Příští generace nebude řešit problémy po padesátce.
Snad tu eutanázii konečně schválejí. Nenechají lidi trápit. Mládež už se postará.
Ba ne, kecám, to se jistě nestane.
Příští generace nebude řešit problémy po padesátce.
Snad tu eutanázii konečně schválejí. Nenechají lidi trápit. Mládež už se postará.
Ba ne, kecám, to se jistě nestane.
Někdo řekl, někdo chytrý….vkládá se to někdy Churchillovi, nebo…..: “Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji”
A neb, není ten háček v tom, že jsou tam započítány odvody proti humanit. dávce. Ani slovo o nákladech na zdravotnictví, na školství…..Nebo jsem to přehlédla ?
Vždyť sem, kromě jiného, za zdravotní péčí cíleně cestují…..a o objednacích lhůtách pro našince se tu psalo dost.
Nemám nic proti slušným uprchlým Ukrajincům. Máme tu pár podobně mluvících řidičů a zaplať pánbůh za ně. Ale ať nás naši politici neoblbují.
Někdo řekl, někdo chytrý….vkládá se to někdy Churchillovi, nebo…..: “Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji”
Taky mi některé věci přijdou tak obecně řečený, že nevím co přesně se do toho započetli. Mám víc otázek než odpovědí a ono dojít k přesnějším / reálnějším číslům už jde jen ztěžka.
A neb, není ten háček v tom, že jsou tam započítány odvody proti humanit. dávce. Ani slovo o nákladech na zdravotnictví, na školství…..Nebo jsem to přehlédla ?
V tom dokumentu který se dá stáhnout na tom odkazu a odkud jsem bral ty čísla i citace tak zároveň je tam i toto.
Výdaje státu na podporu ukrajinských uprchlíků představuje mimo jiné humanitární dávka, do níž byly od 1. 9. 2024 v souvislosti se skončením bezplatného nouzového ubytování promítnuty také tzv. normativní náklady na bydlení. Tyto kroky souvisí s mírným navýšením výdajů v druhém pololetí loňského roku. Od února 2025 navíc dávka vzrostla osobám se zdravotním postižením. Do výdajů je zahrnuta mimo jiné také oblast zdravotnictví, školství či pomoc do zahraničí. Naopak v modelaci příjmů státního rozpočtu je kromě odvodů na pojistné zahrnuto také DPH, spotřební daň a další příjmy.
Německý Ekonomický institut v Kielu uvádí, že ČR podporuje ukrajinské uprchlíky nejvíc ze všech států, náklady údajně odhadl na 232 miliard korun. Uvedly to Timesy, naopak Deník N to rozporuje, že v tom není započítáno, že uprchlíci pracují.
Je to tady, kdo chce, může si to projít, já na to bohužel nemám čas. https://www.kielinstitut.de/publications/the-ukraine-support-tracker-which-countries-help-ukraine-and-how-6540/
Nečetla jsem to, ale začínám se stydět, ti chudáci na nás nepochybně doplácejí.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/225411030520027/
Doteď jsem sem občas nakoukla, tiše přečetla a zdržela se reakcí. Znovu tu, tedy v prvé řadě Babiš, Okamura a zbytek nácků a komunistických přisluhovačů otevíráte téma Ukrajinců. Pokud jste si nevšimnuli, válka na Ukrajině trvá, stále tam umírají lidi a stále jich miliony přišly o ne jen své domovy, ale celá města a vesnice. Opravdu nepochopím, co za lidi to můžou srovnávat a přepočítávat s naším blahobytem. Humánost a empatie se vytratila, zůstala tu jen nenávist a závist, podpichovaná výše zmiňovanou chátrou. Jinak to napsat nejde. Po volbách jsem si říkala: tak ho mají, ostatně slibuje ráj na zemi, tak můžem být nakonec v klidu…Jaká úleva, že děti nemaje, může mi být osud této země i příštích generací u zadku.
To má máti ještě dobrý, já ve stejný situaci, akorát z kanclu, dřepím na ÚP už pátý měsíc, jsem nevhodný kandidát i na práce v podstatě totožné co jsem dělala, i když inzeráty visí dál, na rekvalifikaci mi řekli že to nepotřebuju, teď jsem nedávno četla, že průměrná doba hledání práce pro lidi 55+ je 300 dní, takže když čtu jak firmy skuhrají, že nejsou lidi, tak se musím smát.
Žínko, zbytečně štěkáte. Nikdy jste neslyšela o tom, kde humanitární pomoc končí. A kdyby jen ta…..kde končí zbraně a peníze, které tam tečou ? Kdyby na bojišti, musela už by být UA armáda před Moskvou.
