Aktuálně: 2 756 inzerátů261 821 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Politika...

Buggyra
Buggyra 06.10.2025, 09:42:34 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.10.2025, 09:27:17

No já mám teda strach ze zadlužování státu už od zrušení superhrubé mzdy a  covidoenergetických dotací… tak nevím. Díky dosluhující vládě se ze strachu stala pomalu hrůza. Jako ještě že nemám děti.

Nějak mě nikdo z kandidátů nepřesvědčil, že má na ten dluh recept. Někdo zaregistroval, že by někdo měl efektivní strategii?

list
list 06.10.2025, 09:49:32 xxx.xxx.254.175
Anonymní:

Můj příspěvek není o stačilo. Nikdy jsem komouše nevolil ani ty bývalé, na rozdíl od většiny z vás. Píšu o sdílení lží a o tom že třeba vám to nevadí. Stejně jako bugyra píše o strachu z většího zadlužení státu, strachu vyvolaném propagandou režimu který zadlužil tenhle stát tak jako to nikdo v historii nedokázal a to ne pro občany téhle země ale pro tunel Ukrajina. Ale to je v poho…to je ta správná strana.

Pokud někdo zadlužil tenhle stát rekordně a zbytečně, byl to guru Andrej, kterýho jsme si pro velký úspěch zvolili znova. Andrej roztočil takovou inflaci, že jsme mrkali  zaplať bůh, že po něm přišel Fiala a spol. a ten průser zastavili a ukočírovali. Teď to bude ještě horší, protože je opojen mocí a další bezmozci z SPD a Motoristů ho v tom budou podporovat. A doplatíme na to my všichni a nejvíc vaše děti a vnoučata. Ukrajinci odvádějí víc, než platíme na pomoci, ale to by národ český musel umět počítat, že? 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.10.2025, 10:04:04 xxx.xxx.255.86

Spolu by volilo víc lidí, kdyby byl Fiala při smyslech a vyházel ten šílenej PR team, kterej ho obklopuje.

Poslouchala jsem o tom pár podcastů a lidi, co do toho vidí, výše zmíněné jen potvrzovali (Prchal, Jan Špaček atd.). A ta spolupráce měla být ukončena hned po videu s Nutellou. Horší PR měli už snad jen komunisti.

Anonymní (neregistrovaný) 06.10.2025, 10:29:14 xxx:xxx.40f6:9603
»
Odpověď na příspěvek uživatele list z 06.10.2025, 09:49:32

Bezmozci jsou ti co šíří tyhle lži mimo realitu.Stačí si dohledat fakta o inflaci a dluhu za vlády mafie.    

trojAAAcko
trojAAAcko 06.10.2025, 10:35:36 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele list z 06.10.2025, 09:49:32

1. Inflaci jako takovou neovliní jen tak jeden premiér a ta inflace se přenášela v rámci celé EU. To, že se pak buší do hrudi jak on nás zachránil není moc oprávněné jako i to, že může za nízký ceny PHM či, že za jeho vlády bylo nejvíce km dálnic - a je důležité podotknout, že se jednalo o otevření dálnic. Ono než to projde přes projektantskou činností, schválením a povolením ke stavbě dopravní infrastruktury, k začátku stavby až ke dokončení nejde uskutečnit za 4 roky. Tudíž si bral zásluhy cizí nikoliv své. 

2. Ukrajinci odvádějí víc, než platíme na pomoci, ale to by národ český musel umět počítat, že? - Nevím jestli jste to jen slyšela nebo dokonce viděla i ten graf, ale i tak celkově je to zavádějící. Není přesně řečeno o jaké pomoci se mluví. Pokud bychom se bavili o jen humatitární pomoci tak by to bylo reálné. Pokud bychom se bavili jen o čisté pomoci uprchlíkům kteří jsou na území ČR tak by to bylo též reálné. Pokud si tam započítáte i muniční pomoc a všechnu kombinaci tak Vám to už nikdy nemůže vyjít teda i za předpokladu kdyby tu bylo třeba 5 miliónů (reálný počet se dá dohledat) Ukrajinců všech pracující za průměrnou českou mzdu. Teď je ještě otázka zda v tom nejsou započítaný i ti Ukrajinci kteří tu byli “před” tou válkou, kteří se začlenili (neberou žádné dávky) a kteří se za tu dobu i mohli vypracovat na slušné pozice (po 2022 jich hodně povýšilo, protože mají znalost češtiny a ruštiny / ukrajinštiny). Takže to není o tom, že by lidi neuměli počítat (ne každý je na úrovni D. Nerudové), ale to, že každý si to počítá po svém se svými vstupními hodnotami a pak jim vyjdou jiné výsledky.

Zrovna SPOLU jsou v tomto experti - dost často “vyplivnou” nějaký čísla / procenta bez uvedení zdroje popřípadě metodiky jak se to počítalo. Piráti je v tom hodně vyrovnali jako v tom videu od Pirátů co jsem tu nedávno dával - údajně nejvyšší udělení stavebních povolení a v tom grafu který ukázali byly čísla do roku 2021 a v tom roce bylo necelých 10 tisíc. Stačí trošku započítat, teoreticky odečíst povolení ke stavbě domů a dojdeme k tomu, že postavit 200 tisíc bytů za 4 roky hraničí s nereálným slibem.

