Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 17.12.2025, 20:14:52
To je odkaz na Posvare 😇jen tohle “hovezi” obsahuje i kureci
Jinde jsem se dostala za posledni 2 roky z 50,- na 120,-za kilo v hovezim/telecim. Kusovky.
Mlete je priznivejsi , ale i tady 50% zdrazení za posledni rok. Ciste hovezi - bez jineho masa a vnitrnosti. Zitra jedu nakupovat, tak se desim, co me ceka. Akce 3+1 zdarma je passe, naposledy bylo 5+1
Tak to ale není hovězí hrubomleté🤣😎 proto ten rozdíl ceny
Jinak vím,že si lidi Pošváře chválí, já ho zkusila dvakrát a nikdy více. Asi smůla. Naopak třeba od Vetamixu jsem nic špatného neměla. Falco mě nasral tou změnou výrobní technologie a mletí do pasty. Naštěstí zatím mám vše jen jako doplněk a zpestření,kromě masa pro Belinu.Ta stojí víc než celá smečka
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 17.12.2025, 20:22:22
Magnussoni…
jo, to mi přijde dle mého hodně laického pohledu docela dobrý…a teda na granule v cenové relaci, co si tak nějak majitel představuje…info předám a ať se s tím nějak poperou…
Tak to ale není hovězí hrubomleté🤣😎 proto ten rozdíl ceny
Jinak vím,že si lidi Pošváře chválí, já ho zkusila dvakrát a nikdy více. Asi smůla. Naopak třeba od Vetamixu jsem nic špatného neměla. Falco mě nasral tou změnou výrobní technologie a mletí do pasty. Naštěstí zatím mám vše jen jako doplněk a zpestření,kromě masa pro Belinu.Ta stojí víc než celá smečka
Jo, spletla jsem to, hovězí hrubomlete 2kg mají za 100, to jsem ale nebrala, brala ho Radka, tak snad sem napíše, jaká je kvalita, až vyzkouší. Mně nevyhovuje balení, je to ve válečku, to se mně do mrazáku nevejde.
Vetamix jsem brala ještě do loňskýho podzimu, poslední měsíc to už slušně smrdělo, kamarádka tady z Karlovic jim to dokonce vracela. Takže už to neriskuju. Ale cca 5 let to bylo v pohodě.
Brala jsem teď Vetamix v Hornbachu a maso mi přišlo v pohodě.
Má špatnou pověst?
V těch super a hobby marketech asi v pohodě, ale to, co přivezli mně, se mi zdálo, že jim rozmrzlo a zase zmrzlo, prostě to smrdělo. Do loňskýho podzimu to bylo celkem v pohodě, jak píšu vejš.
Jinak…já teda kupuju hrubomleté…hrubomletén hovězí s droby od masožravců (Složení: 50% hovězí ořez,ořez z hlav,chrupavky,šlachy 50% vnitřnosti (plíce, vemeno, játra,ledviny,slezina)
V zooshopu ho kupuju za 75,- Kč/kilo….přímo od dodavatele to stojí 65,- Kč/kg, ale zase já nemám mrazákové kapacity na to, abych vzala najednou tolik masa, abych měla dopravu zdarma…takže když bych objednala maso na týden …i kdyby na 14 dní a rozpočítala dopravu na kilo, tak by to vyšlo dráž….když bych koupila další mrazák, tak samozřejmě mám nějakou pořizovací cenu toho mrazáku, plus spotřebovaná energie…návatnost veliká…
U nás za 59,- Kč/kg koupím tak max mletén plíce a ty teda “ani Pinďa nežere”
Kusový (krájený) maso nejlevnější hovězí srdce za 125,- /kg…jo levněji se dá pořídit třeba kuřecí prsa a nebo vepřový v akci normálně v obchodě, ale to taky berňucha nejí…kuřecí od sní pouze jako kus kuřete s kostí…jak v tom není kost, tak se toho nedotkne.
U nás je taky producent kuřat…žádný bio chov, chová normálně v halách, sám to zpracovává…tam se dají koupit třeba kuřecí žaludky za 50,- /kg…jenže to Gina ani Máťa taky nejeděj, takže tím teda průměrné náklady na krmení taky nesnížím.
Purizo jsme často kupovali..mají malá balení a víc chutí.prodávané na Zoohitu v akcich.vic chutí je dobré .že se psovi nezají. Na Simpsnech vyrostla…Markus mühle jsme darovali.ani pažravej bulík je nevzal na milost, Granule máme jako snídani.kdyz jdu do práce.jinak snidame spolu…rohlíček.kůrky a tak… takže mi zas až tak neleží na bedrech echt kvalita,takový střed…. Večer má to maso.
Momentálně granule z mountfildu ta nejdražší řada starvita ji ( na kartičku zákazníka a ještě si vemu vzorky kočičích zdarma na odměny).. .PH kdysi psala, že je to Fitmin….taky mají i menší balení a je mi i jedno jestli pro malà , střední nebo velká plemena…není to primárně něco , na čem by závisel její jídelnicek…na to má večeři .😎
kupuji hrubomleté hovězí od Vetamixu v Globusu - nesmrdí nikdy. Stojí míň než v rozvozu Vetamixu, navíc často bývá v akci kolem 50 Kč. Pak si nacpu mrazák (a ty mletiny s kuřecím a droby bývají i pod 30). Kupuji tam i mražené kilovky mletého králíka - občas bývají namrzlé, ale nikdy nesmrdí. Navíc Yoda vdechne cokoli a zažívání mu funguje skvěle. Z rozvozu kupuju tak dvakrát za rok jen mletou krůtu (tu v Globusu nemají) a sušené plíce.
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 18.12.2025, 18:15:13
Mám kocoury a krmím masem. Takže nejsem úplně směroplatná. Co by mě odradilo -"ručně míchané krmivo" - jako jak? a termín “stravitelné vitamíny”. A celkově mi to vychvalování přijde na jedno brdo.