Aktuálně: 2 480 inzerátů • 293 208 diskuzních příspěvků • 21 491 uživatelů

Záloha za nenarozené štěně

⋮
Anett (neregistrovaný) 03.08.2023, 08:35:04 xxx.xxx.3.211

Dobrý den, ráda bych znala váš názor na to, když si majitelé feny vybírají zálohy na ještě nenarozená štěňata. Jak se s tím dá potom bojovat, když třeba fena neotěhotní nebo bude vrh málo početný a nedostane se na všechny zájemce. Je lepší mít na to papír? A ještě otázka v jaké fázy březosti už to není velké riziko dát zálohu protože co vím někdo platí sotva fena hárá a ještě ani není březí. Udělali jste to někdo taky tak? Děkuji, Anett

⋮
Xerxova
Xerxova 03.08.2023, 08:46:10 xxx.xxx.0.1

tak jistě mít smlouvu - a v ní i uvedené, jak se bude řešit vrácení peněz, pokud se štěňata nenarodí, případně se jich narodí málo. 

Nevím, přijde mi normální “zapsat se do pořadníku” - ale zálohu bych platila až po narození štěňat…

⋮
hmn
hmn 03.08.2023, 08:50:39 xxx.xxx.106.106

“Je lepší mít na to papír?”

lepší? to je základ, mít na to papír, zvaný rezervační smlouva, řádně vyplněná, s uvedením možných důvodů odstoupení od smlouvy, včetně způsobu i lhůty vrácení zálohy (na netu najdeš vzory)

Jinak si myslím, že takto to běžné není (jako hezká bezúročná půjčka pro chovatele), zálohy se vybírají až na narozená štěňata

⋮
efe
efe 03.08.2023, 08:59:17 xxx.xxx.30.165

Jako sorry, ale co to je za otázku? Vy byste někomu dala peníze jen tak, bez papíru a bez záruky? Se pak nedivím, že se stále uživí ti podvodníci s inzeráty typu “pošli peníze, já pošlu štěně/člun/bagr/auto…” . Já teda tolik peněz nemám, abych je dávala lidem na potkání…

⋮
assil
assil 03.08.2023, 09:09:55 xxx.xxx.206.172

Já se s tím nesetkala, zálohu jsem platila až pár dní po narození štěňat když bylo jasné, že se na mne jedno dostane.

⋮
JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.08.2023, 09:15:30 xxx.xxx.27.178

Kde jsou ty doby, kdy člověk přišel k vrhu a vybral si pro něj to nejsympatičtější štěně z těch, co tam zrovna byla.

V blízké budoucnosti se chystám ke koupi psa s PP, ale tyhle praktiky mě totálně odrazují.

⋮
assil
assil 03.08.2023, 09:27:22 xxx.xxx.206.172
JanaJanaJanaJana:

Kde jsou ty doby, kdy člověk přišel k vrhu a vybral si pro něj to nejsympatičtější štěně z těch, co tam zrovna byla.

V blízké budoucnosti se chystám ke koupi psa s PP, ale tyhle praktiky mě totálně odrazují.

Když je početný plemeno a nevybere si člověk zrovna nějaký špičkový vrh, tak to asi tak funguje pořád. Kolikrát mají chovatelé volné i osmitýdenní štěňata.

⋮
impact
impact 03.08.2023, 10:04:07 xxx.xxx.49.74
JanaJanaJanaJana:

Tak to záleží na tom, kde si štěně vybíráte. U TOP chovek, kde jsou prostě na konkrétní spojení pořadníky, to tak opravdu fungovat nebude. 

⋮
efe
efe 03.08.2023, 10:13:55 xxx.xxx.30.165
impact:

Tak to záleží na tom, kde si štěně vybíráte. U TOP chovek, kde jsou prostě na konkrétní spojení pořadníky, to tak opravdu fungovat nebude. 

Zároveň u TOP chovky předpokládám ošetření bezprolémovou smlouvou se zárukama pro obě strany.