Nikdy jste neslyšela o tom, že přijede z Ukrajiny pacient, tady se mu dostane přednostního ošetření a pak se tam vrátí ? Nikdy jste neviděla autobusy, které pendlují z Florence, ale i Plzně a Liberce sem tam ? Zajeďte se podívat na Florenc, až budete v Praze. Šest, či sedm cestovních kanceláří jezdí sem tam. Neslyšela jste o tom, že sem tam někdo čerpá ty humanitární dávky v Německu, Polsku i u nás. Že ta částka ( nechci psát částky ) se vyšplhala k milionu. Nejsem ani lakomá, ani sobecká a ano i proti dětem v Africe žiji v blahobytu. O dětech v jiné časti světa psát nebudu. Kolik už je jich bombami zabitých ? 23 tisíc ? Pardon, to přece nebyly děti - to byly možná opice. ( Pardon znovu - ty by požívaly ochrany větší ).
Hele a nejsem ani nácek, ani komunistický přisluhovač, dokonce ani putinošmejd. Tak si laskavě ty výrazy nechte a spěte dál u tenisu v televizi.
Zkuste jestli vás nezaměstná žínka na zahradě, ale musíte počkat do jara. ( Pardon, ale opravdu mi hnula žlučí )
Kdybych měla poposílat pomoc na všechny strany, které žádají ( u nás ), mohla bych důchod rozdat a jít se pást. Bohužel, zima na krku a tráva brzy zapadne. Určitě máte krásnou zahradu, ale uvědomujete si, že děláte na sebe ? Společnosti asi moc nepřispíváte. Tak tu neštěkejte, kdo má kam co posílat. I když vy asi UA posíláte pravidelně.
Tak vidno, odkud se ti závistivci rekrutují🙄
Pokud jste si nevšimnuli, válka na Ukrajině trvá, stále tam umírají lidi a stále jich miliony přišly o ne jen své domovy, ale celá města a vesnice.
Tady nikdo nepsal, že je konec války, ale jen hypotetické zamyšlení jaký průběh čísel by následoval kdyby k něčemu takovému v bližší době došlo. Jinak zas tak horké to tam není abychom si byli upřímní když samozřejmě vynechám vyloženině frontu (mám své informace). Jinak to, že když bychom teoreticky něco chtěli počítat tak názorná ukázka ikdyž je půlka vesnice zničená se nerovná, že umřela půlka vesnice, protože ta půlka vesnice může být už dávno někde v Evropě. 😉
Opravdu nepochopím, co za lidi to můžou srovnávat a přepočítávat s naším blahobytem.
Kde se co srovnávalo a přepočítávalo s naším blahobytem? Buď jsem něco prošvihnul anebo jste nepochopila můj text a co jsem tam na číslech ukazoval. 😉
Humánost a empatie se vytratila, zůstala tu jen nenávist a závist, podpichovaná výše zmiňovanou chátrou.
Na to jste přišla jak, že humánost a empatie se vyvratila? To, že se ověřuji pravdivost výroku nějaké politické strany hned znamená nehumánost a bez empatie? Nevím jestli to víte, ale pokud se má něco posuzovat co nejvíce objektivně ("pravdivě") tak takové věci musí jít vedle jinak dojde ke zkreslení. Jak psala Orionka - “Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji”. Kdybych se nesnažil být objektivný tak buď to bude v mínusu mld či tak nehorázně v plusu, že by nevycházelo ani navýšení dluhu o 1 200 mld Kč za Fialovy Vlády a podporovalo by to teorie, že zmizelo víc než jen nějakých pár miliard. Jinak nevím jak Vy, ale já jsem si spíše všimnul příspěvků kde lidi byli rádi, že tu jsou, protože mnoho z nich pravděpodobně zachránili nějaké firmy v ČR což zvyšuje / udržuje stabilný příjem peněz ČR (nejen mzdy toho Ukrajince) a můžeme to považovat jako nepřímou návratnost státu která se špatně dohledává a počítá tak nevím kde máte problém.
Jaká úleva, že děti nemaje, může mi být osud této země i příštích generací u zadku.
Kam se najednou poděla empatie? Spoustu lidí žijících tady ty děti má a jejich rodiče se kolikrát strachují o jejich budoucnost, ale to je asi najednou pasé. 😀 Jak by napsali některé existence na FB - “Klidně se tam přestěhujte, pomáhejte a hlavně zůstaňte” - slušně přeloženo. 😀
lesnizinka:Tak vidno, odkud se ti závistivci rekrutují🙄
Nic jste nepochopila…to není závist, ale bezmoc…bezmoc nad Fialovou vládou, co tady způsobili…kam naši zemi dovedli, rozkradli, zadlužili…vy asi žijete v úplně jiném světě…o jakém blahobytu proboha píšete? Jakože my žijeme v blahobytu? A opravdu musíme takto podporovat chudáka Ukrajinu? Co nám je sakra do jejich války? Hovn…
Nemá cenu něco vysvětlovat, ona nepochopila a nepochopí…nikdy…jsou lidi, kteří neustále melou dokola, že přece musíme Ukrajině pomáhat a bránit …je mi z toho opravdu špatně a doufám, že se to vše teď změní.
trojAAAcko:Pokud jste si nevšimnuli, válka na Ukrajině trvá, stále tam umírají lidi a stále jich miliony přišly o ne jen své domovy, ale celá města a vesnice.
