My krmime granulami Fitmin a psovi veľmi chutnajú, lebo sú potiahnuté takou pečeňovou smradlavou vrstvou, ale pre nich je to mňamka😀
Máme vyskúšané tieto:
Protože čubina bude příští týden rodit, začala jsem se poohlížet po granulích pro štěňata. Doufám,že se mi většinu majitelů podaří přesvědčit na maso, nicméně vždycky stejně někdo bude krmit granule a štěnda tak budu zvykat i na ně. Poslední vrh byl malý a všichni zůstávali na barfu,takže jsem řešit nemusela,takže jsem naposled grancle studovala před šesti lety, a od té doby se zase trh strašně změnil. Podmínkou je alespoň 40 procent masa (v sušeném stavu,ne líbivé pohádky o množství masa,když je pak ve složení uvedeno čerstvé), žádné luštěniny,hmyz.. a samozřejmě pokud možno ne cena 10 kg za skoro tři tisíce🤣 zatím jsem našla asi nejvíc odpovídající granule panakei (má někdo zkušenost?). Budu ráda za tipy👍
Ještě koukám na Barddog a Slovakiafarm…
My krmime granulami Fitmin a psovi veľmi chutnajú, lebo sú potiahnuté takou pečeňovou smradlavou vrstvou, ale pre nich je to mňamka😀
Máme vyskúšané tieto:
Moc neporadím, jen můžu říct, že krmím Primal Spirit. Určitě to neodpovídá kvalitou (mají ale vyšší řadu Alpha Spirit, třeba by se tam našla vhodná varianta). Já jsem spokojená s konzistencí a množstvím odpadu, popravdě v tomhlo ohledu je to lepší výsledek než nějaké kvalitnější granule, které jsem před časem zkoušela.
panakei a slovakiafarm, larra, bodreek a leste asi dalsich 5 ? znacek - jsou SK grancle z jedne fabriky, jen ruzne privat label . Jak jsou ve slozeni “huminove latky ” je to skoro sazka na jistotu, kde to vyrabi 😄sama jsem tim nikdy nekrmila - vice duvodu ve slozeni. Mj. se ani nedokazu se prenest pres propagacni lzi, kterym se zastituji . “vyrobene z lokalnich surovin” kdyz vidim ryzi ve slozeni, a cerstve maso, ktere pry uvadi v susenem stavu 😂 sveho casu to byl velky hit=mocna reklamni kampan. Neznam asi chovatele, co u tehle znacky zustali. Ale jsem ve skupinach molossu. Fotky odchovu me nikdy nepresvedcili, ze bych to mela jit koupit.
barddog -myslite bardog? jsou za studena lisovane, holandske. tady obcas pytel krmim, ale nedavam dlouhodobe -zase -mam osobni problem ze zastudena lisovanym dlouho
Premyslim, co poradit, no.
Me uz snaha prolezat a porovnavat privat label znacky opustila. Nehledam ani 40% masa -protoze nekrmim jen grancle. Hledam jednoduche slozeni, vetsi fabriky - maji laborky a ustalene slozeni, nejezdi od nich pokazde jinak velke, barevne grancle v kazdem pytli. to mi vadi dost.
Drive farmina, petkult, magnusson - ted uz vice mene u Hajka ve velkoobchode objednavam tu jeho znacku - je tam na vyber od stenete pres sportaka po seniora a dobra cena i za 10kg. Specialky porad beru od fujky Royalu ve velkoobchodu 😀 😀 jo, je to chem, konzervovane, ale funkcni. Lepsi vet dietu nikdo zatim nevymyslel.
Která značka je od Hájka?
