatně, na hranicích by se nám akorát zasmáli. Nám tak trochu nezbývá než se k někomu “přidat”. Samozřejmě nikdo si nás nepřibere jako kouli na noze, i to, že máme moderní a schopné jednotky, se počítá, i to může být bodík do plusu, když bude někdo zvažovat, zda nás přibere. Takže v zásadě souhlas, v generálu ovšem vidím za tím cílem jiné motivace.

Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:27:23 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 01.09.2025, 14:24:19

podepisuju

Však energetická, potravinová, surovinová, atakdále bezpečnost je přesně toto, rozhodit sítě a čerpat z více nezávislých zdrojů, zařídit si takové toky potřebného materiálu, aby mi výpadek z jedné strany nezpůsobil problémy.

Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:34:54 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.09.2025, 14:38:44

No vidíte, já jsem hlasovala zcela rezolutně proti vstupu do EU, čula jsem v tom další blok, který si bude diktovat podmínky, které budeme muset plnit, a kdo je překvapený, já teda ne. A jsem proti EU stále a ráda bych se odtamtud vystrnadila, nicméně uznávám, že v současnosti by to pro nás byla větší rána než zisk. Jsme na některých strukturách plně závislí a naši představitelé by nebyli schopní dát dohromady smysluplné dlouhodobě udržitelné řízení státu bez EU, to bohužel. Umím si živě přestavit, že by vymysleli bez mantinelů legislativy EU takové šílenosti, že bychom nestačili mnout očka.

Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:41:52 xxx.xxx.198.226

A víte jak to chodí v Číně? Jaký tam mají režim? Jaký pravidla? Jak si hlídají své občany? Tam bych nejel ani na dovolenou. Zlatý Rusko…

Jen teda tady pozor, kdyby Rusko mělo na tohle zdroje, tak svoje lidi hlídá zrovna tak. Rádi by. A v poslední době dělají vše pro to, aby se jim to povedlo alespoň ve virtuálním prostředí.

Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:51:34 xxx.xxx.198.226

Ale dejme tomu, že kdyby se dostali do většinové vlády a byl opět ten klasický komunismus.

Ještě si k těm věcem, co vám nevadí, přidejte omezený dovoz technologií a přidělování privilegovaným, omezování přístupu na internet, zákaz komunikace se zahraničím (třeba hraní multiplayerů…), zpomalený rozvoj v mnoha odvětvích (zdravotnictví, telekomunikace, virtuál), omezení svobodného trhu (klidně na úkor kvality a dostupnosti, podle toho, kdo komu dá víc do kapsičky), no a nedej bože když váš strejda bude mít nějaké kecy proti režimu a vy budete potřebovat pro dcerku lék ze zahraničí.

rapotačka (neregistrovaný) 02.09.2025, 06:59:12 xxx.xxx.168.162
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.09.2025, 06:34:54

Taky jsem hlasovala proti vstupu do EU. Ne, že bych byla tehdy tak prozíravá, ale u nás, krátce předtím, probíhalo jakési referendum, jestli se má fabrika spolčit s Německem nebo Francií. Náš šéf nám vylíčil poměry a doporučoval Němce neb Francouzi jsou bordeláři  ba ještě hůř. Pak, zpětně jsme to probírali a ten, kdo pro Němčoury horoval, byl sám proti.  - Krátce na to se hlasovalo a bylo doporučováno vlézt do evropského chomoutu, nemělo to žádné mínusy, jako vše, co pro nás myslí dobře. Byla jsem už poučená a nedůvěřivá a tak jsem byla proti.

assil
assil 02.09.2025, 09:56:52 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.09.2025, 06:51:34

A s dnešními technologiemi i 100x větší dozor než chystá EU, minimálně sociální kredit. Jo, to by bylo určitě super sbírat bodíky i za to s kým se kamarádíte a v případě špatného skóre si nemoct koupit ani lístek na vlak.

A jistě by komunisti opět najeli na osvědčený systém trestání dětí za hříchy rodičů, to je srovná do lajny nejlépe. Fakt nechápu, že se po tomhle může někomu stejskat.

A ad vystoupení z EU, v tom vůbec nejde o dotace, 80% našeho exportu jde do EU, po vystoupení by to buď skončilo a náš průmysl by šel do kytek, a ne, fakt Číňani a podobní na naše výrobky nečekají, a nebo by to běželo dál s tím, že stejně bychom museli dodržet všechna EU nařízení, abychom tam mohli prodávat, jen by nás to stálo víc. Prostě vystoupení z EU by nás nejspíš ekonomicky položilo, my nejsne GB z vazbami na USA a bývalé kolonie.

Anonymní (neregistrovaný) 02.09.2025, 10:23:13 xxx:xxx.cc43:ad81
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.09.2025, 09:56:52

Že na to najíždí EU vám nevadí? Potřebné zákony už byly schválený a lidi furt melou o komunistech. Liberální progresivismus vnímáte jako v hypnoze, bez toho se zhroutí demokracie a sežere nás Putin i s Babišem 

Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 11:21:45 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.09.2025, 10:23:13

Vadí, nevadí, co s tím máme jako dělat? Jít k volbám? Volbám do našeho parlamentu? Páč ty do evropského ještě chvilku nebudou… A kteráže z těch našich stran zařídí, aby nás technologie nešpehovaly?

Myslíte, že ve Švýcarsku nikdo nikoho špehovat nebude?

Normálně proti tomu svolejte demonstraci, fakt.

trojAAAcko
trojAAAcko 02.09.2025, 11:26:02 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.09.2025, 06:51:34

Spojím obě dvě reakce.

Jen teda tady pozor, kdyby Rusko mělo na tohle zdroje, tak svoje lidi hlídá zrovna tak. Rádi by. A v poslední době dělají vše pro to, aby se jim to povedlo alespoň ve virtuálním prostředí.

