Aktuálně: 2 742 inzerátů262 027 diskuzních příspěvků19 174 uživatelů

Všeobecný pokec

Xerxova
Xerxova 13.08.2025, 19:51:14 xxx:xxx.af25:4507

my dneska měli úspěšný lov na holoubka diamantového. Mládě ulétlo sousedovi - což jsem nevěděla, ale když jsem slyšela podivné nárazy do skla - hned jsem startovala - a on se blbeček snažil vletět skrz sklo k nám do místnosti… a pak usedl na stolek na terase. Vyfotila jsem ho přes sklo  - zavřela Yodu a klusala zazvonit na souseda. Naštěstí  to vyšlo - podběrákem mávnul profesionálně a holoubkova výprava skončila. Paní krahujcová bude mít smůlu… myslím, že ten by se jí vybarvením líbil

tetrivek
tetrivek 14.08.2025, 14:25:27 xxx:xxx.fe48:88c2

V úterý večer, jdu ze zahrádky s košem plným prádla. Ještě přemýšlím co všechno potřebuji večer udělat. Můj drahý si zašel na posed. A nechal otevřené vrata. Koukám a od silnice k nám odbočil pán na kole a vedle něj běží mladý NO. Pán mi říkal, že se k němu přidal. A myslel si že je náš. A má strach aby ji nepřejelo auto. Tak jsem jí vzala k nám. Starosta má novou mladou fenku, ale jeho nebyla. Naštěstí byl doma děda, napadlo ho, že by mohla být z nedalekého statku. Tak sedl do auta a vydal se pátrat. Mezi tím už syn žadoní, jestli nikoho nebude, necháme si jí. Povídam to ti nestačí naši tři. Xavier s Ájou by jí brali, ale Chelzie se to nezdálo. 

Naštěstí přivezl děda majitele. Fenka se jmenuje Jessi. 

Ale místo aby byl rád že ji našel chtěl ji uhodit. Hned jsem ho zastavila a vysvětlila mu, že to, že utekla už si dávno nepamatuje. A viděla jsem jak se u něho klepe. 

Je pravda, že za tu chvíli u nás, byla taková bázlivá. Ani neznala vodítko a sušené maso nechtěla. Myslela jsem že je to z neznámého prostředí. 

Za pár dní, jsem se dozvěděla že se u něj nemá dobře. A utíká často. 

Mám z toho takový špatný pocit. 

Buggyra
Buggyra 14.08.2025, 14:31:46 xxx.xxx.198.226

Jestli se u něj psová nemá dobře ve smyslu týrání, hodilo by se to nahlásit. Nicméně obec to může přehodit tak, že mu řekne, ať si ji zabezpečí, a co je za plotem, to už nikoho zajímat nebude… a ještě pak na vás může mít dotyčný pifku.

tetrivek
tetrivek 14.08.2025, 14:55:05 xxx:xxx.fe48:88c2

Nevypadala zanedbaně, ani nebyla vyhublá. 

Jen ty útěky. Nejhorší je že člověk se snaží spíš s takovými sousedy vycházet. Vím nikdo je nemá moc v lásce, co chvíli tam hraje techno, s kterým terorizuje okolní vesnice. A snad jsem slyšela i o drogách. Takových lidí je lepší se moc nevšímat. Přemýšlela jsem, jak by se zachoval on, kdyby našel psa, jestli by se postaral nebo ne. 

Buggyra
Buggyra 15.08.2025, 07:48:39 xxx.xxx.198.226

Tak jestli “se u něj nemá dobře” znamená, že je volně ložená a chodí si, kde chce, tak to zase není tak zlé. Vlastně dokud to není zlé, tak lepší se nestarat, to jsem už také vyrostla z toho, mít starost o cizí zvířata, jednou za ně má odpovědnost někdo jiný, a neděje-li se něco protizákonného, tak co je mi do toho, akorát bych si udělala zle a zvířeti i třeba pohoršila.

