Kámoška jeden čas dělala prodavačku a v té době nenáviděla Štědrý den, prý lidi byli na ně i na sebe hrozně hnusný a byli schopný se porvat o veku.
Kámoška jeden čas dělala prodavačku a v té době nenáviděla Štědrý den, prý lidi byli na ně i na sebe hrozně hnusný a byli schopný se porvat o veku.
No tak já mám tu výhodu, že mi nikdo nezakazuje se se zákazníky vykecávat… samozřejmě když za ním nestepuje žádnej zákazník a teda další výhoda je, že když nestihnu administrativu, tak zůstanu po šichtě nebo přijedu ráno dřív nebo si to přijedu dodělat v klidu ve volnu…
Jasně není to ideál, ale já si to kolikrát radši nechám po zavíračce a dodělám si papíry v klidu,,,
Trickyvoo:Kámoška jeden čas dělala prodavačku a v té době nenáviděla Štědrý den, prý lidi byli na ně i na sebe hrozně hnusný a byli schopný se porvat o veku.
Taky jsem dělala kdysi dávno, cca před 25 lety, chvíli v obchodě a zařekla jsem se, že už nikdy. Byl to malej obchůdek na malým městě a lidi byli tak, jak asi všude, dost různí, ale fakt jako dost. Za dva roky, co jsem tam dělala, mě stačili okrást cikáni, v sobotu ráno, to chodívali opilci z hospod, jsem málem dostala flaškou po hlavě, když se v obchůdku porvali, a tradičně, když byla ve 12 zavíračka, na mě bušili, že ještě potřebují cigarety. V týdnu jsem mívala od 12 do 13 polední přestávku, jednou mi zůstala dcera viset ve výtahu, tak jsem přišla pozdě a to bylo řečí od důchodců, že mi manžel přilehl noční košili, v poledne. 🙄 A když se tehdy opravovala kanalizace, měla jsem v obchodě i potkany a musela se volat deratizační firma. O tom, že spousta lidí chtěla cigarety na sekeru, ani nemluvím. Jojo, bylo by to na knihu a jen dva roky jsem tam byla. Veselo tam bylo nejen o Vánocích.
Eh. Venčí se blbě. Od konce minulého týdne máme doma nějakou žaludeční virozu. Vždycky už to vypadá dobře a bum, zase zvracení. No a od včerejška se do party marodu přidal i mladý pán s epesní sračkou. Takže ráno nedostal nic, večer jen dietku a muž mi po návratu z šicí session u kamarádky hlásil, že dobrý, že bobek byl normální. A tedkonc ráno zase epesní sračka. Takže budu volat na veterinu, jestli nás někam vmáčknou, aby se to radši zkontrolovalo. 😟
ale já si to kolikrát radši nechám po zavíračce a dodělám si papíry v klidu,
Mám to podobně. Nejlíp se papíruje, když nejsou ve škole děti. Takže v pátek odpoledne. Jinak tam pořád “někdo leze”.
No já to mám psychicky tak,že mě by nevadilo být dýl,a ale v klidu,nže když se to stihne včas,ale jsme zralý a fyzio a psychoterapeuty….
o tom,že jsme kolikrát py..ku..atd,ani nemluvím,
o tom že lidi vyřvávají-kasá-ujede mi bus-když je jich tam málo-já jsem dojížděla-a v podstatě dojíždím furt,i když můžu jít pěšky…
ale prostě,taky chodím na bus,nebydlím prostě v tom městě…..
A NIKDY MĚ NENAPADLO VYMÁHAT SI V OBCHODĚ,AT SI PRODAVAČKA POHNE,ŽE MI JEDE BUS…..
nebo lidi,když se zavírá kasa,protrože musíme vybalovat,péct,uklízet-tak červené světlo-kasa se zavírá-a oni se ještě na tu zavírající rozběhnou..
argumenyt-mám jen jeddnu věc,džus rohlík,to mě nevezmete????-no nevezmu,protože ty obří palety se sami nevybalí,a jsme často na celou prodejnu 3-slovy TŘI-pokladní a druhá pokladní co vybaluje palety chlazenýho maso
a třetí je vedoucí-co chodí na kasu,dělá zeleninu,naváží vody,piva,odbavuje kamion,dělá objednávky a vybaluje a peče….
