Aktuálně: 2 741 inzerátů262 228 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Všeobecný pokec

orionka-2
orionka-2 20.10.2025, 22:46:47 xxx:xxx.32a0:bbcd
Buggyra:

Ano, musela bych dávat kočkolit. To se mi taky nechce.

Nemusíte dávat kočkolit, kocour má v příležitostné bedničce, dá se říct, hrabanku. Směs opadu z tují, trochu písku, trochu pilin….nebudu k lesu nosit z města jakýsi kočkolit a ještě ho platit. Jasně, že to nepřebírám, vysypu a nasypu nové. 

Buggyra
Buggyra 21.10.2025, 06:58:53 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 20.10.2025, 22:46:47

To je dobrý nápad 🙂 To by šlo! Prach ze sena, trocha písku, a kočka by mohla být spoko 🙂 Taky se mi právě příčí ještě darmožroutkám tahat stelivo…

Sardullah
Sardullah 21.10.2025, 13:50:48 xxx.xxx.189.104
Buggyra:

mně se do těch výklopných také nic nechytilo právě… Teď používám mrtvochytky, ale jsou to šunty a hned se rozbijí ☹️ Už jsem zlikvidovala 3 ze 4… tak nakonec stejně asi pořídím kočky, ale kočky žerou a chodí trousit do sena, nic o co bych stála. Tak hledám, co by fungovalo. Že to tu myš přerazí, to mi nevadí, já je stejně krmím slepicím.

No já nejdřív to místo, kam dám sklopec, tzv. zakrmím…třeba 3 dny dávám na určitý místo piškot a pokud vždycky zmizí, tak tam čtvrtý den dám sklopec…a myš vždycky chytnu.

Protože když jsem dala rovnou past, tak se mi stalo, že mi myš lítala třeba týden po obýváku, ale do pastičky nevlezla.

Navíc já, jak mám “nastražený” piškoty, abych viděla, jestli se u nás nějaká již ubytovala a nebo ne, tak jakmile piškot z nějakého místa zmizí, tak automaticky na to samý místo dám další a pak další a pak teda piškot šoupnu do sklopce…

Jo a ještě ohledně návnad…jako vyzkoušela jsem všechno možný, co jsem kde vyčetla, že by to pro myš mohlo být atraktivní a teda nakonec s klasickými dětskými piškoty mám největší úspěch…

Buggyra
Buggyra 22.10.2025, 06:55:15 xxx.xxx.198.226

Mně ty myši skáčou do mrtvochytek samy. Nemusím nějak extra vynalézavě vnadit. Tady si běhají za bílého dne sem tam. Když přijde kocour pro myš, tak ho vidíte jít k buňce a za minutu ho vidíte odcházet s myší. Ale pro to množství myší by se mi právě líbilo mít nějakou past, která jich je schopná pochytat víc najednou, kde jsem sázela na ty propadla na kyblících, jenže tam se prostě nic za několik měsíců na různých místech nechytilo… ☹️ Mrtvochytky chytly třeba tři myši za jeden den, tři sklapovačky tři kousky. Jednou mi sklapla máma i s mládětem, fakt je to tu myší ráj.

Navíc tady asi piškoty díru do světa neudělají, koně i děti rozhazují neustále po stáji různé obilí… A slepice také nemají pšenku na myším nedostupném místě, bohužel. (chtělo by to to nášlapné krmítko…)

Moje myši mají vůbec nejraději slepičí granule pro nosnice a pak taky jedou ty granule pro psy. To je bezva lákadlo. Teď jsme navezli na hromadu u stromů jablka na zimu, tak mají myšičky i přísun vitamínů…

Sardullah
Sardullah 22.10.2025, 07:11:24 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.10.2025, 06:55:15

No tak já jsem samozřejmě v naprosto jiné situaci… řeším myši pouze v baráku… jestli jsou nějaký třeba v kůlně, tak to ani netuším… asi určitě jsou… ale mimo sezonu tam nemám důvod lézt a teda jednu past dávám do garáže.

Když to řeknu sumárně, tak umísťuji 4-5 pastí max najednou… většinou i méně, protože ne na všech místech je past lovecky úspěšná.

A maximální počet myší, které jsem za myší sezonu odchytla je 25 kousků… a tím myslím, že žádné další myši se v domě nenacházely.

Sarah01
Sarah01 22.10.2025, 07:27:13 xxx.xxx.11.197

Já jsem koupila tyto pastičky, mám dvě a musím říct, že myš se do nich ještě nikdy nechytila. 😄

Obrázek
Sardullah
Sardullah 22.10.2025, 07:40:47 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.10.2025, 07:27:13

Hele mně do toho vlezly dvě , a to asi během dvou let, takový malinký myšičky. Mně přijde, že se tam ani udatnej myšák nevejde… jako jo, vejde, ale některý kousky, co chytnu, jsou fakt veliký.

A co teda mi přijde na týhle pasti takový nekomfortní je, dostání té myši z pasti ven… když se jí nechce, tak je to docela sranda.

Buggyra
Buggyra 22.10.2025, 07:56:01 xxx.xxx.198.226

No nic, zkusím zase nachystat tu s propadlem. Dám ji tentokrát do krmné bedny se slepičím krmením, tam jsem byla nebývale úspěšná, myškám dám na konec toho propadla slepičí granule na oboustranně lepící pásku, a uvidím 🙂 do kyblíku bych mohla hodit i namočenou pšenku…ta by mohla vonět.

