Aktuálně: 1 915 inzerátů282 352 diskuzních příspěvků20 143 uživatelů

Jak se vám venčí?

Zrzavci
Zrzavci 12.12.2025, 07:54:28 xxx.xxx.226.6

Práce prodavaček si velmi vážim a vždycky se snažím něco milýho prohodit, usmát se, protože to je peklo, co některý lidi-zákazníci, dokážou vyprodukovat. Podle mě, než by si člověk mohl něco koupit, měl by povinně jít na pár dní pracovat do obchodu. Aby viděl. Ondynoj byl nějakej prudnej týpek před náma, paní za pokladnou už vymačkaná jak citron - tak jsem jí koupila tyčinku nějakou, co je u pokladny, aby měla radost, že je na ní někdo hodnej. Třeba ji nesnědla protože jí to nechutná, to ale nebylo podstatný, podstatný bylo to gesto, že někdo jinej taky vidí, že ten člověk před ním je prostě hovado, který si potřebuje vybít na někom nevim co, asi sexuální nedostatečnost, nebo nevim.

Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 07:56:38 xxx.xxx.11.197
Elisak:

Já kdysi brigádničila v Bille v Praze na Celetný, vydržela jsem 3 týdny  a teda nikdy víc… Zavíračka v 22:00 a pak ještě přepočítat kasu, když jsem ve 23 vypadla na metro byla jsem ráda. Do postele se člověk dostal někdy kolem 1 ráno a další den už měl být někdy před 7 v práci… Dělalo se krátkej-dlouhej týden, takže buď 3 nebo 4 dny v kuse… Jako fakt masakr. Totální nevyspání a celou noc jsem v hlavě slyšela pípání pokladny. A to že se člověk občas přes hodinu doprošoval vystřídání, aby si došel na záchod a ty nasraný ksichty lidí, když tu pokladnu konečně mohl zavřít…

Kdysi dávno, když jsem ještě do Billy chodila denně, jsem si tam všimla prodavačky, která už byla před důchodem (později jsem se dozvěděla, že do toho důchodu opravdu odešla) a nahlas nadávala na lidi, jak už ji se.ou. Koukala jsem na ni nechápavě, dnes už chápu. Dcera taky chvíli brigádničila v Kauflandu a zážitky děsný. Jako chápu, že někdo to dělat musí, ale já bych do supermarketu nechtěla jít pracovat ani náhodou. Takže se modlím, aby tady firma vydržela ještě těch cca 6 let, který do toho důchodu mám, protože nikde jinde by mě už v mým věku asi nezaměstnali, jedině v tom obchodě.

Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 08:11:11 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Ještě jsem zapomněla napsat, že to že běžně mi zákazník říká honem honem, jede mi autobus…to by ještě šlo, ale speciálně dneska chtěli 3 lidi platit kartou a měli překročený limit, tak jim to nešlo…a normálně mi říkali jakože co mají dělat…no tak jim říkám, že teda buď si přes bankovní apku musí ten limit zvýšit a nebo teda zkusit odjet k nejbližšímu bankomatu a zkusit vybrat hotovost…tak limit si navýšit tady nemůžu a vybírat nechci a ve své podstatě byli naštvaní na mě, že nemůžou zaplatit, i když na účtu ty peníze mají…nevim, co si představovali, že udělám já…že jim dám zboží zadáčo a nebo že udělám čáry máry fuk a ten limit jim takhle navýším…

Jako obecně mi přijde blbý, když lidi dorazí k pokladně zaplatit a teprve když mám teda rozmarkováno a chci po nich zaplatit, tak začnou peníze převádět ze spořáku nebo z účtu na účet.

A teda ještě bych zmínila, že mi přijde, že se nám tady rozmáhá takový nešvar…lidi přijdou platit…já jim řeknu částku a čekám, jim zazvoní telefon a ne aby když už to zvednou řekli “prosím tě, já jsem teď u pokladny a platím, zavolám ti za chvilku”, ale normálně telefon zvednou a krafou…jsem asi fakt konzerva, ale to mi přijde fakt neslušný.