takhle býváme třeba v neděli-3na ráno,3 na odpo-a ta co je na hlavní kase k tomu vybaluje drogerku,cigára na kase,takže když zrovna nejsou lidi tak hrrr k paletě,a mezitím ,když jsou lidi a platí kartou,tak se dopnují cigára na kase…
na wc na poslední chvíli….
a po cestě mě zastaví 3 lidi…
nebo řeknou-ona v obchodě není žádná prodavačka,no není,
protože vedoucí vzadu přebírá pekaře/kamion,/poštu
a druhá je ve skladu a lisuje-večer klece prázdných beden z regálu-u lisu nikoho nemáme,stejmmě jako nemáme nikoho ve skladu,
jo vedoucí odebírá láhve z pásu a kastle…
u lahví taky nikdo není,
kastle bere taky vedoucí,
to že na vás často lidi mluví u vrácení peněz,
nnechají makrlu v drogerii,rozbitý rozlitý zboží po obchodě a rozbitý pudinky jogurtxy na cukrovinkách na kase je normlání-jen té makrely mezi drátěnkama jsem se lekla až jsem zařvala…
že si jich tam hodně přijde vylít zlost je taky nornmální…
ale jasně-půlka pozdraví,nakoupí,odejde,
část je milá usměje se prohodí vtip,hlášku,řekne at vám to utíká,
1 paní mi roky s celé firmy kde dělá zbírá sáčky na hovínka…,
s jednou jsem se vlastně domluvila na koně….
občas nechávají spropitný,pohválí…ale vám v hlavě utkví 2 nepříjemný,i když půlka je fajn,část je milá..
kolikrát jsem na kase brečela,nebo ve skladu,když se to sešlo,mám limit
3 protivní zákazníci-to už mám roky..
jak je 4 tak se sypu,
naštěstí 4 není často aprotivnej myslím extrémně-že s váma mluví jak s odpodkama,vysmívá e,uráží a zuří,nadává-prostě extrém….
ale jsem strašně,strašně,strašně moc ráda,že mám práci,která mě sice ničí psychicky i fyzicky-ale ona za to zase moc nemůže-v obchodě je prostě dřina-jen přehazování větších psch konzerv z palety do regálu,dovnitř dolů,balíky s vodama džusama,mlíka,na kase balíky cukrů,mouk,mlík,kastle…
+dělat s lidmi je dřina-a já nejsem flegmouš s hroší kůží,po kterým vše steče,já si vše moc beru,místo abych na to kašla+mám zdr.problémy,takže i když jsem doma,tak mě bolí ruce,prsty,záda….
no,ale s vedením se dá na všem domluvit,většinou mívám z odpo někoho kdo mě hodí dom aute,,,
někdy je tam i sranda…
a jo,jinak mě ta práce i baví….
netěším se na to,jak nebudu stíhat,protože su pomalá,,,i když se hrozně snažím,ale nemůžu říctt,že bych dělala práci,kterou nemám ráda,to ne…,
2 vycházky-jedna ranní cvičící k rybníčku a druhá odpo naproti ke kamarádce-mlha jak mlíko a lii jezdí jak hovada-extrémně…
dostala jsem další knížku o koních-Jaký kůn se ke mě hodí a jejich zvláštnosti
a Hyde park civilizace 2-ale nemusela jsem si před spením číst o paní co přežila Terezin a další…a o horolezci,co byl 6 dní ve sněho vé bouři,nad propastí,s kamarádem,kterej zemřel pár hodin před záchranou a tomu horolezci musely amputovat obě ruce a nohy…uffff
ehmm fotky nesou z vycházky-tak na rovinu-TOHLE SE DAFINCE LÍBILO VČERA VÍC NEŽ VYCHÁZKY V MLZE,BLÁTĚ…
U nás se včera udělalo po delší době jasno, tak jsem spěchala z práce, abychom stihli procházku, i telefon jsem zapomněla, takže fotky nejsou. Na Praděd už vidět nebylo, jak se ta mlha snášela dolů a docela rychle už jde to sluníčko za obzor a začíná se brzy stmívat, ale stihli jsme.
jáá chcu sliníčko,chcu sluníčko,chu hoodně sliníčka…uuuáá mám sluníčkovej absták….