Sarah01
Sarah01 15.08.2025, 08:56:34 xxx.xxx.162.253

Co by mně asi nejvíc vadilo, tak že toho psa s největší pravděpodobností mlátí. 

Buggyra
Buggyra 15.08.2025, 12:46:53 xxx.xxx.198.226

no jo, ale co s tím. Když ho u toho natočíte, stejně řekne, že to bylo výchovné, že to bylo výjimečně apod. A jestli toho psa mlátí jen, když se ten pes vrátí domů a nebo dostatečně rychle neuhne z cesty, tak to úřady řešit nebudou. Aby řešili, to by musel mít pes zpřelámané kosti nebo jiná vážná zranění. Lepší nevědět…

tetrivek
tetrivek 15.08.2025, 13:31:40 xxx:xxx.fe10:3701

Nejhorší je, že on má na pastvině krávy. A věčně mu utíkají. A kousek je silnice, kde někteří lidé, kteří to neví jezdí rychle. Místní si dávají pozor. Kolikrát mi do cesty ze škarpy vyběhla kráva, nebo tele. Ale vím to a jezdím tam pomalu. Hlavně aby tu fenku nepřejelo auto. ☹️

Sarah01
Sarah01 15.08.2025, 13:53:37 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

no jo, ale co s tím. Když ho u toho natočíte, stejně řekne, že to bylo výchovné, že to bylo výjimečně apod. A jestli toho psa mlátí jen, když se ten pes vrátí domů a nebo dostatečně rychle neuhne z cesty, tak to úřady řešit nebudou. Aby řešili, to by musel mít pes zpřelámané kosti nebo jiná vážná zranění. Lepší nevědět…

Já  to vím. Takových lidí je, co jim pes utíká a oni ho po návratu zmlátí. A nevědí, že takhle ten pes utíkat nepřestane. Prostě mě to štve, no. I když vím, že s tím nic neudělám.

Buggyra
Buggyra 15.08.2025, 13:58:54 xxx.xxx.198.226

Taky mě to štve, ale je toho kolem mě tolik… štve mě to čím dál míň, otupuji, i záměrně. Abych se tím netrápila, když jsou to situace, se kterými nemůžu nic dělat…

Sardullah
Sardullah 15.08.2025, 16:26:58 xxx.xxx.221.216

Já neotupuju, ale cítím bezmoc, člověk prostě nemůže zachránit všechny psy na světě…tak se snažím na podobné věci nemyslet, protože jinak by se ze mě mohl stát sériový vrah a na zahradě bychom za chvíli měli stopadesát psů.

Ono co si budem povídat, i když člověk nahlásí psa, který na tom není fakt dobře, tak mi přijde, že ve své podstatě je zázrak, když docílí toho, aby byl pes odebrán…pokud je pes v dobré výživové kondici a nebude mít nějaká viditelná zranění, tak se nic neděje. Ono co v takovém případě…nahlásíte, že se mu utíká pes a když už to bude někdo řešit, tak max dotyčný dostane třeba pokutu a čubě naloží o to víc….přála bych si být superhrdina, tak bych přilítla, dostal by pětadvacet rákoskou a pohrůžku, že jestli na čubu nebude hodnej, tak dostane znovu a víc…jenže to je jen zbožné přání a pohádka…kolik tvorů na zemi včetně lidí by takového strážného anděla potřebovalo….

Nemá každej to štěstí, že má strážnýho anděla doma…že stačí zavolat “Ginuško, pomóc…” a Gina by to zařídila…

Irma19
Irma19 20.08.2025, 18:16:36 xxx.xxx.173.47

Třídím knížky…

Našla jsem jednu, celkem výchovnou, příběh nerozvážně pořízeného štěněte ohaře.

