Protože do hmyzu nechodím, tak to dám sem. Představte si, že vosa si usmyslela, že bude bydlet v mojí posteli. Už počtvrté jsem našla v peřinách hnízdo, ale vosu ne a ne najít. Až dnes jsem ji chytila při činu. Vůbec jsem netušila, že je tohleto možné. 😲
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.06.2025, 12:14:25
Tak v posteli, to slyším prvně….mě si kdysi vosy začaly stavět hnízdo v podkrovním pokoji…vyl obloženej dřevem a ony si pěkně v růžku budovaly. Já tam chodila defakto přespat, tak jsem si pohybu vos nevšimla, až jednou jsem tam trávila přes den čas a čumim, kam furt ty vosy lítaj a koukám, že si stavějí hnízdečko. To jsem teda zlikvidovala, přes střešní okno jsem připevnila záclonu, aby nemohly dovnitř, ale stejně trvalo dost dlouho, než tam přestaly oxidovat…
Protože do hmyzu nechodím, tak to dám sem. Představte si, že vosa si usmyslela, že bude bydlet v mojí posteli. Už počtvrté jsem našla v peřinách hnízdo, ale vosu ne a ne najít. Až dnes jsem ji chytila při činu. Vůbec jsem netušila, že je tohleto možné. 😲
Nějaká lákavá vůně…nemohla prostě odolat.😁
Mě si jednou oblíbyl motýl, furt mě obletoval, posedával na mě. dávala jsem mu kapky vody k pití. A pak večer jsem si šla zjistit ,co to bylo zač. Batolec….sedá na hovna a spoceny lidí…bylo po idilce.🤪
Odpověď na příspěvek uživatele rozarita z 02.07.2025, 21:52:21
Dáte hovíšo na rozbor, abyste zjistila, s jakým parazitem se potýkáte? 🫣 Určitě asi máte v plánu jít na veterinu a poradit se, čím odčervit…a zřejmě podruhé 14. den znovu…
Osobně bych neváhala a jsem zvědavá, co tomu řeknou ostatní 😳
Proč hned parazit ? Dvě fotky mi připadají jako srolované provázky-vlákna. Nemůže to být z hračky, textilu ? Kdysi mě vyděsila cena, když po ní zůstal hnědý (jako krvavý) shluk čehosi. Postupně to bylo identifikováno jako kapesník….a nebyl náš. Jak k němu přišla, nechám na vaší fantazii, nechci být nechutná. Před návštěvou veterináře bych se výkalem důkladně zabývala……
Jj, kutilka asijská, v životě jsem ji tady neviděla. Už i syn mi hlásil, že ji asi má v pokoji, ale zatím hnízda v posteli nenašel. Včera jsem ji zahlídla i v garáži. Četla jsem někde, že se živí pavouky, tak kdyby mně vyhubila ty třesavky, nevadilo by to, v garáži bych jí hnízdečka nechala.
Jinak všude nacházím mrtvé pokoutníky, je to záhada. Ne že bych je potřebovala živé, to fuj. Na hmyzu jsem se ptala a zatím nic, asi nikdo neví.
Mrtví pokoutníci…. to je moje noční můra, já se štítím mrtvých pavouků víc než živých… a z domácích pavouků je pokoutník top aktivace mojí arachnofobie.
Ve své podstatě tím, že třesavky likvidují ostatní pavouky… tak pokoutníka v domě potkám tak 1-2x do roka…
Ronja s motejlem (neregistrovaný)03.07.2025, 07:40:58xxx.xxx.119.6
Já teda netrpím arachnofobií, ale zrovna třesavka se mi vůbec nelíbí, ten její Kardašijanskej zadek a twerkování🙄. Předevčírem jsem pozorovala malou třesavku, jak s naprostou lehkostí došla k většímu pavoukovi, kousla ho do nohy a opodál čekala, až si bude moct dát večeři. Mně přijde nechutně vyčuraná.