Bohemia - nekolik rad. Bohemia wild nejcasteji. Kupuju u nej ve velkoobchode na chovku - ceny priznivejsi plus dorucuji zdarma do druheho dne bez ohledu na odebrane mnozstvi
https://www.topkrmiva.cz/cs/krmivo-pro-psy/bohemia-pet-food/extrudovane-krmivo
tohle beru sportakum
https://www.topkrmiva.cz/cs/produkt/bohemia-hovezi-a?sid=759
Me uz snaha prolezat a porovnavat privat label znacky opustila. Nehledam ani 40% masa -protoze nekrmim jen grancle
To je sice hezký,ale pokud bude někdo chtít být jen na granclích,tak bude,a pak lepší,když od nás půjde s granulema,který nejsou úplný shitovky, i když k nim to maso přidávat nebude. Jinak na ty povídánky o surovinách a pohádky o bylinkách fakt nekoukám,a ani to nečtu😉
rozumim tomu, proc grancle hledate.
Jsem jen popsala svuj nazor- proc uz neprohledavam slozeni malych znacek . Jsou to jen prebalovane stale ty stejne grancle, ze stejnych surovin
i když k nim to maso přidávat nebude.
za me to neni o mnozstvi masa v granclich. ale o konzervantech, cistote surovin - a tam se stejne asi pravdu nedozvime 😇 i zname znacky meni slozeni, protoze se vstupy zdrazuji…nebo musi priznat pravdu -jako pred lety farmina
tak hledam co nejjednodussi slozeni, dostupne, v normalni cene - idealne kdyz maji v nabidce vice druhu masa na stridani. A s odchovy se domlouvam na tom, ze uvarit vajicko na tvrdo, dat jogurt nebo maso a zeleninu z polevky neni spatny napad 😀
Já teda co se týče granulí neodpovím, protože se v nich upřímně nevyznám..
Ale teda musím říct, že jsem ráda, že se pídíte po vhodných granulích pro prcky, protože se opravdu může stát, že budoucí majitel bude psa krmit výhradně granulemi a z mojí zkušenosti…aneb, co tak nějak vyslechnu od pejskařů…noví majitelé často zůstavají na granulích, které krmil chovatel, protože mu prostě věří.
Já se hodně setkávám s tím, že štěňata bývají na Royal Canin…jak u svých psů (Gina byla u chovatelky tímto krmena) a nebo i u berňáka…ten byl teda naučenej na všechno, jak maso, tak granule…a hodně se s touhle značkou setkávám i u majitelů štěňat, že tímto krmil chovatel…nicméně si soukromě myslím, že tyhle grancle nejsou úplně nějaká hitparáda a tak si říkám, čím to je, že jsou tak oblíbené…nebo náhoda, že zrovna já se s nimi “tak často potkávám”.
Obecně za kvalitní grancle považuju yoggies, Wolfsblut a asi nativia, ale ty jsou možná mimo cenovou relaci…ale tohle spíš opravdu lépe budou vědět lidi, kteří granulemi krmí a mají alespoň jakýs takýs přehled.
Jo mladej je taky od chovatelky na Royalu. A ráda bych přešla na něco, co se mi bude pozdávat víc (a časem bych ráda na maso, ale to nevím jestli si lajsnu než doroste). Mno uvidíme. První pokus nedopadl, nesedlo to. Teď jsme ve fázi postupného přechodu č. 2, tak si tu asi sednu a počtu, čím kdo krmí štěňouchy, kdyby to zase neprošlo.
ne, neni to nahoda, ze chovatele maji stenata na RC. RC proste funguje. Jsou to vyzkousene grancle a mleko na odchov. napric plemeny….To mliko je snad skoro nenahraditelne jinou znackou. Grancle stenata dobre prijimaji -maji dobrou konzistenci a prosperuji na nich.
Jo, kdyz se o stenata stara jen fena, neni tohle vubec potreba znat - ale ve chvili, kdy je jich moc nebo se s fenou neco deje - to se pak ukaze naplno, jake krmeni funguje a jake ne. a v tu chvili slozeni na pytli nikdo nestuduje uz -radsi se pta po osobnich zkusennostech.
Neznam nikoho, kdo odchoval stenata bez feny na yoggies treba…
on totiž je RC sice děsně nekvalitní, se špatnými konzervanty, z neověřených zdrojů “masa”…ale psi na něm většinou prostě dobře fungují… Znám spoustu majitelů, kteří tím krmí a nemluví o tom. Dogaři na tom štěňata mají často. A pak chovatelé prosí nové majitele, hlavně aby nikde na sítě nepsali, čím krmí 🙃 Koneckonců i Yoda je klidně k masu jako přílohu dostane i dnes... Prostě na to, jak jsou už dlouhodobě špatně hodnocené a poměr kvalita surovin - cena je taky špatný, tak prodejem je to pořád ještě hodně používaná značka. Takže se používá víc, než lidi přiznají.
