Aktuálně: 2 774 inzerátů260 975 diskuzních příspěvků19 160 uživatelů

Ztracený poštovní holub

Anonymní (neregistrovaný) 03.05.2024, 07:59:47 xxx.xxx.167.68

Dobrý den,

děkuji za všechny konkrétní rady, už jsem trochu zapátrala a moje info se dostane k

majiteli  holuba… Sama neholubařím,  jen mám ráda přírodu a všechno v ní

a tak nějak mi není jedno, co se kde děje… 

K hlášce “ příroda se postará” jen tolik, že na místě, kde ho včera pesa ještě teplého

objevila, zbyla kupa peří a křídlo, takže dnes už by jaksi nebylo co a kam hlásit….

I to je příroda…

Každopádně dík za všechny rozumné odpovědi a jak tu někdo napsal: ŠŤASTNÝ LET !!!

judymik@seznam.cz (neregistrovaný) 24.05.2024, 12:42:17 xxx.xxx.251.121

Zdravím, přiletěl k nám holub s 2 kroužky červené barvy. Nenechá se chytit, ale zobe slunečnici, proso a pije vodu. Je na terase, v noci na střeše.Je tu již několik dnů. Sousedi z jiné ulice jej vyhnali, takže se u mě pohybuje cca týden. Má šanci ještě odletět? Zpočátku nelítal, nebyl zraněný, asi jen unavený.  Teď už se pouští na nějaké okruhy a zase přiletí hned zpět. Záleží mi na něm, je to tvoreček, který zřejmě zabloudil. Jak dlouho se asi rehabilituje než se odváží zase najít trasu a dobrý vítr k chovateli? Škoda jen, že se nenechá chytit. Je moc chytrý. Nevím odkud je a nemůžu zapsat do ztrát pro chovatele jeho číslo.

jo012810
jo012810 24.05.2024, 15:14:24 xxx.xxx.101.29
judymik@seznam.cz:

Zdravím, přiletěl k nám holub s 2 kroužky červené barvy. Nenechá se chytit, ale zobe slunečnici, proso a pije vodu. Je na terase, v noci na střeše.Je tu již několik dnů. Sousedi z jiné ulice jej vyhnali, takže se u mě pohybuje cca týden. Má šanci ještě odletět? Zpočátku nelítal, nebyl zraněný, asi jen unavený.  Teď už se pouští na nějaké okruhy a zase přiletí hned zpět. Záleží mi na něm, je to tvoreček, který zřejmě zabloudil. Jak dlouho se asi rehabilituje než se odváží zase najít trasu a dobrý vítr k chovateli? Škoda jen, že se nenechá chytit. Je moc chytrý. Nevím odkud je a nemůžu zapsat do ztrát pro chovatele jeho číslo.

S největší pravděpodobností jde o poštovního holuba, kterému došly síly a nedolétl na svůj holubník. Je dobře, že jej krmíte, ale…Slunečnice ve větším množství při rehabilitaci není moc vhodná. Proso ano a třeba rýže. Když již slušně létá, pak další bílkoviny v podobě krmného hrachu, či sojového bobu. Až zesílí, s největší pravděpodobností odletí na svůj holubník a nebo se přidá k jinému hejnu holubů. Vysílení vzniká především při špatném (třeba i skrytém) zdravotním problému při nasazení holuba na závod, případně ve špatném výživném stavu. S tím úzce souvisí dehydratace organizmu. Kdy se odváží odletět, je silně individuální. Jsem rád, že se o holuba zajímate. Je to přeci živý tvor. 

Anonymní (neregistrovaný) 10.06.2024, 21:13:16 xxx.xxx.39.182

Dobry den usadila se u nás holubice a vedle slepic snesla na zem male vajíčko.dal jsem tam slámu, vodu a zrní.je okrouzkovana žlutým a červeným kroužkem.co s ní mám dělat.

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 10.06.2024, 22:43:50 xxx.xxx.14.132

Nic, nějaký blb dal zřejmě na závody holubici která měla v sobě vejce. Na vejci u vas sedět nebude. Patrně nabere sílu a za pár dni odletí 

Jirka (neregistrovaný) 30.06.2025, 18:39:20 xxx:xxx.0:e

Zdravím, dnes se u mne zastavil holubi kámoš z Polska, dostal napít a najíst, zatím se moc nemá k odletu, většinu dne odpočívá, ji..a takhle pořád dokola. Mam ho dat na noc např. do kotce pro psa? Bojím se, aby si ho nevyhlídl nějaký dravec nebo kočka..diky za info!

Obrázek
jo012810
jo012810 01.07.2025, 05:28:17 xxx.xxx.16.182
Jirka:

Zdravím, dnes se u mne zastavil holubi kámoš z Polska, dostal napít a najíst, zatím se moc nemá k odletu, většinu dne odpočívá, ji..a takhle pořád dokola. Mam ho dat na noc např. do kotce pro psa? Bojím se, aby si ho nevyhlídl nějaký dravec nebo kočka..diky za info!