Ariska
Ariska 06.10.2025, 11:02:56 xxx:xxx.4dba:24a0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.10.2025, 10:29:14

Radši budu bezmozek než sobec. Pamatujete, jak Babiš za covidu odmítnul pomoc Němcům?   A pak, když jsme měli problémy my,tak nám Němci pomohli? Nebo jste zapomněli?

Až bude válka(a podle N bude), tak budete žebrat o pomoc.    

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.10.2025, 11:23:20 xxx.xxx.255.86
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 06.10.2025, 11:02:56

Nikdo nebude o nic žebrat. Pokud si vezmete pod lupu 4 poslední roky vlády AB a poslední 4 roky, tj. období vládnutí současné vlády, tak je ten způsob vládnutí vlastně obdobný. A pokud se budeme odkazovat na to, že PF to měl těžký, tak AB si ten kovid taky neobjednal. No a od obou kabinetů známe korupční aféry, předražené zakázky, rozsypávání peněz mezi lidi, rekordně rychlé zadlužování, bezmyšlenkovité přijímání implementace Green Dealu, dotační tituly na nesmysly, bujení státního aparátu……atd. atd., naprostá většina věcí přes kopírák.

Naprosto chápu, že někdo jde, a prostě to radši hodil PF než AB, ale ohánět se tím, že jen AB je trága, kdežto PF je sice trochu nemotorný, ale oproti AB je naše spása, to je prostě scestné úplně stejně, jako když má někdo AB za mesiáše - a značí to jen absolutní nesledování situace anebo důvěru jen v určité médium (čili chybí kritické zamyšlení nad věcí).
A v takové situaci nechápu, jak se za svoji volbu mohou jednotlivé skupiny tak strašně osočovat a opravdu se nemít rádi. Z různých důvodů jsem tedy rozkročena mezi těmito dvěma bublinami a musím říct, že ta moje podporující PF momentálně propadla naprostému strachu o demokracii a k bytosnému opovrhování voličů AB (a zejména seniorů). Tyto tendence ve společnosti vnímám jako daleko nebezpečnější, než menšinovou vládu AB.

Ariska
Ariska 06.10.2025, 11:34:07 xxx:xxx.4dba:24a0

Babiš  je trága, je to zmatkář. Ale to jiné téma. Byl to příklad sobeckosti.

já nechápu ten postoj lidí "mám se jako prase v žitě, ale budu si furt stěžovat a nikomu nebudu pomáhat” . Chybí tady empatie.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.10.2025, 11:51:15 xxx.xxx.255.86
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 06.10.2025, 11:34:07

No řeknu k tomu asi tolik, že ta moje bublina volící AB jsou lidi z vesnice, kteří si pomáhají celkem dost, i přes obecné pomluvy na sebe berou ohledy, v rámci vesnice nikoho nenechají úplně padnout (tzn. o ty největší chudáky s eobec postará tak, aby nebyly jen vypití bezďáci) a řada z nich se bezúplatně zapojuje do akcí pro obec.
Kdežto naprostá většina antibabišovců mojí bubliny především z města dělá pro nějakou komunitu máloco (spíš nic) nebo třeba nikde nedobrovolničí, jen nadává na to, jak jsou voliči AB hloupí, nemožní a jenom si stěžují, jak se máme špatně. Takže si vlastně stěžujou všichni, jen každej na něco trochu jinýho. A taky záleží na přelivu času, jelikož za éry AB si budou na špatnej život zase stěžovat voliči budoucí opozice. 
Jinak mně někdy přijde, že selský rozum vidí víc než školenej mozek (a to říkám jako školenej mozek). 
Víc k tomu nemám.

assil
assil 06.10.2025, 11:52:20 xxx.xxx.121.3

Já jsem zvědavá, jestli Andrej bude mít koule na to vrátit výpocty důchodů na původní výši jak sliboval. A jak pak zdůvodní kde na to vezme.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.10.2025, 12:15:32 xxx.xxx.255.86
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.10.2025, 11:52:20

Zavede zpět EET 🤣🤣🤣

Helejte cirkus tu bude pořád, jen změnil jméno.

Spíš jsem zvědavá, co jako AB udělá s emisníma povolenkama, jestli to teda ještě vůbec jde. A úplně s eneobávám, že bych chtěl snižovat deficit.

Mně jen děsí ty požadavky Okyho na vnitro a obranu, jako lidi od Báby nejsou zrovna nejostřejší tužky v penále a podle Bible asi taky nežijou, ale pokud by tam měl být někdo z těc, co jsou vidět za SPD nejvíc, tak pán Bůh s námi (i když Vítek tu laťku nasadil celkem dost nízko🤣).

Sarah01
Sarah01 06.10.2025, 12:31:36 xxx.xxx.162.253

Co se týká státního dluhu, stačí se podívat na stránky MF. Nejvíc nás zadlužily poslední dvě vlády, tedy i Babiš i Fiala. Ovšem kam to nastrkal Fiala, je mně záhadou, když jeho voliči tvrdí, že on naopak ušetřil a myslí tím na naše děti. Jinak ta neustále opakovaná mantra před každýma volbama, že bychom měli volit tak, aby nemusely splácet dluhy naše děti, je už docela trapná. Ty dluhy nezaplatí ani naše vnoučata.