Ph:ne, neni to nahoda, ze chovatele maji stenata na RC. RC proste funguje. Jsou to vyzkousene grancle a mleko na odchov. napric plemeny….To mliko je snad skoro nenahraditelne jinou znackou. Grancle stenata dobre prijimaji -maji dobrou konzistenci a prosperuji na nich.
Jo, kdyz se o stenata stara jen fena, neni tohle vubec potreba znat - ale ve chvili, kdy je jich moc nebo se s fenou neco deje - to se pak ukaze naplno, jake krmeni funguje a jake ne. a v tu chvili slozeni na pytli nikdo nestuduje uz -radsi se pta po osobnich zkusennostech.
Neznam nikoho, kdo odchoval stenata bez feny na yoggies treba…
jsme se časově a zkušenostmi tak nějak sešli…
Jinak co jsem si dělala zběžný průzkum na co bych mohla přejít, tak u spousty značek, chybí štěněčí řada. No já si jako naprostý laik netroufnu u štěněte, co zběsile roste přejít na granule, co nejsou přímo pro štěňata (a ze snahy prokousat se složením toho množství značek jsem byla celá divoká), takže jsem najednou zjistila, že mám ten výběr hrozně omezený.
tak u spousty značek, chybí štěněčí řada.
fakt? ze jsou “all ages” ? Jake treba?
Já, co tak vím z dřívějška, spousta chovatelů GR měla štěňata na Happy Dogu. Teď většinou přešli na jiný granule, většinou na ten RC (někdo krmí pořád Farminu). Nevím teda proč, ale mně osobně se teda Happy Dog nikdy moc nelíbily, přišlo mně, že je tam hodně kukuřice a že jsou takový nevábný. Ale mlíko na dokrmení a starter jsem vždycky měla od HD. Loňský vrh jsem předávala majitelům na Farmině, ale několik jich teď v roce taky hledá náhradu, dost zaznělo, že uvažují nad Marpem. Já jim bohužel poradit neumím, zkušenosti nemám, takže se tady taky ráda inspiruju.
šavlozubka:Jinak co jsem si dělala zběžný průzkum na co bych mohla přejít, tak u spousty značek, chybí štěněčí řada. No já si jako naprostý laik netroufnu u štěněte, co zběsile roste přejít na granule, co nejsou přímo pro štěňata (a ze snahy prokousat se složením toho množství značek jsem byla celá divoká), takže jsem najednou zjistila, že mám ten výběr hrozně omezený.
Tak toho bych se zrovna nebála,primárně je stejně nejdůležitěšjí vycházet z poměru bílkovin a tuků,zvlášť u štěňat velkejch plemen. Ale jinak,co zatím koukám, mají štěněcí řady skoro všechny značky,od těch all age se už dost ustoupilo.
Jinak RC může fungovat,ale krmit ho nebudu,i kdybych myši měla chytat😂 prosím neubírat se v diskuzi tímto směrem
jo, je to tak. o RC si můžeme po přečtení složení myslet cokoliv, ale jejich mlíko je top mezi mlíky, tomu skoro nic nesahá ani po kotníky, možná pak beaphar. no a veterinární diety od RC prostě kloubí chutnost a funkčnost.
jinak teda malý nory po mlíku vyrostli na brit care a nemůžu říct křivý slovo. velká nora žere ontario a prej dobrý (no a k tomu takový ty věci typu chleba, zbytky, vejce, slepice). kočky jsem dlouho pátrala mezi trošku šrotíky, no, čistě z finančních důvodů ale bohužel a tam navíc ke změnám receptury dochází nějak až moc často. takže kočky mají taky ontario. je to 2x dražší a žerou toho 2x tolik, ale co nadělám.