Obrázek

Pokud nespí na střeše a dá se chytit, dát na noc někam, kam ani lasička neproleze. Nevím, jaké pletivo máte na kotci pro psa.  Jinak, pro vysíleného holuba je velmi dobré zobání rýže a k pití voda s medem. Slabě sladká. Toto podpoří rychlou regeneraci…

Bára (neregistrovaný) 05.10.2025, 13:02:07 xxx.xxx.128.233

Dobrý den, před týdnem mi do truhlíku s muškáty přistál naprosto vyčerpaný holoubek. Mám doma zásoby různých krmiv,tak hned začal jíst z misky,kterou jsem mu držela u hlavy. Když jsem chtěla přečíst ,co má na kroužku, přišel můj zvědavý kocour a holoubek z posledních sil ulétl na sousední střechu., je tu tedy týden,chodí se krmit  cca 3xdenně, nejsem profesionál na holoubky, ale už  lítá zcela v pohodě. Pohybuje se v těsné blízkosti  mého domu, když zavolám holoubku tak přiletí cca na 1 m ke mně. Myslíte, že se vydá k chovateli nebo mám dalšího zvířecího kamaráda navždy?

Sarah01
Sarah01 05.10.2025, 13:32:42 xxx.xxx.162.253
Bára:

Dobrý den, před týdnem mi do truhlíku s muškáty přistál naprosto vyčerpaný holoubek. Mám doma zásoby různých krmiv,tak hned začal jíst z misky,kterou jsem mu držela u hlavy. Když jsem chtěla přečíst ,co má na kroužku, přišel můj zvědavý kocour a holoubek z posledních sil ulétl na sousední střechu., je tu tedy týden,chodí se krmit  cca 3xdenně, nejsem profesionál na holoubky, ale už  lítá zcela v pohodě. Pohybuje se v těsné blízkosti  mého domu, když zavolám holoubku tak přiletí cca na 1 m ke mně. Myslíte, že se vydá k chovateli nebo mám dalšího zvířecího kamaráda navždy?

Na tom kroužku někdy bývá telefonní číslo, tak se podívejte a případně kontaktujte chovatele. A každopádně taky číslo holuba a lokalitu zapsat sem https://www.postovniholub.cz/zaletli-holubi

Už se mně to stalo 2x a vždycky jsem chovatele kontaktovala, vždy se taky ozval.

Anonymní (neregistrovaný) 05.10.2025, 13:42:42 xxx.xxx.128.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.10.2025, 13:32:42

Během  posledního týdne bylo v lokalitě Liberec /hranice čtvrtí Ruprechtice-Pavlovice/ nalezeno více holubů : sražený autem mrtvý kroužkovaný /osobně jsem neřešila/, ul.Čapka-Choda - mrtvý,hlava ukousnutá kunou. Osobně jsem před lety řešila holuba, pro kterého si přijel chovatel z NSR.  Nynější holoubek už se chytit nedá, lítá na metr kolem mě.

Sarah01
Sarah01 05.10.2025, 13:46:20 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Během  posledního týdne bylo v lokalitě Liberec /hranice čtvrtí Ruprechtice-Pavlovice/ nalezeno více holubů : sražený autem mrtvý kroužkovaný /osobně jsem neřešila/, ul.Čapka-Choda - mrtvý,hlava ukousnutá kunou. Osobně jsem před lety řešila holuba, pro kterého si přijel chovatel z NSR.  Nynější holoubek už se chytit nedá, lítá na metr kolem mě.

Tak jestli se nedá chytit, tak s tím nic nenaděláte.

Anonymní (neregistrovaný) 05.10.2025, 14:00:11 xxx.xxx.128.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.10.2025, 13:46:20

Kontaktovala jsem  člověka,který by měl zastupovat  holubáře v okrese Liberec. Řekl mi, že byly dlouhé  závody /700km/, tak asi to proto se tu ti holubi  našli. Měla jsem z toho pocit, že je to normální. Holoubka prý nemám krmit a on odletí, “bude to asi polák, a ti si pro ně nejezdí” -cituji. Asi jsem přecitlivělá, ale když je stále kolem mého domu, tak ho nedokážu nekrmit

Verun
Verun 22.10.2025, 20:09:52 xxx.xxx.220.9

Dcera nechtěla na Holuba sahat.proto nekvalitní foto.tvrdi,že je u nich v práci likviduje poštolka.ale  nezere je…kam částečné číslo nahlásit?asi tam zítra zajdu a lépe vyfotím nebo jde kroužek sundat?prst dozadu a přetáhnout?🤔🤷

Obrázek
Sarah01
Sarah01 22.10.2025, 21:38:20 xxx.xxx.162.253

Tak to asi nic, když to číslo není úplný a pokud tam není telefon…..kdyžtak ho zkuste ještě prohlídnout, když máte zatím jen tu fotku.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.