Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 02.10.2025, 15:35:08
Zatím sháním informace jestli by to bylo k lepšímu.Jeden otroped říkal,že vyndat nějakou kostičku a sešroubovat.Nemělo by to bolet,ale hybnost to nezlepší.Tenhle říká,že jsou i jiné možnosti,tak sháním co,jak a hlavně kde.
Zatím sháním informace jestli by to bylo k lepšímu.Jeden otroped říkal,že vyndat nějakou kostičku a sešroubovat.Nemělo by to bolet,ale hybnost to nezlepší.Tenhle říká,že jsou i jiné možnosti,tak sháním co,jak a hlavně kde.
Mě začal na pravé noze dost bolet halux, v těch Tatrách jsem po těch kamenech dolů měla co dělat. Doktor už mi nabízel operaci, ale zatím nechci. Vůbec nechápu, z čeho to mám, podpatky jsem nosila snad někdy za svobodna. Možná špatné zatížení nohou, mám jen velikost 35….
Mě začal na pravé noze dost bolet halux, v těch Tatrách jsem po těch kamenech dolů měla co dělat. Doktor už mi nabízel operaci, ale zatím nechci. Vůbec nechápu, z čeho to mám, podpatky jsem nosila snad někdy za svobodna. Možná špatné zatížení nohou, mám jen velikost 35….
Já nevím Sarah, ale na to by snad pomohly i jen nějaké vložky do bot, ortopedické. Nechci psát lepší boty, nevím v čem normálně chodíte. Mamka už x let v těch gumových croskách od Ťonga a stejně tak zimní verzi. A ony se hrozně sešlapou, ale nevyhodí je, dokud jí prsty nelezou po zemi. Nechala se na normální boty přesvědčit až po tom, co ji skoro rok nateklo to bříško pod všema prstama a bolelo jak čert. A to jsem jí nové boty musela i koupit a zakázat jí ty z tržnice. Už je to dobré😀
Já nevím Sarah, ale na to by snad pomohly i jen nějaké vložky do bot, ortopedické. Nechci psát lepší boty, nevím v čem normálně chodíte. Mamka už x let v těch gumových croskách od Ťonga a stejně tak zimní verzi. A ony se hrozně sešlapou, ale nevyhodí je, dokud jí prsty nelezou po zemi. Nechala se na normální boty přesvědčit až po tom, co ji skoro rok nateklo to bříško pod všema prstama a bolelo jak čert. A to jsem jí nové boty musela i koupit a zakázat jí ty z tržnice. Už je to dobré😀
No, lepší boty, to se lehko řekne, v mojí velikosti to bývá dost omezený, bohužel. Na tu patní ostruhu mně byly doporučený tenisky s podpatěnkou. Takže je nosím pořád, celodenně, patní ostruha je teď v pohodě, zase bolí ten halux. Mám teda nosit o číslo větší boty, takže si kupuju velikost 36, zase se mně to nemůže vyzouvat, to bych daleko nedošla. A fakt nosím pořád tenisky, i v létě k šatům, jen na túry trekovky, to je jasný. Ortoped mně sice dal na ten palec silikonový návlek, ale dostat se s tím do bot, když tam ještě mám ty podpatěnky 🙄, prostě když ráno spěchám do práce, tak na to kašlu a návlek nenosím. Asi budu muset začít. Jinak tenisky jsem už odloňska zničila troje, vždycky se mně zevnitř začne drolit ten molitan na patě, nic to dnes nevydrží. A to jsou většinou Puma, chci nosit něco, aby to trošku vypadalo, když už musím tenisky. Akorát na doma nosím taky Crocsy originály, naboso, to potřebuju aspoň trochu za celej den provětrat nohy, že jo. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.10.2025, 12:37:40
Ahoj holky,
Fikovnice Fido chodil pozpátku?Opravdu pozpátku jo?Ty jo,tohle přesně měl ten kamarádky pejsek při mrtvičce..furt couval..není třeba možnost i tohohle?I když to je asi blbost,když jsi říkala,že byl citlivý na záda..a ty jsi s ním byla u veterináře?Promiň,jestli jsi to psala a ušlo mi to😔Já vždycky nestíhám ani pročítat všechny příspěvky,tak se omlouvám,že né vždy všechno vím..když tak do mě vždycky šťouchněte,že už se to někde výše řešilo😂Každopádně mám radost,že už takhle s tebou pod dohledem chodí ven..