A pak další věc…zdravení…mě bylo vždycky vštěpováno, že pozdravit je slušnost a odpovědět povinnost….jako chápu, že ne každej, kdo vleze do krámu, tak pozdraví…ale když jdu prodejnou, míjím zákazníky, řeknu jim “dobrý den”… a máme oční kontakt…a ono nic…ticho…to mi nepřijde normální…a to jsou třeba i lidi v mém věku, takže ne že by to byla nějaká mladá generace, která nezdraví…

To s tím limitem na kartě se stávalo manželovi a já bych ho v tu chvíli u té pokladny tehdy nejradši zaškrtila. Ohledně financí byl naprosto nemožnej. Třeba se nám i stalo, že jsme přišli k pokladně na nějakém hradě, už byly vydané vstupenky a jemu karta nefungovala, protože už byla dávno prošlá a tu nově vydanou měl samozřejmě doma v šuplíku. 🙄 Že si občas zapomenu převést peníze ze spořícího na běžný, se mně taky stává, ale většinou platím na samoobslužné pokladně, takže si v klidu převedu peníze a zaplatím a nebo si je převedu během procházení mezi regály. Jinak to telefonování všude považuju taky za neslušnost. U nás to dělával ve firmě kdysi dávno německý ředitel výroby, prostě byla nějaká porada, zazvonil mu telefon, on začal německy vykecávat a všichni na poradě museli i půl hodiny čekat. 🙄

Sardullah
Sardullah 12.12.2025, 09:41:58 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.12.2025, 08:11:11

Jako já to s tím limitem chápu… neprodávám housky, tak ty částky jsou vyšší než asi běžná útrata na kterou je limit nastavený…. mě štve, že ten zákazník defakto hodí tu frustraci z toho, že nemůže zaplatit, na mě… defakto to naštvání, když mu nastíním ty dvě možnosti, které má…. všechno na mojí hlavu. 

Ale co jsem profík, tak to ustojím…

Sardullah
Sardullah 12.12.2025, 09:52:18 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.12.2025, 07:56:38

Já se modlim, sbych to doklepala v práci do důchodu… jo mám sice hodně papírování, ale není to fyzicky těžká práce s hlavně můžu u ní sedět… ale i se někdy docela naběhám… tak nedřepím celej den…. jako kdybych měla u práce stát, tak to by byla moje smrt.

Ale nevim…. do důchodu mám ještě 13 let… jestli to ještě nepisunouba pokud mě nepotrefí nějaká demence, tak vím, že tu práci zvládnu… úplně se děsím toho, kdyby se něco stalo s já bych o tu práci přišla… jako jasně mám dlouhou praxi jako fakturantka, ale si tak říkám kolik fakturantek svět potřebuje a kdo taměstná ženskou 50+ …. co tak slýchám, tak bývá docela problém.

Nicméně, když jsem loni nabírala novou fakturantku, tak mi po měsíci utekla právě do Billy… prý je toho u nás strašně moc a složitý, že už v supermarketu pracovsla a že jd to jednodušší.

Xerxova
Xerxova 12.12.2025, 21:18:27 xxx:xxx.ce2:cd73

dneska celý den krásně - a teď mrzne, svítí hvězdy (a taky ještědská sjezdovka) a když jsme se teď vraceli z procházky, jedna velká hvězda padala… Asi si nepřečetla, že má padat až zítra…

Dafi
Dafi 12.12.2025, 21:28:55 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.12.2025, 07:54:28

já dnes-mezisměna-tak venčím před tím-a potom

a v práci paní velký nákup,a pak tyčinka-kinder bueno,zvlášt,zaplatila velký nákup a pak tu tyčnku a dala mi ji se slovy-to je pro vás-at máte hezčí den…tak jsem byla ráda,poděkovala,z účtenkou šla svačit,tyčinku jsem snědla,kdyby to bylo něco nejím,dala bych to kolegyni,

ale přesně jak píšeš-jde o to gesto!!!!¨

jinak Billa,ty směny bych tam nedala,já bych 12 a dlouhý krátký týdny nedala díky zdraví,nikde

jo nezdraví a nazakrývají si pusu u zívání-doma u nás se říal-zavři pusu-kradou zuby…

jinak musím pochválit Dafču!!!!!!!