Nemáte někdo zájem? Věnuji zdarma 🙂

Obrázek
rina
rina 28.08.2025, 07:52:37 xxx:xxx.a535:b01
Buggyra:

Taky mě to štve, ale je toho kolem mě tolik… štve mě to čím dál míň, otupuji, i záměrně. Abych se tím netrápila, když jsou to situace, se kterými nemůžu nic dělat…

Já bych chtěla vědět, jak to udělat, aby člověk otupěl? Mně přijde, že si to spíš přitahuji

Jestli si někdo pamatuje,  2 roky zpet jsem zde řešila čivavu v kotci. Tam jsem díky některým zde a jejich příspěvkům uspěla, .majitelé si debatu zde přečetli a chytli se za nos.

Sháníme s manželem pozemek pro klidne stáří🙂 našli jsme úžasný. Minimum lidi.

Mluvíme s jedním sousedem a povídá tak nějak o všem ,i o tom druhém sousedovi. Doma přemýšlím a z indicií mi vychází, že je to chlap, který svoji bývalou ženu dohnal téměř k sebevraždě, a 25 let mám v živé paměti, jak se choval šíleně ke svým psům,   . Tehdy jsem byla hned po škole a bylo mi z toho zle hooodně dlouho, pamatuji si to dodnes.

No a hádáte dobře, je to náš možný soused. Když se snažíte, vidíte i za plot, který má zadělaný vším možnym. A tam hrůza, takový bordel a mezi tím kotce a xxx psů na řetězech.  

A světe div se , tento psí  milovník je předseda místního kynologickeho svazu. 

Přijde mi, že některé věci, které se dějí nemohou být ani pravda. Fraška nebo žijí v nějakém divném světě 

Takže jak na to? Jak otupit?

mne pomáhá jen nevědomost. 

Buggyra
Buggyra 28.08.2025, 08:07:56 xxx.xxx.198.226

Ano, nevědomost. Prostě “nestarej se, nebo z toho zase budeš mít bolení hlavy”. Mezi pozemky bych postavila betonovou zeď nebo něco takového, abych ani neslyšela, pokud už bych tam musela sousedit… ale mám výhodu, že v paneláku prostě k sousedům nevidím a zpravidla ani neslyším.

bambule
bambule 28.08.2025, 08:12:16 xxx.xxx.234.114
»
Odpověď na příspěvek uživatele rina z 28.08.2025, 07:52:37

Nemůžu Vám poradit jak otupit, já sama to nedokážu a spousta věcí mě nakrkne, nedokážu nad nimi mávnout jen tak rukou, dělat, že se nic neděje. Jak říká můj milovaný muž : “Ty z toho jednou budeš tahat nohu!” prostě to nejde. Takže otupit chce nadání, které já nemám. 

Jinak takového člověka za souseda nebrat, protože aby se Vám dobře žilo, musíte mít i jakež takež vztahy se sousedy. Tohle by bylo jen na rozčilování.  A řešení neustálých problémů. Vím to z vlastní zkušenosti. 

orionka-2
orionka-2 28.08.2025, 16:43:03 xxx:xxx.d18f:78d3

Všichni chtějí vlastní, ale v tomhle má výhodu nájemní bydlení. Na stáří je nejlepší pronajmout si pozemek a na něj postavit maringotku. Nebo podobný mobilní dům. Až vás sousedi budou neúnosně štvát, popojedete.

kometa
kometa správce
28.08.2025, 17:03:44 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 28.08.2025, 16:43:03

A to já jsem s vlastním bytem spokojená. Je malý, ale můj. Pro mě je to základ.

Sardullah
Sardullah 28.08.2025, 17:40:33 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 28.08.2025, 16:43:03

Ono všechno má své výhody a nevýhody…jak nájemní bydlení, tak vlastní.

A když se teda budu bavit o nějakém seniorském věku, tak vidím velkou výhodu ve vlastním bydlení. Ne každý měl šanci si naspořit tolik, aby si v důchodu mohl udržet předchozí životní standard. Bydlení ve vlastním…pokud už na něm nevázne nějaká hypotéka apod. je podstatně levnější, než nájemní bydlení.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.