Kometo, prosím proč máte pořád potřebu navážet se nicneříkajícími příspěvky do někoho, kdo chce vystupovat bez nicku……zatím to je možné. Nedá to do diskuze žádný názor a přínos. Dělá to dojem, že spolu máte osobní spory, ale nám jsou fuk. Akorát vnášíte zbytečnou nevraživost navíc.
Rakousko-Uhersko byla monarchie zcela rovnocenná ostatním evropským, ale to asi víte. Rozdělení východ-západ funguje od 2.světové války, ale to jistě víte taky. Střední Evropa je jen geografický pojem, politický nikoliv.
Ale já jsem nepsala o střední Evropě z geografického hlediska, ale o středoevropském bloku, což už je výraz geopolitický. A jestli jste o tom neslyšela, tak je to V4, rozšířena o další státy. ( I když Polsko…..nikdy nevíte ) A když se podíváte na starou mapu Rakouska-Uherska…..zjistíte , že se nekryjí sice úplně, ale částečně určitě.
Ale já jsem nepsala o střední Evropě z geografického hlediska, ale o středoevropském bloku, což už je výraz geopolitický. A jestli jste o tom neslyšela, tak je to V4, rozšířena o další státy. ( I když Polsko…..nikdy nevíte ) A když se podíváte na starou mapu Rakouska-Uherska…..zjistíte , že se nekryjí sice úplně, ale částečně určitě.
No a už je ze mě taky anonym, stačilo neodkliknout kolonku
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.12.2025, 14:01:50
V4 nemá žádný geopolitický vliv, zvlášť teď, když jsou tady kolem ještě všichni rozhádaní a kazdý si jede tak akorát to svoje. Na středni Evropu si tady hrajeme akorát my, zeptejte se kohokoliv ze zbytku světa, všichni mají Evropu rozdělenou na východ a západ tak jak to vzniklo po válce. A to je ta geopolitika.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.12.2025, 16:11:24
Že se sešli v Budapešti ( V4 - dokonce i Polsko ) vám asi uniklo. Ale určitě obdivuju vaše hovory napříč světem. Já zas tak nějak tuším, že svět ( je hezké, že to mimo Evropu nazýváte zbytkem ) na Evropu jaksi….
Těžko mít osobní spory s anonymem. Když nevím, o koho se jedná.
A ano, anonymové mi vadí. Už jenom kvůli přehledu.
K čemu přehled? O čem přehled? Lidi, kteří chtěli mít přehled, nebyli moc oblíbení. Největší přehled vždycky měly domovnice a pak ti ještě horší. Na přehled se vykašlete. Pošlu vám do hudebního písničku. Kašlete na přehled !