šla jsem před prací v mega mlze,ze psama na flexinách,na slušno,že vyvenčím,dám dom a jdu na bus,a neměla jsem jak na potvoru pamlsky,jen sáčky na hovínka,a jdu za roh k polnačce,směr lípa a u posledního domu,naproti na keři,jsou lojový koule pro ptáky,a dole maso-na kostech+kosti..

a Dafi šup jednu do huby,tak já FUUUUJJJJ-tak to vyflusla,bohužel já u sebe žádný kokinko,tak říkám

tvl-Dafii já ti můžu dát leda tak 5korun,no nic jdem dom,doma budou kokinka a furt jsem mlela,že byla šikovná,že doma budou kokina…

tak snad jo,nějak to snad vzala jako odměnu…

ta mlha byla tak děsná,už asi stotísítej den….že jsem něměla výčitky,že jsem šla na pidichvilku…

Chingis
Chingis 12.12.2025, 22:03:02 xxx:xxx.f65c:5606

Tak vám povím, osmimetrová flexi je sice super zbraň kdyby vás při večerním venčení někdo přepadl, ale když se vám do psa zakousne "pitbull", je vám ta flexina úplně k 💩. Naopak dosti překáží. 

Naštěstí je bully skoro poloviční oproti Balúovi a borderák se nechal okřiknout. Těmhle dvěma samovenčičům jsem se úspěšně několik let vyhýbala, hlídají tu neobývaný statek a mají rozptyl tak dva kilometry.  

Obrázek
Dafi
Dafi 12.12.2025, 22:07:31 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 12.12.2025, 22:03:02

no dopr..

jste všichni v pořádku???

Trickyvoo
Trickyvoo 12.12.2025, 23:03:26 xxx.xxx.62.63
»

To teda naštve. U nás ve městě jeden čas běhala Městská policie a tyhle samovenčící psy odchytávala a dneska tu prakticky žádného nepotkáte. Ve vesnicích okolo se pořád někde nějaký najde a když je to celá smečka psů, tak to si prostě káknu. Potkali jsme i dvakrát NO a oba se nechali zahnat povelem, jdi domů. Zatím vlastně vždy se nechali zahnat tímhle povelem, ale nemyslím, že bych já byla tak přesvědčivá spíš oni nebyli rozhodnutí útok dokončit. Jsou to děsivý chvíle tohle. Malina si z toho asi odnesla trauma, protože teď po ní jdou tak 4 psi z pěti a myslím si, že to možná vyvolává ona, čert ví. Každýmu psovi na potkání říká “mám drsnou paničku a nebojím se jí použít”, fakt nevím, čím to je .

Tak ať jste v pořádku 🌹.

Sardullah
Sardullah 13.12.2025, 05:17:21 xxx.xxx.221.235
»

Rozptyl 2 kilometry…. to na ně člověk může narazit kdekoliv… to je děs…

Xerxova
Xerxova 13.12.2025, 11:48:09 xxx:xxx.f18:7b13

ráno v šest plné nebe hvězd a srpeček měsíce. Mrzlo. S rozedněním přišla mlha, ale výlet na ještědském hřebeni nezklamal. Sluníčko se pralo s inverzní oblačností, spousta stop a pachů zvěře - místy jasno, místy mlha. Moc hezky bylo

Sarah01
Sarah01 13.12.2025, 13:16:09 xxx.xxx.162.253

U nás podobně, do 11 krásně jasno, sluníčko vyhřálo i dům na 20 stupňů, teď už zase mlha a mrzne. 

Sardullah
Sardullah 13.12.2025, 13:42:46 xxx.xxx.221.235

Tak u nás včera nádherně.. sluníčko… bylo fakt horko, brala jsem si pod bundu svetr a neměla jsem to dělat.

Gina se výjimečně netáhla jako šnek, až jsem jí musela několikrát upozornit, že já jsem vedoucí a tahat na vodítku se nenechám… no a jakmile jsme se dostaly na vhodné místo, tak říkám fajn a půjdeme tvým tempem, takže jsem nasadila mírný klus… chvilku jsem klusala za madam, pak už jsem jí měla vedle sebe a nakonec už to teda kanimůra nevydržela a říiá mi…” prosim tě, kam letíš…?” no a já na to“já…😲?… já jdu za tebou…”

Jako mi přijde, že když teda nasadí rychlejší tempo a já se snažím jí v tom tempu nerušit a jít stejně rychle jako ona, tak je za chvíli načuřelá… na mě, že jdu rychle já.

Dneska mlha a lezavo a zima.