Tady nikdo nepsal, že je konec války, ale jen hypotetické zamyšlení jaký průběh čísel by následoval kdyby k něčemu takovému v bližší době došlo. Jinak zas tak horké to tam není abychom si byli upřímní když samozřejmě vynechám vyloženině frontu (mám své informace). Jinak to, že když bychom teoreticky něco chtěli počítat tak názorná ukázka ikdyž je půlka vesnice zničená se nerovná, že umřela půlka vesnice, protože ta půlka vesnice může být už dávno někde v Evropě. 😉
Opravdu nepochopím, co za lidi to můžou srovnávat a přepočítávat s naším blahobytem.
Kde se co srovnávalo a přepočítávalo s naším blahobytem? Buď jsem něco prošvihnul anebo jste nepochopila můj text a co jsem tam na číslech ukazoval. 😉
Humánost a empatie se vytratila, zůstala tu jen nenávist a závist, podpichovaná výše zmiňovanou chátrou.
Na to jste přišla jak, že humánost a empatie se vyvratila? To, že se ověřuji pravdivost výroku nějaké politické strany hned znamená nehumánost a bez empatie? Nevím jestli to víte, ale pokud se má něco posuzovat co nejvíce objektivně ("pravdivě") tak takové věci musí jít vedle jinak dojde ke zkreslení. Jak psala Orionka - “Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji”. Kdybych se nesnažil být objektivný tak buď to bude v mínusu mld či tak nehorázně v plusu, že by nevycházelo ani navýšení dluhu o 1 200 mld Kč za Fialovy Vlády a podporovalo by to teorie, že zmizelo víc než jen nějakých pár miliard. Jinak nevím jak Vy, ale já jsem si spíše všimnul příspěvků kde lidi byli rádi, že tu jsou, protože mnoho z nich pravděpodobně zachránili nějaké firmy v ČR což zvyšuje / udržuje stabilný příjem peněz ČR (nejen mzdy toho Ukrajince) a můžeme to považovat jako nepřímou návratnost státu která se špatně dohledává a počítá tak nevím kde máte problém.
Jaká úleva, že děti nemaje, může mi být osud této země i příštích generací u zadku.
Kam se najednou poděla empatie? Spoustu lidí žijících tady ty děti má a jejich rodiče se kolikrát strachují o jejich budoucnost, ale to je asi najednou pasé. 😀 Jak by napsali některé existence na FB - “Klidně se tam přestěhujte, pomáhejte a hlavně zůstaňte” - slušně přeloženo. 😀
Já jsem, krom té politické stoky, nikoho konkrétního zde nejmenovala. Každý přidal něco. A dál je to o potrefené huse…Tím končím mou politickou vsuvku😏
😀 Kdyby aspoň ta polemika o potrefené huse v tomto směru dávala smysl tak budiž. 😀
Škoda, že jste nereagovala na mé otázky které jsem tam položil. Zřejmě neexistuje odpověď a každý si snad dokáže vyvodit proč asi. 😀
Třeba to bylo na mně .😇 Neva.
Je dobrý se ptát: proč, proč k tomu došlo?
Kdo chce vidí, kdo chce ať si podporuje co chce až do roztrhání těla. Já nepodporuji a jejich válka mě absolutně nezajímá. Chci, aby s tím přestali a vrátili se kam patří - domů na Ukrajinu.
Moc nedoufejte.
trojAAAcko:😀 Kdyby aspoň ta polemika o potrefené huse v tomto směru dávala smysl tak budiž. 😀
Škoda, že jste nereagovala na mé otázky které jsem tam položil. Zřejmě neexistuje odpověď a každý si snad dokáže vyvodit proč asi. 😀
Omlouvám se, ale váš elaborát jsem ani nečetla. Proto jsem odpovídala, že vás jsem konkrétně na mysli neměla. Sešlo se tady toho víc, četla jsem i hodně pozpátku, abych se trochu orientovala. K vašim otázkám, které jsem teď proletěla a vlastně nevím, na co přímo se ptáte, dodám jen to, že každý zřejmě čerpáme z jiných zdrojů.