Lidi na vesnici teď volili místo komunistů Babiše. Stačí se podívat na volební výsledky. Třeba v mojí obci volilo 75% občanů, z toho 50% Babiše, 11% SPD, 10?5% Spolu a jenom 7,25% Stačilo.

orionka-2
orionka-2 06.10.2025, 12:59:14 xxx:xxx.978e:46cb
Buggyra:

S kým vlastně letos kandidovala Bobo, musím se podívat… Nebyla u Stačilo?

K tomu nade mnou: aby nám spíš nehrozilo větší zadlužení… co je lepší, to, a nebo větší daně? Fakt někdo věří tomu, že státní aparát dokáže ušetřit tolik, aby nenastalo ani jedno?

Nejlepší je, tak jak činila Fialova vláda 4 roky. Vybírat vyšší daně a zvyšovat zadlužení státu !!! ( Doufám, že pochopíte ironii ) Vyměnila byste Fialu a ty ostatní “odborníky” tam nechala ? Stanjuru, Aťu Válka…..? Vždyť je to shnilé všechno !

orionka-2
orionka-2 06.10.2025, 13:07:03 xxx:xxx.978e:46cb
Buggyra:

No já mám teda strach ze zadlužování státu už od zrušení superhrubé mzdy a  covidoenergetických dotací… tak nevím. Díky dosluhující vládě se ze strachu stala pomalu hrůza. Jako ještě že nemám děti.

Nějak mě nikdo z kandidátů nepřesvědčil, že má na ten dluh recept. Někdo zaregistroval, že by někdo měl efektivní strategii?

Na ten dluh nikdo nemůže mít recept na jedno volební období. To snad nikdo neočekává. Že teď tu bude s Babišem ráj na zemi. ( Jo a ještě není premier pověřený. )

orionka-2
orionka-2 06.10.2025, 13:08:58 xxx:xxx.978e:46cb
list:

Pokud někdo zadlužil tenhle stát rekordně a zbytečně, byl to guru Andrej, kterýho jsme si pro velký úspěch zvolili znova. Andrej roztočil takovou inflaci, že jsme mrkali  zaplať bůh, že po něm přišel Fiala a spol. a ten průser zastavili a ukočírovali. Teď to bude ještě horší, protože je opojen mocí a další bezmozci z SPD a Motoristů ho v tom budou podporovat. A doplatíme na to my všichni a nejvíc vaše děti a vnoučata. Ukrajinci odvádějí víc, než platíme na pomoci, ale to by národ český musel umět počítat, že? 

To je ironie, že ?

orionka-2
orionka-2 06.10.2025, 13:12:05 xxx:xxx.978e:46cb
Ariska:

Radši budu bezmozek než sobec. Pamatujete, jak Babiš za covidu odmítnul pomoc Němcům?   A pak, když jsme měli problémy my,tak nám Němci pomohli? Nebo jste zapomněli?

Až bude válka(a podle N bude), tak budete žebrat o pomoc.    

Jo, Němci nám pomohli objednáním vakcin, které doteď “lejeme do kanálu.”

Ariska
Ariska 06.10.2025, 13:16:37 xxx:xxx.4dba:24a0
orionka-2:

Jo, Němci nám pomohli objednáním vakcin, které doteď “lejeme do kanálu.”

To nevím, ale vím, ze přijímali české pacienty. 

Buggyra
Buggyra 06.10.2025, 13:28:33 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 06.10.2025, 12:59:14

Vybírat vyšší daně a zvyšovat zadlužení státu

No přesně jak psala Sarah, já to taky nechápu. Kam to nastrkali. Ty jmenované lidi neznám, nevím, co dělali nebo nedělali. Teď si tam AB dosadí svoje a ti budou dělat asi totéž (?), nezbývá než vyčkat věcí příštích.

Ale faktem zůstává, že ukočírovat ty finance teď bude bez zvýšení daní a bez úspor na státním aparátu (ideálně obého) nemožné, a dost možná je to nemožné i tak.

No prostě všichni dělali všechno špatně a zase dělat budou, takže je to vlastně jedno 🙂 Super, tak to se příště opravdu nemusím k těm volbám obtěžovat, máte recht. V mém okolí několik lidí nevolilo a jsou s výsledkem voleb spokojení, protože neočekávali nic a taky se ničeho nedočkali. Ušetřili si kolotoč okolo a mašinka jede dál.

Buggyra
Buggyra 06.10.2025, 13:29:34 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 06.10.2025, 13:12:05

To neobjednávala EU?

Anonymní (neregistrovaný) 06.10.2025, 13:35:20 xxx:xxx.40f6:9603
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.10.2025, 13:28:33

Přiznali 100 miliard na Ukrajinu, plus zbraně a “muniční iniciativa ”. Dávky pro ukrajince co se nám vyplatí …už brzo to vyplave 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.