šavlozubka
šavlozubka 13.12.2025, 13:44:20 xxx.xxx.167.186

A já už jsem fakt otrávená. Vracela jsem se z dvouapůlhodinové vycházky a potkala jsem jednu sousedku taky se psem. A tak mi povídá, že se jí jiná sousedka ptala,  jestli toho psa taky někdy pouštím. Mladý pán je aktuálně ve fázi totální pubertální kníže Ignor. Vodítko a stopovačka jsou moji nejlepší kámoši. Furt dokola opakujeme základy a stejně mám pocit, že to co už znal, vyletělo  ušima do povětří a v hlavě zůstala jen totální černá díra. Denně nechodíme patnáct kiláků, cvičíme, doma vymejšlím různý hry, aby si zaměstnal mozkovnu a místní parková elita (nejlépe ti, co nechají psa lítat a pak do něj pálí elektrikou nebo mají už dávno vyklidněnýho důchodce) do mě furt jede a pomlouvá, že ho chudáčka nepouštím na volno. No úplně mě to vyhodilo z konceptu. A to procházka byla celkem fajn. 

Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 13.12.2025, 13:51:07 xxx.xxx.162.253
šavlozubka:

A já už jsem fakt otrávená. Vracela jsem se z dvouapůlhodinové vycházky a potkala jsem jednu sousedku taky se psem. A tak mi povídá, že se jí jiná sousedka ptala,  jestli toho psa taky někdy pouštím. Mladý pán je aktuálně ve fázi totální pubertální kníže Ignor. Vodítko a stopovačka jsou moji nejlepší kámoši. Furt dokola opakujeme základy a stejně mám pocit, že to co už znal, vyletělo  ušima do povětří a v hlavě zůstala jen totální černá díra. Denně nechodíme patnáct kiláků, cvičíme, doma vymejšlím různý hry, aby si zaměstnal mozkovnu a místní parková elita (nejlépe ti, co nechají psa lítat a pak do něj pálí elektrikou nebo mají už dávno vyklidněnýho důchodce) do mě furt jede a pomlouvá, že ho chudáčka nepouštím na volno. No úplně mě to vyhodilo z konceptu. A to procházka byla celkem fajn. 

Obrázek Obrázek

Z toho si nic nedělejte, děláte to správně. A že oni na to mají jinej názor, je jejich věc. Já venčím i 8letou fenu na stopce, když je potřeba, a lidem je po tom kulový. Já nejlíp znám svoje psy a vím, co mám dělat, abych byla v klidu jak já, tak moji psi a ostatní lidi na procházkách.

acher (neregistrovaný) 13.12.2025, 14:34:55 xxx.xxx.222.196

Vánoční inspirace.Ten jelen kývá hlavou a medvěd nahlas chrápe.Kdo by chtěl a nemá to daleko,zahradnictví Mikan Chrudim.Spousta krásných věcí a nejenom květin.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ronja s motejlem (neregistrovaný) 13.12.2025, 16:24:29 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.12.2025, 13:44:20

Mno, to je docela běžný, že si tak do těch psů tak jako pindáme🙃.

Docela se mi líbila poslední epizoda Pejskaria, nevím, jestli znáte.

sutrik
sutrik 13.12.2025, 16:46:16 xxx:xxx.a882:9f6a
Chingis:

Tak vám povím, osmimetrová flexi je sice super zbraň kdyby vás při večerním venčení někdo přepadl, ale když se vám do psa zakousne "pitbull", je vám ta flexina úplně k 💩. Naopak dosti překáží. 

Naštěstí je bully skoro poloviční oproti Balúovi a borderák se nechal okřiknout. Těmhle dvěma samovenčičům jsem se úspěšně několik let vyhýbala, hlídají tu neobývaný statek a mají rozptyl tak dva kilometry.  

Obrázek

No dopr. Moje noční můra. Jste oba v pohodě?

sutrik
sutrik 13.12.2025, 16:47:06 xxx:xxx.a882:9f6a
acher:

Vánoční inspirace.Ten jelen kývá hlavou a medvěd nahlas chrápe.Kdo by chtěl a nemá to daleko,zahradnictví Mikan Chrudim.Spousta krásných věcí a nejenom květin.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Medvědovi se i zdvihá při dýchání břicho. 

Copak jste dělala “v mém” kraji? Bydlím nedaleko.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.