Verun
Verun 22.10.2025, 19:40:31 xxx.xxx.220.9

A co holky děláte s ta mysima ve sklopci? V bunce u  rybniků jsme teď pochyhali cca 15+ myšek. Jedná pastiçka na zemi jedna na ponku, myši chycené každý den…pak už jen ojediněle, teď zatím nic.navnada je opálený chleba zapalovačem. Prej mají rádi lískové oříšky.jeste jsem nezkusila. Největší zdroj myši a potkanů je chov slepic.

Sardullah
Sardullah 22.10.2025, 22:41:16 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 22.10.2025, 19:40:31

Tak já jsem samaritán … mám pro ně vybavený akvárko, tak je několik dnů skladuju a pak je vyvážím mimo civilizaci na louku k lesu.

Jednu skupinu jsem měla hodně dlouho… byly hodně mrazy, tak jsem čekala na lepší počasí… měla jsem je skorem 3 měsíce a to už z nich byly opravdu ochočené potvůrky.

A tak úžasné, že jsem byla v pokušení si je nechat, no nakonec naloženy do přepravku a odvezeny na místo začátku svobody… no tak jsem popšla pár desítek metrů od auta… vytřásla jsem je ven, popřála hodně štěstí s jdu zpět k autu a najednou na mě syn volá, že ty myši běží za mnou… no fakt jsem byla jak krysař. No mám delší nohy, utekla jsem jim, ale bylo mi to líto… fakt jsem byla v pokušení na ně počkat se slovy “ holky tak šup, naskákejte zpátky do přepravku a jedeme domu…l

No poučila jsem se a snažím se minimalizovat starání pouze na krmení, napájení a čištění ubikace… žádné mluvení, mlaskání, hladní, drbáni…. Ato už neprovozuju, ale s velkým sebezapřením.

Verun
Verun 22.10.2025, 23:20:03 xxx.xxx.220.9

Naše holky jednou přitáhly domu bílou myš.prej ji zachránily..

Daly do skleněného akvárka…jednou jsem ji viděla balancovat na okraji akvárka 😱 a pak jsem jednou nakoukla nad akvárko…ten myší smrádek ..no děs. Takže jsem děvčatům doporucila hledat pro myšáka nový domov… Jako skautky měly skautského potkana , jednou jsme zajišťovaly táborový závoz ( navezeni materiálu.kopání latryn.staveni podsad na stany) +tu jejich myš velikosti zakrslého králíka.. Myš po cestě autem opustila klec a hleděla ve směru jízdy na mém opěradle.já málem opustila auto za jízdy čelním sklem…

Trickyvoo
Trickyvoo 23.10.2025, 00:53:32 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.10.2025, 22:41:16

Na to vám řeknu jen jedno : “chuděrky malý vopuštěný”😂

Buggyra
Buggyra 23.10.2025, 07:01:31 xxx.xxx.198.226

No, asi tady nebudu oblíbená, ale já myš klepnu lopatkou a pak ji zkrmím slepicím. I proto se mi moc nechce do kočky, protože tohle je supervýhodné krmení, čerstvé masíčko…kočka mi vajíčka neponese…

Vahine
Vahine 23.10.2025, 07:05:30 xxx:xxx.b35:6701
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.10.2025, 22:41:16

Sardullah, Ty jsi taková hodná dušička 😊 jako nasmála jsem se, protože mi to okamžitě běželo před očima, jako film…je to hezké, ale kdyby Tě některá ňafla, tak je to i nebezpečné. No, ale já vím, že mít dům, auto a papíry, asi by jsem to dělala podobně 🙈

Viděla jsem už 2x dokument na Netflixu- Poslední slova Jane Goodallové, který se záměrně natáčel s tím, že ho lidé uvidí až po její smrti. Bylo to krásné, a připomínáš mi ji svým přístupem k živočichům. 

Vyprávěla, jak v mládí, když přijela do Afriky, hodiny, týdny a měsíce pozorovala v pralese zvířata, třeba i mravence, hovnivály, ptáky a jejich chování vůči sobě, jak si pomáhají a tak. Když se dostali s reportérem na téma, co si myslí, že bude po její smrti, řekla, že doufá, že jí tam na přivítají její pes z dětství, oblíbení šimpanzi, kteří jí byli nejbližší, maminka a na chvoji pak byli 2 předemřelí manželé. A že je mnoho druhů lásky a já s ní souzním. Říkala, mimo jiné, že svými přednáškami mladým lidem, se snažila “vychovat” novou generaci soucitných lidí…ano, to svět potřebuje. I Sardullah potřebujeme 😉☝️

bambule
bambule 23.10.2025, 07:35:46 xxx.xxx.92.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 23.10.2025, 07:05:30

Moc krásně napsané. Naprosto souhlasím.

Vahine
Vahine 23.10.2025, 07:51:40 xxx:xxx.b35:6701
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.10.2025, 07:01:31

No, asi tady nebudu oblíbená…

Tak to se nebojte, Buggyro😊 to, co popisujete, je přeci  potravní řetězec a náhodou se Vy zase hezky staráte o své slípky, koně….co by ty děti, které za Vámi a koňmi chodí, co by si bez Vás počaly?  🍀

Sardullah
Sardullah 23.10.2025, 08:09:37 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 22.10.2025, 23:20:03

Jako smrad to je…. a to já při tom počtu myší měním podestýlku třeba obden… já mám to akvárko s myšicema ve sklepě.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.