Na mě dneska zaútočil(samozřejmě formou hry🙂) Bertík,ale tak že jsem myslela,že mi praskne srdce,jak jsem se lekla😂Jak asi všichni vnímáme,už je sakra brzo tma..no a u nás už fakt v 19:30 h je tma jak v prdeli..no a já dneska vybírala bobíky ve výběhu a hrozně to uteklo,tma se blížila..tak jsem šla připravovat slípkám snídani(míchám jim vločky ovesné s nastrouhanou mrkví a většinou nějakýma zbytkama zeleniny) a rovnou holkám připravovala kyblíky na večeři..no a Božka vždycky jak slyší,ze v seníku připravuji véču,tak za plotem řve jak kdy by jí na nože braly😂 Tak vždycky pospíchám,abych jí tu pusu co nejdřiv zacpala jídlem😂No a vyšla jsem ze seníku s kyblíkama v ruce a Berta jsem v tý tmě neviděla..a on na mě skočil ze střechy toho seníku přímo na záda..já se tak lekla,kýblíky jsem vyhodila do vzduchu,zařvala a tlak mi vyskočil asi na 400/200😂
A když jsem u toho tlaku😀Měli jsme dneska v práci dny zdraví,takže jsme tam měli možnost nechat si změřit tlak,oči,cukr a zkontrolovat znaménka..takže cukr jsem měla v pohodě a to jsem čekala,že ze mě poteče Nutella😂Tlak jsem měla trošku vyšší,ale prý stále v hranici normálu..a oči mi paní řekla,že naprosto ukázkové..a znamínka taky..vše ok..normálně jsem překvapená..ještě bych potřebovala změřit cholesterol sakra…to tam nebylo😂
😄😄😄Niki ten Berťas je ale číslo😛 To by kleplo každého, my starší osoby by sme tohle nepřežily😏
A hlásím, že teplota už se zhoupla do mínusu. Tak jen doufám, že jsem si vzpomněla na všechno, co bylo nutné schovat🤔
Sarah, to bude asi tím, že ty podpatěnky vám změnily těžiště a teď víc zatěžujete přední část chodidla.
Kometko vy máte ploché nohy?😲Za mého dětství a teda určo i za vašeho😉 to měli tak maximálně někteří kluci. Vím, že teď je to už časté, má i neteř. My teda s mamkou máme klenbu bych řekla ukázkovou. Asi je to i dědičné. Taťka měl ploché nohy, brácha má po něm a neteř asi po něm😉
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 02.10.2025, 21:04:40
Ahoj Čanko, Fido byl asi u 7 vetek. Chvíli chodil pozpátku, ale mrtvice to nebyla. Pro něj to byla nejméně bolestivá možnost. Teď už chodí normálně, ale nejí. Jinak byli jsme na klinice, tam se udělaly všechny možná vyšetření. A pak vetky chodily ke mně domů. Fido byl i v analgosedaci, ptž jedna z dg. byla, že má zácpu. Takže dostal klystýr, po kterém se ale vůbec nevykadil (??!). Nicméně pasáž je OK, zrovna včera normálně kadil, jen naprosté minimum, jak skoro nejí…😢
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 30.09.2025, 23:06:47
Jinak Čanko, víš, já se bojím strašně jedné věci: Že nějaká věc venku (úraz???) mu spustila věci další. Boří se jak domeček z karet. Ve hře je ledvinné selhání. Ale i jiné dg. Včera jsem s vetkou domlouvala kontrolní odběry (kterých se ale děsím)…