A Rusko by ty zdroje nemělo kdyby chtělo? Pojďme si říct jak na tom teda to Rusko je, některé média píšou, že Rusko je ekonomicky na dně a nemá šanci Ukrajinu obsadit celou a druhá strana zas tvrdí, že má prostředy si dovolit i na NATO. Tak kde je pravda? Kdyby teda to Rusko bylo 100 let za opicemi tak jak je možný, že mají prostředky na kybernetické útokya ničení infrastruktur. Ano, četl jsem o tom, že v Rusku chtějí nové telefony prodávat výhradně s nějakou jejich aplikací, ale záleží jak to dopadne doopravdy. Kdyby opravdu chtěli a hodně jim na tom záleželo tak jsou na tom stejně jako v Číně a to opravdu (možná zatím) z daleka nejsou. Vím, že třeba v Číně je to dost o “hubu” - například kolega byl pracovně v Číně a na večeři s těmi kolegy z firmy a jeden mu ukradnul telefon a dělal mrtvýho brouka - samozřejmě mu na to ještě tam přišli. Kolega po návratu to řešil s IT a ti mu řekli, že pokud mu flashli telefon (což je otázka pár sekund) tak oni to nezjistí a doporučili jen všude změnit hesla a doufat, že se mu tam nedostali. Tam běžně flashnou telefon a data předají orgánu pro sběr dat -  takže stačí dovolená a najednou Čína může mít o Vás vše co potřebuje. Dále jejich kamery na každém rohu s rozpoznáváním obličejů a dalších vychytávek, no nevím, v Rusku tohle není a měli by na to. Ta cenzura co tam je, je spíše způsobená z okolí, ne ze strany RF a každý to tam obchází. RF je teda neskutečně na propagandu, to každopádně. Jinak Ukrajina na tom není jinak, nejen pouliční odchytávky lidí, ale flashování telefonů, monitoring apod.. tam jedou taky. V jistým smyslu je to i u nás a EU taky dělá takové kroky - viz Chat Control, což na druhou stranu je to správně, protože nějak se musí hledat a trestat zločince - krádeže, vraždy, apod... Mince má prostě dvě strany.

Ještě si k těm věcem, co vám nevadí, přidejte omezený dovoz technologií a přidělování privilegovaným, omezování přístupu na internet, zákaz komunikace se zahraničím (třeba hraní multiplayerů…), zpomalený rozvoj v mnoha odvětvích (zdravotnictví, telekomunikace, virtuál), omezení svobodného trhu (klidně na úkor kvality a dostupnosti, podle toho, kdo komu dá víc do kapsičky), no a nedej bože když váš strejda bude mít nějaké kecy proti režimu a vy budete potřebovat pro dcerku lék ze zahraničí.

Omezený dovoz technoligií bych taky přežil - například u telefonů mi klidně dejte do ruky tlačítkový telefon, nemám problém. Jediný co by mi vadilo když by nebyla možnost sehnat microprocesory - rád si doma občas udělám nějaké řízení, ale to bych se asi obešel i bez toho. Musel bych ještě oprášit sešity ze Střední z předmětu Elektroniky. Pak by nebyl problém možná postavit i rádio, ale i minimálně reléové řízení. Přece jenom i za komunistů, kdo věděl tak dokázal upravit rádio tak aby příjímal to co neměl. Já si klidně ty řídící desky poskládám sám, ale bude mi to hrozně dlouho trvat. 😀 Jak se tomu nijak moc nevěnoval tak si aspoň teorii budu muset oživit. Přidělování privilegovaným - ono se to moc neliší od dnešní doby. Zrovna strejda zvedne telefon a dokáže si zařídit nemožné a pokud se nemýlím tak někdo tady na CHZ psal, že už X let staví dům a ještě není hotový. Zrovna 2 dny zpátky jsem četl manželce smlouvu na postavení FVE na kterou se dá uplatnit dotace a v té smlouvě je i napsáno, že na dotaci není právní nárok a i po splnění všech podmínek a nároků na dotaci jí dostat nemusíte. Jsem zvědavý jak to dopadne, ale je zajímavý, že někdo si dokáže zařídit cokoliv a u běžně žijících lidí není právní nárok a stačí jen nasraná osoba u přepážky a nemáte nic. Já teda na lidi mám štěstí a neměl jsem nějak nikdy administrativní problémy, ale manželka na to má vyložině štěstí. Omezování přístupu na internet - to je hodně obecně řečeno. Pokud vezmeme ten nejhorší scénář tak s tím problém taky nebudu mít. Ono je hodně možností jak to obcházet. Je potřeba teda trošku znalost IT, ale dá se to - mnoho lidí bude mít smůlu, ale troufnu si říct, že já asi moc ne. Nejhorší bude sehnat nějaký editor abych se dostal “dovnitř” respektivě do metadat, s online prostředím je to složitější, ale co už. Chvíli si budu hrát s cmd (příkazový řádek) a nějak to půjde - snad, případně si udělám nějaký svůj prográmek. 😀 Komunikace se zahraničím není tak drastické, mám své zkušenosti s takovým tématem - hrál jsem hodně s lidma z Ruska a po 2022 když je všichni “odstřihli” tak pořád byli schopni hrát na Evropských serverech. Jak asi to dali? 😀 Zpomalený rozvoj? Nás pořád bombardují jak Češi něco objevili, někde spolupracují na velkých tématech,… a jak jsme hrozně šikovní tak to tak horké asi nebude ne? Nebo nejsme tak dobří abychom si poradili sami? Svobodný trh - každé mé pro a proti jak psala i Ariska. Ono hodně produktů co jsou dostupné můžou být pochybné a mnohdy to dělá hrozný zmatek.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.