Dafi:jáá chcu sliníčko,chcu sluníčko,chu hoodně sliníčka…uuuáá mám sluníčkovej absták….
To já taky, včera to asi byla vzácná chvíle, dnes je opět mlha ☹️
U nás se předevčírem na nebi otevřela brána do pekla, úžasná podívaná, nedalo se pořádně mobilem zachytit….
efe:U nás se předevčírem na nebi otevřela brána do pekla, úžasná podívaná, nedalo se pořádně mobilem zachytit….
U nás taky a taky jsem neodolala vytáhnout mobil.
Tak my byli s Malinou o víkendu na trzích Krakově, protože nám padlo hlídání. Malina na těch trzích tahala muže jako šílená. Problém nebyl v tom, že by se jí tam nelíbilo právě naopak, byla nadšená že všech těch pachů. Pak jsem si jí vzala já a nechala se celkem korigovat, když jsem jí řekla, kam půjdeme, že má jít pomalu. Někteří lidi na mě trochu koukali, když jsem každý pohyb hlásila psovi, ale jenom tak se trochu uklidnila. Nejvíc mě ale překvapila ve chvíli, kdy na místě, kde jsme se měli setkat s tchýňovými. Neviděla jsem je, tak jí říkám “hledej babičku a dědu" a ona mě začala táhnout nějakým směrem, tak jsem si myslela, že je popletená, ale kdepak našla je, což v tom mumraji lidí a pachů mě hodně překvapilo.
Včera jsem si zranila koleno a zas musí venčit muž. Takže to zas vedu od deseti k pěti.
Malina je holka šikovná a Vy holt musíte odpočívat. Ať je Vám brzy líp !
Nechci plevelit tohle vlákno, ale snad nebude vadit, když ještě dodám…
všechny ty lidi, co v supermarketech brblaj, popřípadě i nahlas volají “pokladnááá” a “proč neotevřou víc pokladen…to ony ty prodavačky někde pijou kafe a my tady stojíme frontu”…co vidím jako zákaznice, tak standardně tohle dělaj nejvíc starší chlapi…no tak všechny tyhle lidi bych poslala si tu práci vyzkoušet, protože si neumí představit, o čem to je. To, že si kolikrát nestíhají ani dojít na záchod..
Jasně řešení by bylo…víc lidí na směně…ale to by je někdo musel zaplatit a zase by se to promítlo do nákladů a tudíž do cen zboží, které ale chceme co nejnižší.
Jinak teda ti zákazníci, kteří…no abych nikoho neurazila…ti, co nám odčerpávají energii a eventuelní dobrou náladu a elán…tak to mi přijde, že na to mají facebookovou skupinu a tam se hromadně domluví, že teda dneska přijdou ke mně do krámu, protože jinak neni možný, že by se to takhle kumulovalo.
Neumím si představit, že bych pracovala v supermarketu…už ve školce mi učitelky přezdívali “zpomalenej film”…vůbec si neumím představit, jak bych to vůbec stíhala…jasně ve svém oboru jsem asi docela rychlá a všechno vim, všechno znám…ale pořád je to na pohodu, protože si opravdu část práce můžu dodělat až mám čas…no a samozřejmě si můžu dopřát ten luxus, protože mám auto, autem jsem doma za 10 minut a o psy je postaráno, malý děti nemám…
Jasně spousta povolání je náročných, ale před prodavačkama v potravinách opravdu smekám a v tomhle předvánočním čase dvojnásob…
Já kdysi brigádničila v Bille v Praze na Celetný, vydržela jsem 3 týdny a teda nikdy víc… Zavíračka v 22:00 a pak ještě přepočítat kasu, když jsem ve 23 vypadla na metro byla jsem ráda. Do postele se člověk dostal někdy kolem 1 ráno a další den už měl být někdy před 7 v práci… Dělalo se krátkej-dlouhej týden, takže buď 3 nebo 4 dny v kuse… Jako fakt masakr. Totální nevyspání a celou noc jsem v hlavě slyšela pípání pokladny. A to že se člověk občas přes hodinu doprošoval vystřídání, aby si došel na záchod a ty nasraný ksichty lidí, když tu pokladnu konečně mohl zavřít…
Ještě jsem zapomněla napsat, že to že běžně mi zákazník říká honem honem, jede mi autobus…to by ještě šlo, ale speciálně dneska chtěli 3 lidi platit kartou a měli překročený limit, tak jim to nešlo…a normálně mi říkali jakože co mají dělat…no tak jim říkám, že teda buď si přes bankovní apku musí ten limit zvýšit a nebo teda zkusit odjet k nejbližšímu bankomatu a zkusit vybrat hotovost…tak limit si navýšit tady nemůžu a vybírat nechci a ve své podstatě byli naštvaní na mě, že nemůžou zaplatit, i když na účtu ty peníze mají…nevim, co si představovali, že udělám já…že jim dám zboží zadáčo a nebo že udělám čáry máry fuk a ten limit jim takhle navýším…
Jako obecně mi přijde blbý, když lidi dorazí k pokladně zaplatit a teprve když mám teda rozmarkováno a chci po nich zaplatit, tak začnou peníze převádět ze spořáku nebo z účtu na účet.