⋮
janaa
janaa 03.08.2023, 11:30:22 xxx.xxx.174.242

Za nenarozené štěně bych neplatila nic,s papírem nebo bez něj. To je fakt magořina

⋮
Arosek
Arosek 03.08.2023, 11:43:51 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 03.08.2023, 11:30:22

Jani jak kde a jak za ktery spojeni. 

Ja mela Cirilu taky zaplacenou zalohu a matka jeste ani neharala 😀

⋮
eena
eena 03.08.2023, 11:56:47 xxx.xxx.231.241

Dávala som zálohu, na týždeň, za šteňa už k odberu - len som mohla preň ísť až o ten týždeň - tak ako poistku, že teda fakt ho berieme a aj tak som mala obavy či som nenaletela. Obavy som mala napriek xy komunikáciám s chovateľkou, napriek fotkám a videám šteniatka. Ja by som teda určite nedala zálohu za nenarodené šteňa - proste mám obavy a podvodníkmi sa to všade hemží. Neviem ako teraz, ale ani za zápis do poradovníka sa nevyberali zálohy! Veď je to ako lotéria - nik nevie či a koľko šteniatok sa vôbec narodí. No a aj keď pre podvodníkov ani zmluva veľa neznamená, bez papiera by som o tom ani len neuvažovala 

⋮
Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 12:54:50 xxx.xxx.162.253

Já jsem měl stěně zamluvený cca půl roku před háráním fenky, kdy ještě ani otec nebyl znám. Ale zálohu jsem platila až při první návštěvě. Stejně jsem to dělala i já.

⋮
janaa
janaa 03.08.2023, 13:20:47 xxx.xxx.174.242
Arosek:

Jani jak kde a jak za ktery spojeni. 

Ja mela Cirilu taky zaplacenou zalohu a matka jeste ani neharala 😀

Věřím. Já si neberu ani zálohu u narozených štěńat před první návštěvou. Aby si někdo pak bral štěně,přestože se sice rozmyslel,ale nechce přijít o prachy, to radši ať si štěně nevezme. A dokud nevidím lidi na živo, tak si nemůžu být jistá, že jim chci štěně dát já. 

⋮
Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 13:21:44 xxx.xxx.162.253
janaa:

Věřím. Já si neberu ani zálohu u narozených štěńat před první návštěvou. Aby si někdo pak bral štěně,přestože se sice rozmyslel,ale nechce přijít o prachy, to radši ať si štěně nevezme. A dokud nevidím lidi na živo, tak si nemůžu být jistá, že jim chci štěně dát já. 

Přesně. Mně byli někteří lidi tak nesympatický, že bych jim štěně nedala.

⋮
Arosek
Arosek 03.08.2023, 13:24:16 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 03.08.2023, 13:20:47

Jo, to mam stejne. Zalohy u svych vrhu nevybiram. A z presne stejneho duvodu - nechci aby si nekdo bral stene protoze “musi” a nebo nechci se s lidma kteri mi nejsou sympaticti bavit byt jen o par slov dele nez je nezbytne nutne. 

Ale jak rikam - v zahranici u znamych chovek je bezne ze jsou poradniky dlouhe jak Zlate stranky a zaloha je naprosto bezna vec. 

Je to proste situace od situace 🙂

⋮
janaa
janaa 03.08.2023, 13:25:43 xxx.xxx.174.242
Arosek:

Jo, to mam stejne. Zalohy u svych vrhu nevybiram. A z presne stejneho duvodu - nechci aby si nekdo bral stene protoze “musi” a nebo nechci se s lidma kteri mi nejsou sympaticti bavit byt jen o par slov dele nez je nezbytne nutne. 

Ale jak rikam - v zahranici u znamych chovek je bezne ze jsou poradniky dlouhe jak Zlate stranky a zaloha je naprosto bezna vec. 

Je to proste situace od situace 🙂

Ale jo,já tomu rozumím, ale mě se prostě tyhle zálohy protiví, i když mám třeba taky pořadník plný,a další rezervace nepřijímám

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.