Ani nevím, zda se někdo v tomto šťavnatém vlákně věnoval Masarykově obálce - nezaregistrovala jsem, ale toto vlákno nečtu pravidelně - nedá se.
Cituji tedy vyjádření TGM - viz obálka - jako politika:
“Jestliže jsou lidé nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat.”
Výsledky voleb na to sedí jak pozadí na hrnec….🙂
Všechny nás naštěstí i tak čeká zářivá budoucnost😄 - viz Babišovy předvolební sliby:
- volte kratší termíny u lékaře
- volte levnější energie
- volte lepší život
- zatočím s šedou ekonomikou a snížím daně - Česko do cajku
Sněmovna bude svolána v listopadu, do té doby to holt nějak překlepu, ale pak - nebe na zemi😄
A běda, jak to tak nebude…..😉
Zase další, co vytrhává věty z kontextu (už jen proto, že ten dopis co vím tak ještě není ani doluštěnej) a kádrujte s tím lidi na blbce, co nepochopili genialitu Fialova kabinetu a na ten zbytek, který krmí svoji domnělou genialitu z takových plátků, jako je třeba Respekt.
Potěš koště, jestli máme takhle smýšlející armádu těch lepších a vzdělanějších.
Mimochodem ten Fiala projel ty volby taky proto, že na něj neměli jeho voliči naprosto žádné nároky, stačila jim jen taková malost, jako že tam není Babiš, zbytek byl OK. Fiala vůbec nebyl ničím motivován být lepší.
Fiala měl být motivován kristepane tím, že byl zvolen a dostal mandát od voličů. Co už víc by ho mělo motivovat být lepší a dělat něco pro tuhle zemi?! Třeba od něj jeho voliči měli vysoká očekávání a kvůli tomu zklamání ho teď poslali dolů.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.10.2025, 12:31:36
Jinak ta neustále opakovaná mantra před každýma volbama, že bychom měli volit tak, aby nemusely splácet dluhy naše děti, je už docela trapná. Ty dluhy nezaplatí ani naše vnoučata.
Technicky vzato by byl úspěch navšení dluhu třeba jen o 30-40 miliard → přestože by se dluh navýšil tak ta inflace by zapříčinila to, že by celkový dluh (včetně přičtení toho nového) ztratil na hodnotě víc než by byl přičtený dluh a dalo by se to považovat za částečné snížení dluhu. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 06.10.2025, 15:29:08
Protože ono postarat se o sebe v Praze a postarat se o sebe někde na vesnici nebo maloměstě jsou tak dvě rozdílný věci, že já se tomuhle výsledku nedivím.
Praha - místo, kde se lidé v ČR mají prokazatelně nejlépe, tam vyhrálo Spolu.
Hlas lidu občas závistivě poznamená, že každý by se chtěl mít jako ti nesnesitelní Pražáci- proč tedy ale ve volbách nevolí jako Pražáci?😀
Dle mapky to spíše to vypadá, že lidé, co jsou schopni se o sebe postarat a příliš nenatahují ruku ke státu, volili zeleně.
Repro, co to je za argumenty?
Ať bude Babiš vladnout jakkoliv, tak ta životní úroveň bude plus mínus podobná alespoň v blízkých pěti letech a myslíte, že si ty Pražáci nebudou stěžovat, jak je to tady s Bábou na H?
Prosím že nejste tak mimo (strašně nechci napsat hloupá 😀), abyste si myslela, že tito voliči SPOLU budou stále stejné spokojeni a nebudou nadávat na poměry, jako to dělali za kovidu a i přes tím, kdy vládl Babiš a životní úroveň šla i na základě čísel nahoru😀
Náhodou se těším, co Andy zase předvede, dle toho co slibuje, se všichni budeme mít blaze a vše bude zadarmo.😄
Pro mě volby dopadly nejlépe, jak z těch špatných možností mohly. Komunisti v háji, Maláčová v háji, SPD pár mandátů, o které se ještě dělí Rajchlem a Majerovou a do toho všeho pár Motoristů. Dávám jim rok, než se rozhádají a budou nové volby a to v tom roce stihnou udělat takové ostudy, že to opět máme Fialu a spol.😀
Jako Andy se zvládne dost ztrapnit sám natož s touto bandou, se kterou bude vládnout a co koukám kolem sebe, tak voliči pětikolalice mají stejný názor jak já a jsou povětšinou dost vysmátí.
Hlas lidu občas závistivě poznamená, že každý by se chtěl mít jako ti nesnesitelní Pražáci- proč tedy ale ve volbách nevolí jako Pražáci?😀
Dle mapky to spíše to vypadá, že lidé, co jsou schopni se o sebe postarat a příliš nenatahují ruku ke státu, volili zeleně.
Já se teda přiznám, že ruku ke státu natahuju, bez ní bych to nezvládla. Za rok a půl mně to ale skončí a budu si muset najít ještě jedno zaměstnání. Ale neremcám, klidně budu dělat do 70ti, mě to baví být mezi lidma. Samozřejmě pokud zdraví dovolí. Ony pořád jsou možnosti jak to zvládnout, ne že ne.
N (neregistrovaný)06.10.2025, 18:39:32xxx.xxx.189.103
Repta-A-Repta:
Ani nevím, zda se někdo v tomto šťavnatém vlákně věnoval Masarykově obálce - nezaregistrovala jsem, ale toto vlákno nečtu pravidelně - nedá se.
Cituji tedy vyjádření TGM - viz obálka - jako politika:
“Jestliže jsou lidé nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat.”
Výsledky voleb na to sedí jak pozadí na hrnec….🙂
Všechny nás naštěstí i tak čeká zářivá budoucnost😄 - viz Babišovy předvolební sliby:
- volte kratší termíny u lékaře
- volte levnější energie
- volte lepší život
- zatočím s šedou ekonomikou a snížím daně - Česko do cajku
Sněmovna bude svolána v listopadu, do té doby to holt nějak překlepu, ale pak - nebe na zemi😄
A běda, jak to tak nebude…..😉
Představte si kdyby člověk šel do politiky a co by asi tak říkal a sliboval? 😀 Přece nebudete lidem říkat, že zvýšite daně, zvýšíte odchody do důchodu a podpoříte růst korupce.😀
Ale ono je to stejně jedno, protože vše co přijde ČR bude záviset na vývoji v Německu či třeba Francii.A tam to zrovna nadějně nevypadá. Ani bůh s tím nic neudělá.
Fiala měl být motivován kristepane tím, že byl zvolen a dostal mandát od voličů. Co už víc by ho mělo motivovat být lepší a dělat něco pro tuhle zemi?! Třeba od něj jeho voliči měli vysoká očekávání a kvůli tomu zklamání ho teď poslali dolů.
Už asi tak před 15 lety vozil majitel pražské firmy zpracování firemní agendy do Lbc. Byl to hulvát s chováním “bodreho Ostravaka” Na kvalifikované ženské s VŠ : Ha, ha za to by mi v Praze nenastoupila ani uklízečka, ha, ha. Ha, ha i té uklizečce platím víc. A proto vozil každý měsíc papíry 100 tam a 100 zpátky. 2x.
4 roky tady vládli ti “správní” A co myslíte? Změnilo se to ? Nezměnilo. Jen vládní odkláněli čím dál víc. Mám dojem, že vám by nevadilo, ani kdyby vám ukradli nos mezi očima.