A teda ještě bych zmínila, že mi přijde, že se nám tady rozmáhá takový nešvar…lidi přijdou platit…já jim řeknu částku a čekám, jim zazvoní telefon a ne aby když už to zvednou řekli “prosím tě, já jsem teď u pokladny a platím, zavolám ti za chvilku”, ale normálně telefon zvednou a krafou…jsem asi fakt konzerva, ale to mi přijde fakt neslušný.
A pak další věc…zdravení…mě bylo vždycky vštěpováno, že pozdravit je slušnost a odpovědět povinnost….jako chápu, že ne každej, kdo vleze do krámu, tak pozdraví…ale když jdu prodejnou, míjím zákazníky, řeknu jim “dobrý den”… a máme oční kontakt…a ono nic…ticho…to mi nepřijde normální…a to jsou třeba i lidi v mém věku, takže ne že by to byla nějaká mladá generace, která nezdraví…
U nás krásně teplo a slunečno, vyrazili jsme alespoň na hodinu a půl mezi prací do našeho lesa.
Na cestě jsme potkali paní se zlatým retrívrem, stála na pěšině jak svatej na mostě a já se v duchu zlobila, že je to jedna z těch, co se zastaví s jedním psem a já kolem ní mám projít se třema “ poraď si jak můžeš”. Tož jsem se taky zastavila a čekali jsme pár minut, byla jsem ve vzdoru🤣
Pak jsem to nevydržela, zeptala se jí co jako je a sympatická nesmělá paní, že má mladou fenečķu co ještě úplně neposlouchá a že stratila vodítko. Tož jsem se zastyděla, půjčila jí vodítko, já mám na každým dvě karabiny takže i tak psy poberu a že mi ho někdy nechá na tajném místě.🙂 Fenka teda krásná a milá, takový ten mohutný typ.
Pak jsme ještě potkali pána s úžasnou středoasiatkou, obrovskou , nádhernou bílou fenou, takovou bych si chtěla pořídit na důchod. Ta dva mlaďochy vyblafala a jen Gučáka nechala aby se jí dvořil.
Večer jsem s hrůzou zjistila, že mi došlo maso a mám v mrazáku jen kilo hovězích jater, tož jsem je uvařila s rýźí a úspěch byl byl obroský, všichni si třikrát přidali.🙂
To mi úplně připomíná, když jsme byli se psem na dovolené v zahraničí a já zjistila, že při procházení historických městeček také musím hlásit psovi každou změnu v pohybu. Protože jak má to zvíře vědět, že dnes se nejde stále vpřed, ale každou chvíli zastavujete, obdivujete, fotíte, často měníte směr… prostě těch pokynů je najednou opravdu mnoho, protože jinak psa budu jen vláčet a on nebude mít šanci porozumět, co se po něm chce.
Eli, myslela jsem si, že až budu v důchodu, že bych si třeba zrovna v bille mohla dát brigádu…ale když čtu tu realitu, tak asi ne, i když ji mám přes ulici. 🙈
To já bych šla na brigošku tak max třeba do globusu… když dřepím za kasou, tak jsem za kasou a nemusím ještě lítat vybalovat zboží, doplňovat, obsluhovat pekárnu, uklízet atd atd…