Tak i tady na webu se někomu radila výměna náhubku, na fotce bylo vidět, že nesedí. To je fajn, že se má člověk s kým poradit.
Buggyra:Kamarádka chodí na cvičák se psem, který se u ostatních psů není schopen soustředit, přetáčí se, nevnímá… a výcvikářka jim řekla, že s nimi prostě s ostatními psy cvičit nemůže a že si má s tím psem jít sednout na kraj. Ne jít cvičit do vzdálenosti, kterou ten pes zvládne. Ne jít chvíli stranou, aby se jim pak mohla věnovat v klidu individuálně. Ne, máte zaplacenou hodinu, tak si to tady můžete odsedět, těšilomě. Meh…
Snad tady za ty roky mám už cos načteno, tak třeba bych vyloženě trubce odhalila po pár lekcích, ještě než by mi do hlavy natlačil nějaké nesmysly - a hlavně mám vás, no ne? Můžu všechno konzultovat (teda jestli si budu moct pořídit toho psa vůbec).
Na podobný cvičák jsem nějak před kovidem taky chodila a přestala jsem. Drago, když jsme si ho v cca roce a půl přivezli, se na mě hrozně moc fixoval, navíc nebyl absolutně zvyklý na psy a lidi, že na všechny bručel. Nebylo to vyloženě vrčení, prostě takové bručení, na první výstavě jsme kvůli tomu dostali VD. No, a na tom cvičáku mně ty výcvikářky taky řekly, že mám s ním jít mimo ostatní psy si něco dělat individuálně. Naštěstí, když se cvičilo, tak nic neřešil a makal, to vždycky miloval. Pořád to ale neřešilo ty výstavy, zkušenosti jsem tehdy neměla, to mně jen říkaly, že pes to dělat nesmí a že mě s takovou rozhodčí vyhodí. Takže jsme tam skončili, začali jsme jezdit na jiný cvičák, psa brát hodně do města, do restaurací, na náměstí, pes si rychle zvykl a na další výstavě už měl CAC.